På studiejob i Inviso

Altandetlige.dk - Polit Portal

Hvordan er det at arbejde som konsulent med fokus på data? Altandetlige har spurgt stud.polit Emilie Lauritzen, der er student i Inviso. Her hjælper hun virksomheder, ministerier og organisationer med at analysere og forstå enorme mængder af data.

Hvor arbejder du?
Jeg arbejder hos Inviso, et ungt konsulentfirma, der specialiserer sig i dataløsninger til virksomheder.

Hvad består dit job i?

Mit arbejde består primært i at hjælpe vores kunder med at bearbejde og visualisere deres data, så de får den ønskede indsigt. Jeg er en del af hele konsulentprocessen, både salg, kundemøder, selve databearbejdningen og udrulning af det færdige produkt hos kunden. Derudover skal jeg snart til London for at blive certificeret træner i Tableau, som er det program, vi visualiserer data i. Når jeg bliver certificeret, vil jeg kunne tage ud til virksomheder og undervise i Tableau.

Datavisualisering – hvad er det godt for?
Vi specialiserer os i business intelligence, som går ud på at give virksomheder indsigt i deres egne data. Når man visualiserer data, er det langt nemmere at nå frem til denne indsigt, så i stedet for at lave regressioner og udregne t-værdier, visualiserer vi data, så det er nemt for alle at forstå. Når det er sagt, laver vi også mere komplicerede dataanalyser, hvor vi bruger R og Alteryx, men vi mener i Inviso, at data ikke kun er for politter og dataanalytikere, og vi bruger derfor Alteryx og Tableau, som gør databearbejdningen relativt nem og letforståelig.

Tableau? Alteryx? Åh nej. Ikke flere statistikprogrammer vel?
Tableau og Alteryx er langt fra det normale polit-statistikprogram. Det er værktøjer, der er lavet udelukkende for at give værdi i virksomheder, der ønsker at se på deres data. Både Alteryx og Tableau er utroligt intuitive i forhold til de statistikprogrammer, vi sidder med på polit, og man kan komme i gang med det samme uden den store indsigt i programmerne. Derudover kan vi arbejde med helt enormt store datasæt i begge programmer, hvilket er vigtigt i forhold til mange af vores kunder, der ofte sidder med datasæt på mange millioner rækker.

Så I er IT-nørder?
Ja og nej. Størstedelen af Inviso er politter, og der er derfor ikke mange, der var decideret IT-nørder, da de startede. Jeg kan i hvert fald ikke prale af at være en IT-nørd. Når det er sagt, så lærer man hurtigt meget om IT i relation til data, da der hele tiden bliver kastet IT-begreber rundt, og man taler konstant med mennesker, der ved meget om IT. Derudover er det ret brugbart at vide noget om IT, når du sidder med data i det omfang, vi gør.

Hvorfor valgte du at søge stillingen – og hvordan fik du den?
Jeg læste jobopslaget på Altandetlige og læste derefter en artikel (link) med Simon, der også arbejder i Inviso.

Jeg søgte stillingen og kom ret hurtigt til samtale. Efter samtalen blev jeg ringet op og fik at vide, at jeg var videre til anden runde. Her fik jeg til opgave at analysere noget data i Tableau, som jeg fik tilsendt. Analysen skulle jeg komme ind og præsentere nogle dage efter, og jeg blev herefter ansat. To uger senere sad jeg på et fly til London for at tage på konference med de andre fra kontoret - lidt vild start på ens nye arbejde.

Hvordan kan du bruge studiet i dit studiejob?
Som så mange andre er jeg taknemmelig for den værktøjskasse, polit har givet mig. At kunne gå analytisk til værks og hurtigt kunne sætte mig ind i en problemstilling er det, jeg bruger mest. Derudover har jeg været utrolig glad for den tal- og dataforståelse, polit har givet, og så kan man ofte drage paralleller til de mange statistikfag, vi har på polit.  

Hvad er det vigtigste, du har lært på dit job?
At kunne tage ansvar. Da jeg startede, tænkte jeg, at jeg jo stadig studerede, så min mening var ikke helt lige så vigtig som de andre konsulenters, og jeg havde aldrig regnet med, at jeg skulle have mine egne kunder og arbejdsopgaver så tidligt. I Inviso er man ikke bare studentermedarbejder, men konsulent på lige fod med de konsulenter, der er fuldtid. Det skal dog nævnes, at man altid kan komme til nogen af de mere erfarne konsulenter og spørge om råd, og der bliver gjort meget ud af at hjælpe hinanden på kontoret.

Hvad har overrasket dig mest?

Det flade hierarki og den uformelle tone, der er på kontoret. Vi er relativt få mennesker, hvilket gør, at vi alle kender hinanden godt, og det er altid rart at være på arbejde. Derudover blev jeg overrasket over, hvor meget jeg kunne bidrage med til trods for, at jeg “kun” er tredjeårsstuderende.

Er der fryns og personalegoder?
Der er utrolig mange goder ved at arbejde hos Inviso. Arbejdsmæssigt bliver der investeret meget i dig, både kurser, certificeringer osv., hvilket gør, at du hele tiden forbedrer dig. Vi tager også på konferencer rundt om i verden, og jeg har indtil videre været i London og så skal vi til Texas i November.

Derudover sidder vi i Kødbyen på SOHO Kontorhotel, som har en utrolig god kantine, og fredagsbarerne på rooftoppen skal man heller ikke kimse af. Når der bliver arbejdet sent, spiser vi sammen, og vi er generelt meget sociale på kontoret.

Man får også stukket en Macbook i hånden, når man starter, der må bruges privat.

Inviso søger lige nu nye studenter. Du kan finde opslaget og sende en ansøgning her.

Tags: #arbejde  #på studiejob i  #big data  #Data  #stud.polit  #tableau  #inviso  #alteryx 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om