Management consulting i Novo Nordisk

Altandetlige.dk - Polit Portal

Politterne Peter Haurum, Kristian Bunckenburg og Casper Bork fortæller her om deres oplevelser, hvorfor de besluttede sig for at søge ind i Novo Nordisk Consulting, og giver tips til ansøgningsprocessen.

Vil du være en del af strategisk vigtige projekter i Skandinaviens største medicinalvirksomhed? 

Novo Nordisk Consulting er en intern konsulentenhed forankret hos den øverste ledelse. Afdelingen består af ca. 20 unge mennesker, der varetager strategisk vigtige projekter for Novo Nordisk. Projekterne tæller alt fra strategi, budgetanalyse og produktlanceringer til M&A aktiviteter. Afdelingen er sammensat af tidligere konsulenter fra bl.a. McKinsey, BCG & A.T. Kearney og interne talenter fra Novo Nordisk f.eks. Interns eller Graduate programmerne.

På arbejde hos Novo Nordisk Consulting

Casper: ”Vi arbejder i teams af 2-4 kolleger, der fokuserer på ét projekt ad gangen, typisk i 3-6 måneder. Jeg har nu været i afdelingen i 1,5 år og har over den periode arbejdet på tværs af organisationen, fra HR til Marketing. Mit seneste projekt var for vores amerikanske organisation, hvorfor jeg tilbragte skiftevis 2 uger i USA og Danmark. Formålet var at omstrukturere den måde, vi samarbejder med eksterne marketingbureauer. Der er således rig mulighed for rejseaktivitet, hvis man gerne vil opleve verdenen, men det er absolut ikke noget, der er krævet, hvis man hellere vil gøre det i sine ferier. Generelt tilbyder Novo Nordisk et meget internationalt miljø, hvor vi har flere engelsktalende i vores afdeling fra bl.a. England og Malaysia.

Vi træner desuden andre områder i organisationen i bl.a. projektledelse, hvilket både giver mulighed for at lære om andre dele af Novo Nordisk og forfine sine formidlingsevner. Det gav desuden en tur til Colombia sidste år. Over det næste halve år har jeg fået mulighed for at blive udstationeret på det amerikanske kontor, hvor jeg skal arbejde med vores amerikanske strategi.”

Peter: ”Som konsulent bliver man eksponeret til mange forskellige typer af projekter og områder i Novo Nordisk. Digitalisering er højt på agendaen, og i mit seneste projekt fik vi til opgave at undersøge, hvordan vi kan digitalisere Novo Nordisk. Vi fik inspiration fra andre virksomheder, digitale leverandører og eksterne konsulenter om emner fra software robotics til blockchain. Formålet var at identificere de digitale initiativer, der har den største værdi for Novo Nordisk.  

I det projekt, jeg arbejder på nu, supporterer vi med at lægge en strategi for et nyt diabetesmiddel. Strategien skal sikre, at vi når ud til så mange patienter som muligt.

Læringskurven er stejl, og man tilegner sig hurtigt specifik erfaring på projekterne. Derudover bliver der også investeret i træning og uddannelse. Ud over interne kurser var vi senest en gruppe i München på et 3 dages projektlederkursus afholdt af McKinsey.

Afdelingen er også god til at arrangere sociale event og vi tager ofte ud og spiser, drikker en øl og får danset, som var man tilbage i ’Kommunen’. Senest var vi til koncert i Vega.”

Kristian: ”Jeg synes, at der er god balance på vores projekter mellem fokus på eksekvering af projektet, udvikling af din såkaldte konsulent-toolbox samt teambuilding. Jeg har selv lige afsluttet mit første projekt, hvor formålet var at optimere vores globale distributionsnetværk. Selvom projektet var højt profileret med involvering af mange senior stakeholders og hårde deadlines, så blev min personlige udvikling prioriteret igennem hele forløbet. Dette er en fantastisk egenskab i afdelingen, hvilket skaber et stimulerende arbejds- og læringsmiljø. Når der er mindre pres på projektet, er der også tid til at afprøve ens evner fra Cafélitten på bordfodboldbordet på 3. sal.”

Politværktøjskassen

Casper:Selvom opgaverne ikke bygger på mikroøkonometriske modeller eller lange matematiske udledninger, så er polit-uddannelsen et overraskende godt match til det at arbejde som intern konsulent. Jeg har især draget stor gavn af den analytiske tilgang, som man udvikler og dyrker på studiet. En af de vigtigste egenskaber, man bringer i spil som konsulent, er evnen til at bryde et kompleks problem ned i mindre håndterbare delkomponenter og afsøge løsningsmuligheder. Denne evne bliver dyrket hele vejen igennem studiet, f.eks. i Makro undervisningen, hvor man skal udlede og isolere de enkelte effekter ved eksogene stød til økonomien. Da jeg vidste, at jeg ville være konsulent relativt tidligt, tog jeg desuden kandidatvalgfaget, ”Strategic Management”, hvilket gav en god introduktion til konsulentverdenen.”

Forskellige veje ind i afdelingen

Peter: ”Jeg søgte et internship i afdelingen på sidste år af kandidaten. Jeg havde to fag ved siden af arbejdet og et sommerskolefag for at få det til at passe. Her accelererede min interesse for medicinalbranchen, og jeg blev efterfølgende ansat som studentermedarbejder, mens jeg skrev speciale. Jeg blev herefter fastansat, da jeg havde afleveret mit speciale.

Det var også mit indtryk, at en af forskellene mellem intern og ekstern konsulentforretning er fleksibiliteten i arbejdstiden. I Novo Nordisk Consulting er der god mulighed for at planlægge sin tid og arbejde, så længe man leverer som aftalt, hvilket tiltalte mig meget."  

Casper: ”Jeg arbejdede allerede som strategikonsulent (A.T. Kearney), men ville gerne arbejde fokuseret med medicinalindustrien. Derfor var muligheden for at fortsætte konsulentarbejdet i Novo Nordisk et perfekt fit for mig. Derudover havde afdelingen samme karrieremodel som eksterne konsulenthuse, hvor forfremmelser er performance-baseret. Dette tiltrak mig da det giver mulighed for hele tiden at blive udfordret.  Jeg blev desuden tiltrukket af den øgede frihed til selv at planlægge eget arbejde og arbejdstid, det tættere samarbejde med organisationen samt de langsigtede karrieremuligheder i virksomheden.”

Ansøgningsprocessen

Kristian: ”Vores ansøgningsproces starter ofte med en uformel snak. Jeg blev selv inviteret til en kop kaffe på en cafe i København. Her mødtes jeg med en fra ledelsesteamet, der gav en kort introduktion til afdelingen, efter jeg havde fortalt lidt om mig selv og min motivation for at søge ind. Derefter blev jeg indkaldt til en interviewrunde, hvor min motivation, forretningsforståelse og tilgang til problemløsning blev afprøvet igennem flere interviews. Mit indtryk igennem hele forløbet var, at Novo Nordisk Consulting var meget imødekommende og hjælpsomme – man skal huske, at vi jo gerne vil have, at kandidaten lykkes.”

Peter: ”Jeg var som sagt, først intern. At gennemføre et internship i Novo Nordisk Consulting er en effektiv måde at få erfaring med både konsulent- og medicinalbranchen. Det giver muligheder både internt i Novo Nordisk, men er også et godt springbræt, hvis man senere vil arbejde i eksterne konsulenthuse. Ansøgningsprocessen for et internship består typisk af 3-4 case interviews.

Tips & tricks til interviews

Kristian: ”Case interviews udgør en stor del af rekrutteringsprocessen, og det er noget, man bliver nødt til at øve sig på. Jeg forberedte mig ved at læse op på forskellige typer af cases i bogen ”Case Interview Secrets” af Victor Cheng samt gennemgå cases med andre i samme situation online på Preplounge.com. De har en super brugervenlig platform, som gør det let at koordinere med andre i samme situation.”

Casper: ”Prioritér at tale med én eller flere fra afdelingen og få en fornemmelse for stedet og opgaverne, inden du går i gang med interviews. Dette giver også god mulighed for at få tips til ansøgningsprocessen. I forhold til mine egne interviews, så forberedte jeg mig ved at lave GMAT øvelser for hovedregning og brugte interaktive cases på nettet.”

Vi er en afdeling i vækst og leder derfor altid efter dygtige kollegaer

Vi tilbyder løbende internships i afdelingen (kandidatstuderende) og er ellers interesseret i skarpe hoveder – enten direkte fra skolen eller politter med konsulenterfaring. Vi er i dag fem politter i afdelingen.


Tags: #corporate finance  #management consulting  #Novo Nordisk 

Faktaboks

Hvis artiklen skulle have vakt din interesse, så er du velkommen til at kontakte Kristian Bunckenburg på ktbg@novonordisk.com eller 3077 5644 for yderligere information.

1 kommentar


Morten Buur Madsen

Morten Buur Madsen @ d. 20. march 2018 #1

Hvis man synes, at Novo Nordisk Consulting lyder spændende, så er der en oplagt mulighed for at komme og se afdelingen indefra. Vi søger nemlig kandidater til vores internship, hvor man har mulighed for at arbejde som konsulent i afdelingen.

Der er deadline for ansøgning den 31. marts, og det er muligt at læse mere om stillingen her: http://altandetlige.dk/studiejob/6184-management-consultancy-internship-novo-nordisk-consulting


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Hvis artiklen skulle have vakt din interesse, så er du velkommen til at kontakte Kristian Bunckenburg på ktbg@novonordisk.com eller 3077 5644 for yderligere information.

Du vil måske også synes om