Danmark sender piratjægeren Absalon til Middelhavet

Det her er direkte ”pirateri” af Henrik Jensens glimrende blog-indlæg om Absalons hemmelighed. De få, der rent faktisk ser fjernsyn og som ikke har Absalons julekalender liggende som dvd et sted hos forældrene, kan glæde sig over denne juls genudsendelse. Den errigtig god!

Absalons hemmelighed i KU sammenhæng er en sær idé om lukkede grænser, så andre læreanstalter ikke ved rent sørøveri hugger KU-lærernes fantastiske undervisningsmaterialer. Jeg indrømmer, at argumentet lyder hult, for hvad er der at stjæle? Så jeg deler Henriks kritik. Jeg er sikker på, at det ikke bliver bedre med "Nyt Absalon", som dukker op om et års tid eller to. Det nye består forbedrede muligheder for online-undervisning, "blended learning" og den slags, der ikke involverer kridt på tavle. Reklamen for Politrevyen i 2014 havde sloganet "Dyrere og dårligere end nogen siden". Det slogan er dækkende for KU's IT-systemer.

Overskriften på dette blog-indlæg er "piratet" fra Berlingske tidende. Artiklen omhandler en dansk fregat, der tidligere har opereret i Aden bugten, hvor den jagtede somaliske pirater.

Absalon på KU kan jage pirater. Når opgaver afleveres over Absalon, sammenlignes de med et væld af dokumenter på internettet og selvfølgelig især med tidligere afleveringer over Absalon-systemet. De har flere gange afsløret direkte afskrift fra opgaver afleveret året før (dog kun øvelsesopgaver og ikke en eksamensopgave). De skyldige bliver lidt paf, når jeg spørger, hvor de kender NN (altså den oprindelige kilde) fra? Også en to liniers fodnote, citeret fuldt korrekt fra Dansk Sprognævn, om at ordet "dåb" ikke findes i flertal på dansk, blev fanget som et 2% pirateri. Så det virker faktisk.

Systemet har dog sine latterlige sider. Fx har jeg lige set 98% overlap med studenten selv. De sker, når den uploadede opgave trækkes tilbage og revideres. Så sammenlignes den nyeste opgave med den tidligere aflevering af samme besvarelse. Mange har et voldsomt overlap med mig selv som opgavestiller, fordi opgaveteksten copy-pastes ind i besvarelsen. Desuden er der jo grænser for meget, man kan variere et SAS-program, så alle har naturnødvendigt store overlap. Så piratjagt virker som oftest latterligt - heldigvis!

Polit har sine egen pirater. De spillede glimrende til Politrevyen. De så drabelige ud, så tilskuere fra RUC eller CBS må være blevet bange, hvis de havde vovet sig til revy hos os. Men I pirater skal passe på, for I har Absalon i hælene!


    Kommentarer

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk