Udforsk dine muligheder med et skræddersyet mentorshipprogram

McKinsey’s mentorshipprogram for studerende ved Københavns Universitet er en enestående mulighed for at få sparring og retning på alt fra karrierevej til studietid.

"De fleste polit studerende, inklusiv mig selv, har mange, forskelligrettede tanker om deres karrierevej. Da jeg overvejede management consulting, havde jeg f.eks. svært ved at se, hvordan jeg som økonomistuderende kunne bruge min faglige baggrund i praksis. Jeg var i tvivl om, hvilke virksomheder jeg ville arbejde for, hvad jeg konkret skulle lave, og hvordan de sociale rammer ville være. Her hjalp mentorshipprogrammet mig med at få afklaring” lyder det fra polit-studerende Holger Harmsen, som var tilknyttet et skræddersyet mentorship forløb i McKinsey, før han startede som Intern og derefter blev tilbudt at vende tilbage på fuld tid efter studierne.

 

”Jeg fik tilknyttet en mentor med samme baggrund som mig selv og havde et par samtaler med denne person. Her snakkede vi om mange forskellige ting – det afhang af mine ønsker. Vi berørte f.eks. hvad McKinsey laver, hvordan arbejdet adskiller sig fra andre polit-jobs, og hvordan man forbereder sig til jobinterviews. Men man kan også få sparring omkring, hvad man generelt har af muligheder som polit.”

 

Hvorfor skal man som polit ansøge om at blive en del af mentorshipprogrammet?

”Først og fremmest er det en god mulighed for at sparre med en, der har samme baggrund som dig selv og som derfor forstår dit udgangspunk og overvejelser om fremtiden. Derudover får man et andet indblik i, hvordan det er at arbejde i McKinsey – ikke kun, hvad angår klienter, men også på et mere personligt og socialt plan.

 

Mentorshipprogrammet tilbyder en større grad af fortrolighed og dybde, som man for eksempel ikke får til et recruiting event med andre studerende, fordi man får et personligt perspektiv på de spørgsmål man måtte have, og der bliver taget udgangspunkt i din profil og interesser. Hvis man samtidig har en idé om, at man gerne vil arbejde i McKinsey, kan det være en stor hjælp, idet mentoren også kan hjælpe med forberedelse til ansøgningsprocessen og svare på spørgsmål angående denne.

 

Ud over det professionelle og faglige fokus var det også hyggeligt at tale med en erfaren polit med samme interesser, og det har været enormt værdifuldt at have en kontaktperson i McKinsey, som kunne give en lidt mere personlig relation til firmaet og ansøgningsprocessen".

 

Hvis du er nysgerrig på, om mentorshipprogrammet kunne være noget for dig, kan du læse mere om forløbet og ansøgningsprocessen her. Deadline for at søge en plads i programmet er 14. november.

Virksomheder

Nysgerrig?

Hvis du er nysgerrig på, om mentorshipprogrammet kunne være noget for dig, kan du læse mere om forløbet og ansøgningsprocessen her. Deadline for at søge en plads i programmet er 14. november.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk