Summer Intern i Danske Bank

I juni startede 11 summer interns i et 10 ugers forløb hos Danske Bank-koncernen. De fire af dem er stud. politter. Læs her, hvordan det var at være summer intern i banken, mens andre politter nød sommerens sol på stranden.

Hvad er dit navn, og hvor langt er du på studiet?

Jeg hedder Gitte Yding Michaelsen, og jeg er kandidatstuderende. Jeg starter på ph.d til september.

Hvor arbejdede du som Summer Intern? 

Jeg har været summer intern i Danske Markets i Danske Bank-koncernen. Jeg har siddet i tre teams henover sommeren, først fire uger i den internationale Makro og Renteanalyse, derefter tre uger i Fixed Income Research, og til sidst har jeg været tre uger i Fixed Income Sales. 

Hvordan fik du jobbet

Danske Bank havde i februar slået flere internships op på deres jobsite, som jeg får nyhedsopdateringer fra. Tre af dem virkede interessante, så dem søgte jeg og blev kaldt til samtale. Jeg var så heldig at blive tilbudt min drømmeplads i Danske Markets.

Hvorfor er det relevant for en stud. polit at være summer intern i Danske Bank? 

Der er flere grunde. For det første er det en god mulighed for at komme ind i koncernen og se, hvordan hele maskineriet kører rundt i en stor bank. Det var desuden sjovt at være summer intern, fordi der om sommeren er knapt så hektisk, så kollegerne har bedre tid til at fortælle dig om, hvad netop de sidder med. Så er det også ret fedt, at man på sådan en intensiv måde kan øge sin erhvervserfaring på et tidspunkt af året, hvor der ikke er knald på med fag eller øvelser på studiet. Det giver et kæmpe netværk, at have været rundt i så mange funktioner, hvilket kan være til stor gavn senere – både hvis jeg vil søge job i koncernen og som en kilde til faglig sparring rent studiemæssigt. Og så tror jeg, at det er rigtig godt at have på CV’et - og så er lønnen i øvrigt rigtig god for summer interns i Danske Bank.

Brugte du de ting, du har lært på politstudiet?

Ja, det gjorde jeg i høj grad. Jeg har siddet og lavet en makromodel for amerikansk økonomi, hvor setupet var impulsrespons, så jeg brugte både min makro- og økonometrividen fra studiet. I en anden afdeling lavede jeg prisfastsættelse af derivater, så der brugte jeg mine finansieringsfag meget direkte. 

Hvad var det bedste ved at være summer intern? 

Det var, at jeg fik en idé om, hvordan en stor finansiel virksomhed fungerer i praksis, og det var fedt hver dag at føle, at jeg lærte noget nyt – både om Danske Bank-koncernen, men også rent fagligt. Man bliver udfordret fra day one, men når kollegerne er søde til at hjælpe og forklare, rykker man sig meget i løbet af ti uger. Desuden har jeg haft nogle gode kolleger og hygget mig med de andre summer interns, så det har været nogle sjove uger herinde.

Hvad er det værste ved at være summer intern? 

Det er, at det har været fantastisk godt vejr i juli…

Hvordan oplevede du miljøet i din afdeling? 

Det er et meget ungt miljø i Danske Markets, hvilket passer mit temperament meget godt. Desuden er der et højt tempo, der går ikke lang tid fra en problemstilling er identificeret, til den er løst, og den dynamik er sjov at være en del af.

Hvordan ser du forskellen på at være summer intern i Danske Bank-koncernen i forhold til andre finansielle virksomheder? 

I forhold til et summer internship i de udenlandske banker tror jeg, at der er en bedre balance mellem arbejde i løbet af dagen og tid til at se sine kammerater nogle aftener og i weekenden. Jeg har oplevet, at der sidder utroligt mange dygtige folk rundt omkring i Danske Markets, så hvis jeg havde spørgsmål, kunne jeg altid få et kompetent svar. På den måde tror jeg, at jeg har lært lige så meget i Danske Bank-koncernen, som jeg havde lært af at have et summer internship i udlandet.

Hvordan tror du, du kan bruge den praktiske erfaring i din fremtidige karriere?

Jeg tror, at mine erfaringer fra mit summer internship har givet mig en større forståelse for, hvad de forskellige funktioner har af arbejdsopgaver, hvilket er en kæmpe hjælp, når jeg skal ud og søge mit første job. På den måde vil jeg have en bedre idé om, hvad jeg allerhelst vil sidde med. Desuden tror jeg, det er en hjælp at have en forståelse for organisationen, hvis jeg en dag bliver ansat i Danske Bank-koncernen.

Kan du se dig selv fortsætte i Danske Bank-koncernen enten som studentermedhjælper eller fastansat, når du er færdiguddannet? 

Ja, jeg vil rigtig gerne arbejde i Danske Bank senere. Fremtidig fastansættelse frem for studiejob er nok mest relevant for mit vedkommende. Jeg ved dog, at en meget stor del af de andre summer interns blev så glade for deres afdeling, at de er fortsat der som studenter efter internshippet. 

3 kommentarer


Gæst

Martin Pedersen (gæst) @ d. 14. september 2010 #1

Som altid spændende og inspirerende læsning


Gæst

LDN (gæst) @ d. 14. september 2010 #2

God artikel, og godt at se at der er kommet et studieorgan der holder et godt fokus paa denne slags ting.

Igen vil jeg pointere at et internship i udlandet kan vaere af enorm vaerdi - men som Gitte paapeger kan man nok ende med at arbejde lidt mere (~10-12 timer om dagen mod ~8 i Danske vil jeg tro). Til gengaeld faar man nok ogsaa nogle lidt nyere oplevelser (og hoejere loen)


Adam Tejs

Adam Tejs @ d. 15. september 2010 #3

Super lækker artikel!
Det lyder som om du har haft en rigtig fed sommer Gitte:)
De fleste sommer-internships, bl.a. også dem hos Danske Bank, retter sig mod studerende der afslutter 8. semester. Hvis man ikke kan vente til den tid kan man allerede efter 4. eller 6. semester søge ud på et Spring Internship. Alle de store banker tilbyder dette. Både hvis man er til Investment Banking eller hvis man som Gitte vil indenfor Markets. Det kan varmt anbefales :)


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger