Bag om de Private Overenskomstforhandlinger

Nationaløkonomisk Forening (NØF) inviterer til foredrag d. 9. september om de private overenskomstforhandlinger med Allan Lyngsø Madsen (FH), Fini Beilin (DA) og Lars Haagen Pedersen (Finansministeriet).

De private overenskomstforhandlinger står for døren, og forberedelserne til OK20 er i fuld gang. Den samfundsøkonomiske udvikling udgør bagtæppet for forhandlingerne. Men hvad er egentlig fup og hvad er fakta om overenskomstforhandlingerne? Hvordan påvirker tilstanden i samfundsøkonomien forhandlingsklimaet? Og hvilken rolle spiller det såkaldte Trepartsstatistikudvalg?

Oplægsholderne vil tage os med bag om forberedelserne af OK20 og kaste lys over, hvad der skiller og hvad der samler under optakten til overenskomstforhandlingerne. Allan Lyngsø Madsen er afdelingschef og cheføkonom i Fagbevægelsens Hovedorganisationog har tidligere arbejdet for bl.a. Dansk Metal og for DØRS. Fini Beilin er direktør i Dansk Arbejdsgiverforening med ansvar for bl.a. økonomisk analyse og statistik. Fini har tidligere været ansat i Unibanks økonomiske afdeling og hos DØRS. Lars Haagen Pedersen er afdelingschef i Finansministeriet. Her har han bl.a. ansvar for udvikling og vedligeholdelse af Finansministeriets regnemetoder, herunder vurdering af effekterne af økonomisk politik. Lars var 2007-2011 sekretariatschef for DØRS, og fra 1997-2006 var han chef for DREAM modelgruppen. Alle tre oplægsholdere er medlemmer af Trepartsstatistikudvalget.

Arrangementer finder sted mandag den 9. september fra kl. 17.30 på CSS lokale 35.01.06.

Der serveres sandwich og vand fra kl. 17.00 til 17.30.

Tilmelding sker ved at skrive til nof@nationalbanken.dk

Studerende kan desuden få gratis medlemskab af foreningen her: http://nof.econ.ku.dk/medlemskab/indmeldingsblanket


Virksomheder

Nationaløkonomisk Forening (NØF) inviterer til foredrag d. 9. september om de private overenskomstforhandlinger med Allan Lyngsø Madsen (FH), Fini Beilin (DA) og Lars Haagen Pedersen (Finansministeriet).

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk