LIVET FRA FULDTIDSSTUDERENDE TIL FULDTIDS ANALYST

Mads Thorkild Nissen er konsulent hos Copenhagen Economics. Her arbejder han med at løse komplekse problemstillinger for private virksomheder baseret på økonomisk analyse.

Vi har bedt Mads lave en tre-for-tre, hvor han fortæller om livet som fultidsansat, hvad han savner mest ved studielivet, og viser snapshots af arbejdsgangene. Læs med for at lære både om Copenhagen Economics og om livet efter studiet!

3 bedste ting/oplevelser som fuldtidsansat Analyst hos CE

Sociale arrangementer og et ung team

Medarbejderne ved CE er generelt ret unge, og vi arrangerer regelmæssigt forskellige sociale arrangementer. For eksempel har vi en fast løbeklub om fredagen, hvor vi plejer at få morgenmad bagefter. Mere internationalt var vi på skitur til Østrig tilbage i februar, hvor vi var omkring 60 kollegaer samlet på tværs af vores fire kontoer, og i starten af juni går turen til Bruxelles med hele firmaet.

Morgenmad i solen udenfor kontoret efter en løbetur med kollegaer Jens Brink og Nicolaj Lade

Økonomisk teori i praksis

Jeg har hele tiden tænkt, at jeg vil arbejde et sted, hvor man faktisk kan anvende de økonomiske metoder, jeg har lært på studiet – og det kan man ved CE. Samtidig er det et konsulenthus, og der er stor fokus på formidlingen, hvilket er noget man ikke kan sige, der altid var på universitetet, så man lærer at formidle kompliceret stof på en forståelig måde. Derudover, er det spændende at lære en masse forskellige industrier og virksomheder at kende.

 

Kanon lokation for kontoret med mulighed for et dyp i havnen

Kontoret i København ligger midt i byen og med udsigt ud over havnen, hvilket vi ofte benytter til at tage en dukkert – både om vinteren og sommeren. Derudover er der god udsigt fra kontoret!

Udsigten fra siddepladsen på kontoret

 3 ting du savner ved studielivet

’Fedte rundt’ uden at spilde andres tid

Jeg kan godt savne, at man som studerende kun står til ansvar overfor sig selv, og en gang imellem kan bruge en hel dag på at vælge den rigtige farvepalette til sine plots i specialet eller skrive noget åndssvag kode, som man nok godt ved, at man ikke ender med at bruge. Det er svært at gøre, når der er en kunde, der betaler for din tid.

Friheden til at holde fri, når man vil

Selvom arbejdet er meget fleksibelt ved CE, kan jeg godt savne muligheden for at skippe en forelæsning mandag morgen uden, at der er nogle kollegaer, der mangler en til et møde eller lignende. Til gengæld er fridage rigtig fede nu, når der ikke er en eksamensperiode, der trumfer alt, og jeg går ikke længere rundt med en konstant følelse af, at jeg altid kunne læse 50 sider mere til et af mine fag.

 

3 måneders sommerferie

Man skal vænne sig til kun at have 6 ugers ferie, når man er vant til 3 måneder henover sommeren.

Virksomheder

Kort om Mads Thorkild Nissen

Jeg arbejder som Analyst ved CE, hvor jeg har været ansat siden sommeren 2022. CE er mit første job, siden jeg blev færdig som Cand.Oecon fra Aarhus Universitet.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk