Altandetlige.dk inviterer til Micro Night

Altandetlige.dk - Polit Portal

Torsdag d. 9. maj inviterer Altandetlige.dk 60 studerende til en aften i selskab med Finansministeriet, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Incentive og Qvartz. Læs mere om aftenens program og tilmeld dig her.

Kom med til Micro Night, hvor fire forskellige virksomheder giver indblik i deres hverdag, hvor økonomiske analyser og den politiske virkelighed går hånd i hånd. Finansministeriet, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som er en styrelse under Erhvervsministeriet, og konsulenthusene Incentive og Qvartz vil alle give forskellige bud på, hvordan økonomisk teori anvendes og bruges i den virkelige verden.

På aftenen vil studerende rotere mellem de fire workshops og på den måde møde alle virksomhederne. Der vil blive serveret kage og kaffe ved ankomst, og vi sørger for lækker mad fra Sliders og øl fra Mikeller efter de fire workshops, hvor du har mulighed for at tale med medarbejdere fra virksomhederne. 

Aftenens program er:

17.30-18.00: Indskrivning, Altandetlige.dk byder velkommen
18.00-20.15: Workshops á 30 min med kaffepause halvvejs
20.15-22.00: Sliders, øller og mulighed for at snakke med økonomerne hos organisationer og de andre studerende

Spændende workshops

Som studerende bliver du klogere på økonomi og politik fra fire forskellige perspektiver.  Læs beskrivelsen af de fire virksomheder og deres workshops her, og tilmeld dig via linket nederst i artiklen.

 • Finansministeriets primære opgave er at give regeringen det bedste grundlag for at føre en sund økonomisk politik. De beskæftiger sig derfor med alle dele af Danmarks økonomi og den offentlige sektor og bidrager blandt andet til væsentlige regeringsinitiativer og samfundsreformer.
  Fra Finansministeriet kommer Louise og Mette fra Center for Kommune og Regioner, hvis centrale arbejdsopgave vedrører den overordnede styring af den kommunale og regionale økonomi, og holder en workshop om brugerbetaling af velfærdsydelser
 • Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

   er en del af Erhvervsministeriet. Styrelsens overordnede mission er at fremme velfungerende markeder, hvor virksomheder konkurrerer effektivt med hinanden. Hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anvendes teorien fra mikro-fagene i praksis.


  På aftenen får du mulighed for at møde Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Markedsanalyser og Økonomi, som bl.a. beskæftiger sig med analyser af konkurrence- og forbrugerforhold, markedsanalyser og økonomisk metodeudvikling og Konkurrencecenter for Detailhandel, Industri, Primære erhverv og Sundhed, som bl.a. sørger for håndhævelse af konkurrenceloven og markedsovervågning indenfor brancherne fødevarer, landbrug, industri, sundhed og medicoindustri samt detailhandel.
 • Incentive er et af Nordens store konsulenthuse, og beskæftiger sig bl.a. med sundhedsøkonomi, energi- og klimaøkonomi, prissætning og meget mere. Incentive holder en workshop om årlig prisregulering af forsikringer.
  Casen tager udgangspunkt i salgsafdelingen i et forsikringsselskab, der har fået en bunden målsætning fra bestyrelsen om, at priserne for alle produkter i gennemsnit skal stige med 2,5%. Salgsafdelingen vil gerne gøre det smartere end tidligere år, hvor alle produkter steg med samme sats.
 • QVARTZ er en global managementkonsulentvirksomhed med nordiske rødder. De har 8 kontorer i Europa, Asien og USA, hvorfra de løser projekter for store, internationale virksomheder over hele kloden. Til deres workshop vil de forsøge at afmystificere, hvad det vil sige at arbejde som managementkonsulent i QVARTZ, og for at give et konkret eksempel, vil de dykke ned i et udenlandsk projekt, hvor de samarbejdede med både lokale strategikonsulenter og QVARTZ Analytics. Her introducerer de dig for, hvordan de arbejder med værdibaseret prisfastsættelse og hvilke udfordringer, der kan være forbundet med det.


Tilmelding

Arrangementet foregår d. 9 maj fra 17:30-22:00 på Gammel Kongevej 3E, 1. sal. 

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding her. Vær opmærksom på, at det er først til mølle. Vi glæder os til at se jer og ser frem til en god aften. Du skal være polit-studerende eller helt nyuddannet cand.polit for at deltage.


Tags: #polit  #altandetlige  #mikroøkonomi  #Øl  #partneraften 

2 kommentarer


Johan Christensen

Johan Christensen @ d. 17. april 2019 #1

Er arrangementet egnet til 1.års-studerende?


Emil Grønnegaard

Emil Grønnegaard @ d. 17. april 2019 #2

Hej Johan

Det er egnet til alle polit-studerende uanset niveau :)

Bedste hilsner

Emil
Altandetlige.dk


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om