Mød den nystartede politstuderende

Politrådet udarbejder for hvert optag en socialundersøgelse - og den seneste er netop færdiggjort!

Politrådet udarbejder for hvert optag en socialundersøgelse - og den seneste er netop færdiggjort!

Politrådet indsamler i løbet af introdagene spørgeskemaer fra de nye studerende. Disse spørgeskemaer danner grundlag for socialundersøgelsen, der udarbejdes for hvert optag.
Nedenfor kan i læse lidt om den typiske sommerstarter anno 2013 - og sidst i artiklen finder i et link til hele undersøgelsen.


Den typiske politstuderende sommer 2013
Den typiske politstuderende er en mand på 20 år, som er opvokset øst for Storebælt, og enten er ikke troende eller er kristen. Hans far tilhører socialgruppe 1 og hans mor tilhører socialgruppe 1 eller 2. Han er hjemmeboende, eller bor sammen med et par venner. Er han hjemmeboende, regner han med at flytte hjemmefra indenfor et år. Han afsluttet STX i 2012 med et gennemsnit på 9,2. Inden han startede i sommeren 2013, har han primært arbejdet. I sabbatåret er han blevet sikker på, at det var polit, der skulle være 1. prioritet, hvilket skyldes en samfundsmæssig interesse og muligheden for et interessant job. Han er splittet i spørgsmålet om, hvorvidt han vil læse en Ph.D, men er til gengæld meget sikker på, at han gerne vil studere i udlandet. Han forventer at have en månedlig bruttoindkomst på 5.000-7.500 kr. i studietiden, med stort set ingen økonomisk støtte fra sine forældre. Hans indkomst kommer fra SU og 1-10 timers ugentligt erhvervsarbejde. Han forventer ikke, at han vil eller får brug for at optage et studielån. Han kan godt lide at læse nyheder dagligt og får hovedsagligt sine nyheder fra de to store aviser, Berlingske Tidende og Politiken, samt de to store TV-kanaler, DR og TV2 – men på trods af dette er han ikke helt klar over, at Holger K. Nielsen er Danmarks nuværende skatteminister! Han arbejder primært på en windows-baseret computer, og har i hvert fald en bærbar computer og en smartphone, så han altid kan logge ind på sin Facebook-profil. Han dyrker sport og træner et sted mellem 1-6 timer om ugen. Han er også flittig og regner med at bruge 11-15 timer om ugen på at forberede sig til undervisningen, udover de skemalagte timer. Der er dog stadig plads til lidt sjov, og han drikker i gennemsnit 10 genstande om ugen. Han er i tvivl om, hvorvidt han skal engagere sig i én af vores mange frivillige organisationer. Politisk er han ikke medlem af et parti, men han vil stemme på enten Venstre, Liberal Alliance eller De Radikale til næste folketingsvalg. Han synes, der er mange problemer med den danske økonomi, men de største er pt. for dårlig konkurrenceevne, mangel på vækst og ældrebyrden. Han regner i øvrigt med, at studiet skal gennemføres på normeret tid, og at mindst 10 - men nærmere 20 - procent af holdkammeraterne vil droppe ud i løbet af det første år på studiet.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 260 nystartede politstuderende, og udgør dermed et repræsentativt udsnit af sommerstarterne årgang 2013. Vi mener, at graferne udgør et retvisende billede af en typisk nystartet politstuderende, selvom der ved visse spørgsmål har været dataproblemer i form af f.eks. for mange afsatte krydser, når formuleringen lød på maksimalt ét kryds samt manglende besvarelser.

I kan læse hele undersøgelsen her!

  Kommentarer

 • Det kunne være interessant at se udviklingen over en årrække. Har I samlet undersøgelserne i nogle (kurve-)diagrammer?

  7 år siden

 • Ja, eller sammenligne med nyudklækkede Cand.Polit'er...

  7 år siden

 • Hvilke tal vil i gerne se udviklingen i? Karakterer? Jeg tror at jeg kan finde den nogle år tilbage :)

  7 år siden

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk