Praktikant i DAMVAD Analytics

Anne Sophie Schytt Lassen

Mød Sofie og Amalie som sideløbende med studiet har valgt at tage i praktik hos DAMVAD Analytics. Hør bl.a. om, hvordan det er at arbejde med komplekst data og hvordan man kan opfylde aktivitetskravet på studiet samtidig med praktikopholdet

Hvor arbejder I?
Vi er praktikanter i DAMVAD Analytics ved siden af studiet.

Hvad består jeres job i?
Som praktikant i DAMVAD Analytics spænder arbejdsopgaverne vidt. Fælles for os begge er, at vi indgår i teams med de andre konsulenter, hvor vi primært arbejder med databearbejdning i f.eks. R eller STATA og præsentation af de fundne resultater. Vi har begge arbejdet med spændende projekter såsom evaluering af norske forskningscentre og kortlægning af Science og Engineering virksomhederne i Danmark.

Derudover har vi valgt at koncentrere vores arbejde indenfor hhv. data science og finance. Her har vi blandt andet arbejdet med API-kald og data scraping samt implementering af nyt internt rapporteringssystem.

Hvilke fag og kompetencer fra studiet kan I bruge i arbejdet?
De kompetencer fra studiet, som kommer mest i brug stammer primært fra samfundsbeskrivelse i form af præsentation af analyseresultater. Derudover kommer vores værktøjskasse fra økonometri ofte i spil, når der udarbejdes økonometriske analyser. 

Hvad har overrasket jer mest?
Det har overrasket os begge, hvor meget ansvar man får fra dag ét som praktikant. Derudover er der en meget flad struktur i DAMVAD Analytics. Dette opleves bl.a. ved, at vores primære kontaktperson på flere af vores projekter, er en af virksomhedens partnere.

Hvordan er det sociale og faglige miljø?
På kontoret i København sidder vi ca. 25 medarbejdere, hvor størstedelen er relativt unge. Dette medfører, at der er et sjovt og afslappet socialt miljø og vi har allerede deltaget i flere fester og fredagsbare herinde.

Fagligt er niveauet i top, og man kan altid spørge sine kollegaer til råds eller om sparring, hvilket vi sætter stor pris på.

Hvad er det bedste ved jobbet?
Det bedste ved jobbet er den praktiske erfaring vi tillærer os samt muligheden for at specialisere sig inden for vores faglige interesseområder. Derudover er DAMVAD Analytics en virksomhed, hvor opgaverne løses i fællesskab, og man altid har en mentor man kan spørge til råds.

Hvordan kombinerer I jobbet med opfyldelse af aktivitetskravet på studiet?
Vi er begge to på 7. semester, og da det desværre ikke er muligt at tage orlov eller få merit, har vi begge valgt at tage fag ved siden af praktikantforløbet. Sofie skriver en øvelse ved siden af og har planer om at tage et sommerskolefag i sommeren 2018. Amalie har valgt at skyde sit bachelorprojekt et halvt år, hvorfor hun nu er i gang med at skrive det sideløbende med jobbet. Det er derfor ikke noget problem at kombinere et praktikantforløb med opfyldelse af aktivitetskravet på studiet.  

Lige nu søger Damvad Analytics praktikanter til næste semester. Læs mere her!

Tags: #praktik  #stud.polit  #DAMVAD Analytics 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om