Skal man vælge fag efter interesse, underviser eller noget tredj

Svar på indlæg
Af Jannie Antorini @ 25 maj 2011 18:13

Jeg er flyttet til København for at læse kandidatdelen af mit økonomistudie her. Jeg har nu snart haft undervisning i et semester, og må ærlig talt sige at jeg ikke har fået det ud af det jeg håbede på. Jeg valgte fag udelukkende efter interesse og karrieremuligheder, men er kommet i tvivl om det er de rette kriterier.

Skal man vælge fag efter interesse, eller efter hvor god underviseren siges at være? Umiddelbart hælder jeg selv til det sidste efterhånden. Jeg føler at jeg vil få mere ud af et fag som ikke interesserer mig, men hvor underviseren kan fange min interesse, end et fag hvor interessen er der, men underviseren slet ikke fanger mig...

Og hvad med karrieremulighederne i valgene? Det skal vel også tages med i betragtningen...?

Håber der er nogen som har et par hjælpende ord!

Med venlig hilsen

Jannie

Svar og citér
Jannie Antorini

Jannie Antorini

Antal indlæg: 3
Medlem siden: d. 25. may 2011
Af Dan Thor Larsen @ 26 maj 2011 13:01

Jeg har haft samme overvejelser som dine. Lige nu hælder jeg til at vælge fag efter interesse, men med et øje for underviseren. Hvis der ingen gode undervisere er til mine interessefag, har jeg ingen problemer med at vælge et nogenlunde interessant fag med en god underviser, hvad end det så er.

Mht. karrieremulighederne tror jeg ikke man skal lægge så meget betydning i valg af fag. Du bliver næppe valgt fra fordi du ikke har haft et specifikt fag, men viser interesse i at få et job i en specifik branche.

Alt i alt så vælg fag efter hvor meget du regner med at få ud af det i løbet af semestret, altså hvor underviseren også fungerer for dig. Hvem ved måske får man også nye interesser ved at følge et "kedeligt" fag med en god underviser...
Svar og citér
Dan Thor Larsen

Dan Thor Larsen

Antal indlæg: 106
Medlem siden: d. 04. august 2010
Af Maria Kjeldsen @ 28 maj 2011 23:51

Min erfaring tæller indtil videre ét fag. Her taler jeg om faget Forvaltningslære.
Ja, bare grin ;)
Jeg valgte det ud fra interessen, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Det er meget anderledes i forhold til de obligatoriske fag på Polit, men jeg synes, det giver et dejligt friskt pust med en anden undervisningsform.
Så jeg satser på at fortsætte stilen med at vælge valgfag efter interesse ;)
Svar og citér
Maria Kjeldsen

Maria Kjeldsen

Antal indlæg: 267
Medlem siden: d. 28. january 2011
Af Kasper Jakobsen @ 29 maj 2011 10:59

Da 5 års studier udelukkende med karrieremuligheder for øje simpelthen ville blive for kedeligt, vælger jeg udelukkende (næsten) fag på baggrund af interesse. Empirien viser at fag der vælges af andre grunde alligevel bliver underprioriteret med ringe udbytte til følge. Om jeg gør det rigtige ved jeg ikke.

I den forbindelse synes jeg det kunne være interessant hvis der var flere "fag"-pakker på studiet. Man kunne sammensætte fag for folk der var interesseret i det offentlige m.v. for at give dem en hjælpende hånd.
Svar og citér
Kasper Jakobsen

Kasper Jakobsen

Antal indlæg: 9
Medlem siden: d. 02. april 2011
Af Patrick Kofod Mogensen @ 31 maj 2011 18:05

Alle studerende som har haft en elendig underviser vil kunne nikke genkende til, at dette forhold helt klart bør indgå i overvejelse omkring valg af fag. Det er klart, at man kan have meget snævre interesseområder, men selv her, måske især her, kan det være gavnligt at få udvidet sin horisont nu og da.

Når det kommer til fagudbuddet E11 er det første jeg gør da også at undersøge: hvem er underviseren? Her kan især kontakt til studerende på semestre af højere orden (nåh ja...) end en selv være hjælpsomme.
Svar og citér
Patrick Kofod Mogensen

Patrick Kofod Mogensen

Antal indlæg: 554
Medlem siden: d. 29. january 2011
Af Mikael Olai Milhøj @ 31 maj 2011 22:37

Hmm, det er jo nok alt i alt en blanding, tror jeg?
Man vælger selvfølgelig sjældent et fag, hvor underviseren er røv og nøgler - tilgengæld vælger man vel heller ikke fag, der er fuldstændigt uinteressante?

Men jeg vil nu godt lægge vægt på, at det er vigtigt at tænke over sin kandidatsammensætning. Polit giver jo brede muligheder for at specialisere sig inden for økonometri, makro, mikro, finansiering, udviklingsøkonomi - you name it. Men farezonerne er også, at man kommer til at vælge for bredt og får en mærkelig fagpakke. Så "karriereaspektet" skal man også lige huske på, hvor jeg tænker det i forhold til, hvad der er relevant at bruge efterfølgende.
Svar og citér
Mikael Olai Milhøj

Mikael Olai Milhøj

Antal indlæg: 156
Medlem siden: d. 06. september 2010