Bliv Graduate i Nykredit

Altandetlige.dk - Polit Portal

Mød Louise Chua Ziska, der startede sin rejse hos Nykredit gennem graduate-programmet, og arbejder nu i afdelingen Kreditprocesser og Kreditcontrolling Kredit som specialist.

Hvilket årstal blev du færdig med din kandidatgrad som cand.polit, og hvordan har du specialiseret den?

Jeg blev færdig med min kandidatgrad i foråret 2018. På kandidaten havde jeg en bred vifte af fag, men der var særlig fokus på strategisk ledelse og adfærdsøkonomi.

Hvad var grunden til at søge en graduatestilling generelt, og specifikt for at ansøgningen endte hos Nykredit?

Jeg var interesseret i at søge en graduatestilling, da jeg så det som en unik mulighed for at lære hvordan den virksomhed hænger sammen, skabe et netværk på tværs af organisationen og være en del af et program med en accelereret læringskurve. Nykredits graduateprogram skilte sig ud, fordi der er stor fokus på personlig udvikling gennem eksempelvis kommunikationstræningen, hvor vi henover årets forløb havde flere kurser og individuel træning med præsentationsteknik, tilstedeværelse og fremtoning.

Hvordan forløb ansøgningsprocessen?

Første skridt er at sende en ansøgning. Derefter blev jeg kontaktet af HR, som fortalte, at de gerne ville have mig til samtale med en HR-repræsentant og lederen fra afdelingen, hvortil jeg havde sendt min ansøgning. Som forberedelse til samtalen skulle jeg tage fire tests. En logisk, en matematisk, en sproglig og en personlighedstest. Til samtalen gik den første time med at løse en case, som jeg fik udleveret til samtalen. Efter den time skulle jeg præsentere min løsning og svare på spørgsmål vedrørende casen. Derefter gik samtalen over til en mere klassisk jobsamtale, hvor vi talte om stort og småt i relation til hvorfor jeg havde søgt den stilling, hvad jeg ville kunne bidrage med mm. Her blev der også talt om resultaterne fra de fire tests. Nogle gik til endnu en samtale med lederen og andre fik tilbudt jobbet efter den første samtale.

Hvad består dit job i, og anvendes nogle af fagene fra din uddannelse i dagligdagen?

Jeg arbejder i afdelingen Udvikling og Rapportering i Kredit. Mine hovedopgaver er dataanalyse, rapportering og konceptudvikling. De mere taltunge og tekniske fag fra min uddannelse har givet mig et bredt og solidt fundament i forhold til dataarbejde og kritisk stillingtagen, hvorimod de blødere fag har lært mig at tænke i bredere sammenhæng, effektpåvirkning og formidling.

Hvad er det bedste ved graduateprogrammet?

Det bedste ved graduateprogrammet er den forståelse man får for Nykredit og det netværk, der følger. Man kommer også utrolig tæt på de andre graduates, særligt når man arbejder i grupper på casearbejdet.

Hvad er det mest udfordrende?

Det mest udfordrende, men også det mest lærerige både fagligt og personligt, har været casearbejdet. Vi har i løbet af året skulle arbejde på at løse og præsentere to cases overfor et panel af afdelingsdirektører og andre relevante specialister inden for casens emne. Her har vi skulle arbejde hårdt på at forstå den tilhørende baggrundsviden og være kreative i forhold til at finde på nye implementerbare løsninger såvel som at fokusere på formidling og præsentationsteknik.

Hvordan er det sociale på din arbejdsplads?

Det sociale fungerer rigtig godt. I Kredit, hvor jeg arbejder, er der en overvægt af specialister, og det er ikke unormalt at have profiler, der har arbejdet i bankverdenen i +20 år. Dog bliver der ansat flere og flere unge og friske mennesker med en udviklingslyst og en anden måde at anskue tingene på. Det resulterer i mange spændende samarbejder og det er tydeligt at se, hvordan afdelingen er i konstant udvikling. Generelt i Nykredit er der mange begivenheder, hvor vi kan samles på tværs af organisationen og der er muligheder som fitnesshold, vinklub og lignende, hvor vi kan nyde fritidsaktiviteter sammen med vores kolleger. Det sociale sammenhold i graduateprogrammet er i øvrigt uvurderligt og det at have en tæt kontakt med cirka 20 mennesker spredt i organisationen, der er samme sted i livet og står overfor mange af de samme udfordringer som dig skal ikke undervurderes.

Hvad har overrasket dig mest?

Jeg har været mest overrasket over den opmærksomhed, som graduateprogrammet får i Nykredit. Det bliver prioriteret og respekteret af lederne i organisationen, og selvom vi arbejder hårdt, er der altid et smil på læben og stemningen og kulturen i Nykredit er meget nede på jorden.

Hvilke råd har du til de, som vil søge Nykredits Graduate-program?

Mit råd er at kontakte tidligere graduates for at høre mere om programmet. Det at være graduate er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed og der er mange antagelser omkring setuppet, som ikke holder vand. Tag en snak, stil en masse spørgsmål og forsøg at glemme antagelserne om hvad det vil sige at være en del af et graduateprogram – og måske endda også antagelserne om hvordan det er at arbejde i bankverdenen.

Nykredit søger lige nu graduates. Du kan se Nykredits graduatestillinger her. Deadline for ansøgning er den 5. januar 2020. 

Tags: ##Nykredit #graduate  ##cand.polit. 

1 kommentar


Morten Steffensen

Morten Steffensen @ d. 13. december 2019 #1

Det lyder rigtig spændende!


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om