Tableau Kursus

Jakob Saugbjerg Kristensen

Når mængden af data vokser, bliver det sværere at overskue og analysere det. Derfor er værktøjer som R og Tableau blevet populære til visuel data analyse. Den 2. maj afholdes der et gratis introducerende kursus på CSS i Tableau.

Hvad er Visuel Dataanalyse?
Forestil dig, at du kan samle din 40 siders rapport i ét slide, som man kan klikke rundt i. Eller forestil dig, at afleveringen i Samfundsbeskrivelse kan være både flot og oplysende på samme tid. Det er formålet med Visuel Dataanalyse. 

Hvad er Tableau?
Du kender allerede Tableau - du ved det bare ikke. Når New York Times skal vise stillingen i det amerikanske primærvalg eller når Politiken skal vise omfanget af vold i København, så bruger de nemlig Tableau.

Det seje ved Tableau er, at vi kan se og analysere vores data i langt større mængder og i flere dimensioner, end et Excel-ark lader os gøre. Det kunne være udviklingen i amerikanske huspriser eller et Danmarkskort over kommunale udgifter.

Workshoppen
Til workshoppen vil en erfaren bruger vise, hvordan man kommer i gang med Tableau, vise de grundlæggende funktioner og herefter lade os prøve kræfter med programmet selv. Der er i høj grad lagt op til, at man selv kommer til at arbejde med programmet, så vi anbefaler at man medbringer sin egen PC eller Mac.

Softwaren
Tableau er gratis for studerende. Installér gerne en gratis version af programmet hjemmefra (link), eller få hjælp inden workshoppens start. Det er simpelt at komme i gang med Tableau og det er forventningen at alle i løbet af aftenen kommer til at skabe interaktive dashboards som der kan laves visuelle analyser ud fra.

Tid og sted
Mandag den 2. maj kl. 17.00-20.00
Lokale 35.01.44 på CSS

Der vil være gratis aftensmad og drikke.

Tilmelding
Tilmeld dig ved at sende en mail til saugbjerg@altandetlige.dk med navn og studie.

Tags: #workshop  #arrangement  #Data  #tableau  #inviso 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om