Udvekslingsophold i Zürich, Schweiz

Marie Gørtz' udvekslingsophold på University of Zürich, Zürich, Schweiz

Zürich tilbyder fed natur og høj faglighed

Interview med Marie Gørtz, stud.polit.

Hvorfor valgte du at tage til Zürich?

Min overordnede motivation for udveksling var at jeg gerne ville et sted hen med smuk natur og mulighed for at vandre i bjergene, da jeg inden ansøgningsprocessen havde været halvanden måned i Grønland og haft mulighed for at vandre hver uge. Det ønskede jeg at prøve igen i en længere periode. Jeg besluttede mig for, at jeg gerne ville søge inden for Europas grænser, så jeg ville have større mulighed for at holde kontakten til de venner, jeg ville få på udveksling. Zürich kunne tilbyde netop dette og tilbød dertil en del kurser, der matchede min profil og mine interesser.

Den anden årsag til, at jeg valgte Zürich, var deres anerkendte universiteter. University of Zürich har gode økonomiske fag, der kan matche økonomi på KU, og dertil har de meget anerkendte finansielle kurser. På University of Zürich er der også mulighed for at tage kurser ved ETH Zürich, som tilbyder fremragende programmer inden for energiøkonomi, et felt jeg har stor interesse i.

Hvordan levede opholdet op til dine forventninger? Blev du overrasket?

”Kollegielivet overraskede og gav venner for livet.”

Mit udvekslingsophold var helt fantastisk og en stor oplevelse. Når jeg ser tilbage på opholdet, endte jeg med at få mere med derfra, end jeg havde forventet. Jeg var utrolig heldig og kom på et kollegie kun med udvekslingsstuderende, som var klar på at opleve landet hver weekend. Der boede flere danskere og skandinavere, end jeg havde regnet med, og en del af dem har jeg holdt kontakten med efterfølgende. Det er fantastisk at kunne genforenes med vennerne nu, hvor jeg er tilbage igen. 

Fællesskabet på kollegiet var helt unikt, og det var fedt at møde studerende fra hele verden og kunne tage kurserne sammen med de nye venner. 

Hvad var din største udfordring?

Der var ikke den store forskel i faglighed mellem KU og University of Zürich, men eksamensperioden kan godt blive intens, hvis man har mange 3-point fag og ønsker at tage alle 30 ECTS på udveksling. Den største udfordring var helt klart eksamensperioden. Da Zürich har mange 3-point fag, ender man med flere eksamener end et normalt semester på polit-studiet tilbyder.

Alt i alt fik det sociale liv på kollegiet vejet en del op i eksamensperioden, og det var altid rart at have venner at drikke en øl med efter eksamenerne. 

 

Praktiske forhold:

Marie Gørtz var på udveksling i efteråret 2023. Hun var afsted på semestret inden specialet, hvilket svarede til hendes 11. semester. 

Hun havde 8 fag i løbet af sit ophold; seks på University of Zürich og to på ETH.

De to fag på ETH var:

1) Applied Econometrics in Environmental and Energy Economics 

2) Resource and Environmental Economics. 

 

Fagene på University of Zürich var:

1) Advanced Corporate Finance

2) Applied Time Series in R (seminar)

3) Behavioral Theory

4) Impact Investment

5) Investment Process in Practise 

6) Labor Economics

 

Obs.: Efterårssemestret på University of Zürich er fra september til januar - altså ligesom på KU. Derfor overlapper det ikke med den normale eksamensperiode på KU.

Vil du fortælle AltAndetLige.dk om dit udvekslings- eller praktikophold?

Artiklen er baseret på udfyldelse af en interviewformular om udveksling.

Hvis du selv har været på udveksling eller ambassadeophold ifm. polit-studiet, og du kunne have lyst til at blive interviewet til en lignende artikel, er du velkommen til at kontakte mig på mail: jacob@altandetlige.dk

Jeg sender i givet fald en interviewformular, hvor der er nogle basale oplysninger, der skal udfyldes, og som derudover giver meget frie rammer til at du selv kan skrive om dit ophold. Målet er at oprette en fane med artikler om udvekslingsophold på AltAndetLige.dk med så mange forskellige destinationer som muligt. Artiklerne vil være til inspiration og opmuntring for andre studerende.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk