Savner du en samfundsfaglig indgang til klimaindsatsen?

Anne Sophie Schytt Lassen

Synes du også, at det er bekymrende, at det har været en af de varmeste somre nogensinde målt i Danmark? Er du nysgerrig på, hvilken rolle samfundsvidenskaberne kan spille for klimakrisen? Så er den nye studenterforening SIMA måske noget for dig.

SIMA er en ny tværfaglig studenterforening og har det overordnede formål at skabe fokus på, hvordan de samfundsvidenskabelige discipliner aktivt kan anvendes ift. klimakrisen.

SIMA er stiftet som en konsekvens af den diskrepans, de mener, at der er mellem den opmærksomhed klimaforandringerne får ude i virkeligheden og det undervisningsfokus, der er på CSS. 

SIMA ønsker at få deres medstuderende til aktivt at tage stilling til og arbejde med klimakrisen, og afholder derfor debatter, oplæg og møder, i håbet om at inspirere folk til at se sig selv som aktive medløsere af problemerne.

Men SIMA arbejder også for at få CSS som institution til at anerkende deres ansvar og få samfundsvidenskaberne på banen ift. dette emne, og dermed leve op til den rolle, de mener, universitetet bør have i samfundet.

SIMA er kalder sig selv en tværfaglig platform, et fællesskab, en grobund for at alle klimainteresserede CSS'ere kan mødes og skabe endnu flere gode initivativer. De er politisk neutrale, og formålet er at inspirere, mobilisere, samle og skabe fokus på et af tidens vigtigste emner.

SIMA er for alle studerende - også politter - og hvis man gerne vil være med, så kan man like Facebook-side og møde op til de begivenheder, der annonceres, og snakke med dem.

Det første arrangement løber af stablen d. 24. september på CSS i lokale 35.01.44 kl. 17.15, hvor to oplægsholdere skal komme med hver deres vinkel på sammenhængen mellem klimakrisen, samfundet og mennesket.

De to oplægsholdere

  • Sociolog Rasmus Willig er lektor på RUC, forfatter til bogen “Hvad skal vi svare?” om etik og klimaforandringer og derudover en meget aktiv spiller i klimadebatten.
  • Psykolog Malaika Thomsen har arbejdet med grøn omstilling, adfærd og vaner og er en af Danmarks eneste psykologer med speciale i bæredygtig udvikling.

Efter oplægget kan interesserede høre mere om SIMA’s arbejde og muligheden for at være med. Arrangementet er gratis og åbent for alle, men kræver tilmelding på Facebook.


Tags: #arrangement  #Miljø  #klima  #css  #tværfaglighed 

1 kommentar


Bjørn Meyer

Bjørn Meyer @ d. 18. september 2018 #1

Spændende.

I forbindelse med en international konference på Økonomisk Institut med titlen "Frontiers in Climate Change Economics" kan man desuden høre nobelpristageren Jean Tirole d. 5 okt.

Læs mere her:
https://ifro.ku.dk/english/events/book-economics-for-the-common-good-jean-tirole/


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om