Den økonomiske udfordring nærmer sig

Der er deadline for Den økonomiske udfordring fredag. 20. oktober kl. 12. I den anledning har vi snakket med vinderen af sidste semesters udfordring, Morten Fremmerich Andresen, om, hvordan det var at deltage. Han fortalte os også lidt om sin tur på MASH.

Har du brugt dit gavekort til MASH?

Ja, jeg inviterede min bedre halvdel med på MASH i Bredgade i slutningen af august. Jeg har aldrig været der før og glædede mig som et lille barn.

Betjeningen på stedet er enormt kompetent og samtidig helt usnobbet, så vi blev guidet godt igennem både mad- og vinkort. Vi sad i restauranten bagerst (man kan nemlig også spise i baren foran), der er indrettet lidt som en amerikansk diner med båse med sofaer i. Det giver en intimitet, fordi man på den måde er isoleret en smule fra de øvrige gæster. Restauranten har den fine detalje, at de har en montre, hvor man kan se de forskellige udskæringer, hvor en tjener så gennemgår de enkelte stykker kød. Forskellene er, dels hvor længe kødet er modnet, og dels naturligvis hvilken udskæring, der er tale om, men også hvor kødet er fra, idet køerne får forskellig foder, om de er fra USA, Canada eller Danmark. 

Da vi, som studerende, ikke kommer så ofte ud på den slags steder, tænkte vi, at der skulle køres på den store klinge. Så til forret valgte vi grillet hummer, og et par glimrende glas hvidvin til, hhv. Riesling fra Mosel og californisk Chardonnay. Da stedet har erfaring med, at de fleste gerne vil prøve lidt af hvert, tilbyder de at servere flere bøffer på en varm pande på bordet, hvor man så, efter tjeneren har skåret for, kan plukke lidt af hvert. Derfor valgte vi til hovedret både Canadisk Ribeye og dansk dry-aged ribeye. Ud fra devisen at de kunne suge mest muligt sovs, valgte vi fritter til, og selvom vi havde bestilt rødvinssauce, kom tjeneren desuden med en skål bearnaise - meget sympatisk. Til dette delte vi en flaske zinfandel, også fra Californien, efter anbefaling fra vores tjener. Selvom vi på dette tidspunkt var ved at eksplodere, var fristelsen for stor til at takke nej til et stykke cheese-cake til dessert med et glas sauternes. Vi endte aftenen i baren med kaffe og en sjus og kunne se tilbage på en super god madoplevelse og alt i alt en rigtig hyggelig aften. Stedet kan virkelig anbefales.

Deltager du i Den økonomiske udfordring igen i dette semester?

Jeg synes udfordringen med NOMA lyder super spændende, men fordi jeg vandt den forrige, synes jeg ikke, det hører sig til at deltage igen. 

Hvordan var arbejdet med Den økonomiske udfordring i sidste semester?

Jeg ville ikke have nået det til den oprindelige deadline, da den faldt sammen med eksamen. Men fordi deadline blev skudt et par dage, fik jeg mulighed for at fokusere lidt mere på opgaven. Da jeg alligevel skulle besøge de gamle, kunne jeg passende vende et par ideer med dem, og på den måde spore mig ind på et koncept. Efter at have tygget lidt på ideen og stirret tomt ud i luften nogen tid tog det ikke mere end 1-2 timer at få det nedfældet. Så det indledende tog faktisk mere tid end selve udfærdigelsen.

Jeg var glad for, at jeg alligevel nåede at deltage, fordi jeg syntes, konceptet case competition lød rigtig sjovt og som en uforpligtende mulighed til at koble en økonomisk tankegang på et konkret projekt. At der er en gulerod i form af en præmie, er en bonus, men i sig selv er det sjovt at få lov at tænke lidt ud af boksen rent fagligt.

Se Morten Fremmerich Andresens besvarelse nedenfor


Faktaboks

Den økonomiske udfordring

Hvordan kan Noma øge deres indtjening og samtidig leve op til følgende idealer?

- Alle skal have mulighed for at spise gourmetmad.

- Noma skal fortsat kunne være verdens bedste restaurant.

 

Præmier

1. præmie: Middag for to på MASH.

2. præmie: 6 flasker god vin

Incentive Partners vil arbejde aktivt for at promovere de bedste projekter.

 

Formkrav

Besvarelsen må maksimalt fylde 600 ord og skal være på dansk eller engelsk.

Besvarelsen skal være indsendt senest d. 20. oktober kl. 12.00. Vinderen offentliggøres på Altandetlige.dk fredag d. 28. oktober.

Besvarelsen sendes til jh@i-p.dk.

 

Hvad bliver der lagt vægt på i bedømmelsen?

Der vil i bedømmelsen primært blive lagt vægt på den saglige argumentering - gerne tilknyttet "bagsiden af en konvolut"-beregninger.

Det er vigtigt, at effekterne af den prisstruktur, du foreslår, er beskrevet klart og let læseligt.

Der vil desuden blive lagt vægt på idérigdom og kreativitet.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk