Martin (Basil) Paldam

Jeg kan normalt godt selv. Men når en anden formulerer ens egne tanker mere præcist (og morsomt), end man selv havde kunnet forestille sig, så er der vel ikke noget mere efficient end at citere personen direkte.

Og det vil jeg gøre her. I Jyllands Posten skriver Martin Paldam om "Halløj på Universitetet" med særlig fokus på den stigende bureaukratisering og volumesyge på Aarhus Universitet i de senere år. Selvom Martin kommer fra Økonomisk Institut i Aarhus (hvilket det vistnok ikke mere hedder - det er vist erstattet af et langt smartere "brand"), så føler jeg han rammer en hel del, som er relevant for nærværende Universitet. Så, som man siger "over there" (og det er noget længere vest på), "Read it and weep".

Martins titel, "Halløj på Universitetet", er selvfølgelig en reference til 1970'ernes BBC-serie "Halløj på Badehotellet" (Fawlty Towers), og for at det hele ikke skal være alt for deprimerende, lad mig slutte med en lille scene med et af hotelbestyreren Basils klassiske flip (John Cleese i absolut topform). Det er typen af flip jeg ofte selv får (i lidt mindre udadvendt form), når man læser om endnu et "strategisk tiltag", "tværfagligt projekt", eller lignende fra Universitetets øverste ledelser. Initiativer hvis formål i forsknings- og undervisningsmæssig retning ofte er temmelig uklare, men hviskriterier for success simpelthen er at blive gennemført. Koste hvad det vil!

Find dig ikke i noget:

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk