Der er jo et
stort udbud af madprogrammer for tiden. Hvorfor valgte du lige netop at melde
dig til ”Den store Bagedyst”?
Det gjorde jeg faktisk ikke til at starte med. For at
deltage skulle man svare på en ansøgning med 40 spørgsmål, hvilket var en klar
barriere, da jeg ikke vidste, hvorvidt jeg ville få noget igen af at lægge
20-30 min i sunk costs på at udfylde det. Men min søster mente, at det ville
hæve hendes nytte, så hun meldte mig til, uden at jeg vidste det. Da jeg så
blev inviteret til casting, var jeg klar på at tage udfordringen op.
Hvordan ser du
din baggrund – både den faglige og fra Madholdet – påvirke dine komparative
fordele i forhold til de andre deltagere?
Der er ingen tvivl om, at Madholdet har givet mig
komparative fordele. Da vi i andet afsnit fik stillet til opgave
at bage pølsehorn uden opskrift, stod jeg med et lille grin – for jeg har lavet
umådeligt mange pølsehorn til weekendseminar… Og ikke mindst har jeg lært at
bage i kaos!
Polit-uddannelsen har klart givet mig mulighed for at
analysere og estimere styrker og svagheder hos konkurrenterne, men jeg vil
sige, at jeg hovedsageligt fokuserer på mine egne evner og begrænsninger.
Derfor ligger fokus også på at bage noget med en musisk vinkel hver gang. Jeg
tvivler på, at masserne ville forstå en Cobb-Douglas Cupcake eller en
Solow-drømmekage. Jeg overvejede dog en Realrenten kage, men det co-integrerer
bare ikke med Jan og Mettes (dommerne, red.) interesser.
Jeg hører, at
du er ophavsmanden til den efterhånden legendariske forret ”5 fisk” – er det
sandt?
Ja, det var et koncept som jeg lavede i samarbejde med
Mette Foged, som jeg var chef sammen med på madholdet. Ideen opstod, fordi vi
godt ville lave 5 små fiskeretter til gallafesten på weekendseminaret, men ikke
kunne finde ud af, hvad den femte ret skulle være – og så var der nogen, der
råbte ”fisk”. Inspirationen kommer nok fra den legendariske Fisherbar, hvor der
var fishermugs (10 fisk i et plastikbæger) til en 50’er, hvilket betød at der
var mange der sejlede hjem…
Hvad er det
bedste ved at deltage i ”Den store Bagedyst”?
Det er klart udfordringen, og at jeg har mødt en masse
skønne og dejlige mennesker med andre baggrunde og syn på tilværelsen. Nogle gange
render vi sgu rundt i en akademisk osteklokke her i København, og så er det
meget godt at mærke, hvordan der er rundt omkring i Danmark. Det kan give en
enorm nytteværdi. Og så var alle deltagerne nogle skønne og åbne mennesker.
Du er jo efterhånden blevet små-kendt. Forsiden af Roskilde-avisen tilbage i 2005, ”Den Store Bagedyst” og nu en artikel her hos altandetlige.dk. Hvor kan
vi vente at se dig næste gang?
Haha, forhåbentligt et sted hvor det er mere hygge og
knapt så meget fokus på nøgenhed. Så det må være Billedbladet eller Børsen ;-).
Ej, jeg arbejder på nogle ting, men det er stadig på analyse-stadiet.
Hvis du skulle
give et godt råd til en spirende tv-kok på polit, hvad skulle det så være?
Rock n’Roll, prøv det. Det kan være det giver nogle nye
muligheder for afkast, som man ikke lige havde tænkt på.
Det tredje afsnit af denne sæson af ”Den Store Bagedyst” vises på DR1 onsdag d. 10 september kl. 20:00.
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2