Fra Madholdet til kagemand på DR

Der er jo et stort udbud af madprogrammer for tiden. Hvorfor valgte du lige netop at melde dig til ”Den store Bagedyst”?
Det gjorde jeg faktisk ikke til at starte med. For at deltage skulle man svare på en ansøgning med 40 spørgsmål, hvilket var en klar barriere, da jeg ikke vidste, hvorvidt jeg ville få noget igen af at lægge 20-30 min i sunk costs på at udfylde det. Men min søster mente, at det ville hæve hendes nytte, så hun meldte mig til, uden at jeg vidste det. Da jeg så blev inviteret til casting, var jeg klar på at tage udfordringen op.

Hvordan ser du din baggrund – både den faglige og fra Madholdet – påvirke dine komparative fordele i forhold til de andre deltagere?
Der er ingen tvivl om, at Madholdet har givet mig komparative fordele. Da vi i andet afsnit fik stillet til opgave at bage pølsehorn uden opskrift, stod jeg med et lille grin – for jeg har lavet umådeligt mange pølsehorn til weekendseminar… Og ikke mindst har jeg lært at bage i kaos!

Polit-uddannelsen har klart givet mig mulighed for at analysere og estimere styrker og svagheder hos konkurrenterne, men jeg vil sige, at jeg hovedsageligt fokuserer på mine egne evner og begrænsninger. Derfor ligger fokus også på at bage noget med en musisk vinkel hver gang. Jeg tvivler på, at masserne ville forstå en Cobb-Douglas Cupcake eller en Solow-drømmekage. Jeg overvejede dog en Realrenten kage, men det co-integrerer bare ikke med Jan og Mettes (dommerne, red.) interesser.

Jeg hører, at du er ophavsmanden til den efterhånden legendariske forret ”5 fisk” – er det sandt?
Ja, det var et koncept som jeg lavede i samarbejde med Mette Foged, som jeg var chef sammen med på madholdet. Ideen opstod, fordi vi godt ville lave 5 små fiskeretter til gallafesten på weekendseminaret, men ikke kunne finde ud af, hvad den femte ret skulle være – og så var der nogen, der råbte ”fisk”. Inspirationen kommer nok fra den legendariske Fisherbar, hvor der var fishermugs (10 fisk i et plastikbæger) til en 50’er, hvilket betød at der var mange der sejlede hjem…

Hvad er det bedste ved at deltage i ”Den store Bagedyst”?
Det er klart udfordringen, og at jeg har mødt en masse skønne og dejlige mennesker med andre baggrunde og syn på tilværelsen. Nogle gange render vi sgu rundt i en akademisk osteklokke her i København, og så er det meget godt at mærke, hvordan der er rundt omkring i Danmark. Det kan give en enorm nytteværdi. Og så var alle deltagerne nogle skønne og åbne mennesker.

Du er jo efterhånden blevet små-kendt. Forsiden af Roskilde-avisen tilbage i 2005, ”Den Store Bagedyst” og nu en artikel her hos altandetlige.dk. Hvor kan vi vente at se dig næste gang?
Haha, forhåbentligt et sted hvor det er mere hygge og knapt så meget fokus på nøgenhed. Så det må være Billedbladet eller Børsen ;-). Ej, jeg arbejder på nogle ting, men det er stadig på analyse-stadiet.

Hvis du skulle give et godt råd til en spirende tv-kok på polit, hvad skulle det så være?
Rock n’Roll, prøv det. Det kan være det giver nogle nye muligheder for afkast, som man ikke lige havde tænkt på.

Det tredje afsnit af denne sæson af ”Den Store Bagedyst” vises på DR1 onsdag d. 10 september kl. 20:00.

Faktaboks

Blev færdiguddannet i 2010

Tutor: 2005 og 2006

Chef for Madholdet: 2007, 2008, 2009

Bor på Frederiksberg med sin kone og datter. Ved siden af jobbet i Nykredit er Jakob målmand på fodboldholdet Realrenten og har udgivet to album med bandet "Song to the Siren".


Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk