En debat om finansskatten

I anledning af EU-kommissionens forslag om en skat på finansielle transaktioner inviterer Socialøkonomisk Samfund til debat om emnet med Carsten Koch og Kristian Weise som duellanter.

EU-kommissionen har foreslået en finansskat på finansielle transaktioner, og i medierne har der raset en ophedet debat om, hvorvidt en sådan skat vil være gavnlig eller skadelig for dansk og europæisk økonomi.

Pessimisterne frygter, at en finansskat vil skabe kapitalflugt og forårsage tab af vækst og arbejdspladser. Omvendt har vi, at fortalere for finansskatten ser den som et middel til at forhindre fremtidige finansielle kriser.

Men hvad er op og ned i debatten om finansskatten? Det vil vi i SøS gerne sætte fokus på.

Derfor har vi inviteret Kristian Weise, direktør i tænketanken CEVEA, og Carsten Koch, tidligere skatteminister og direktør for Beskæftigelsesrådet, til debat om emnet. De to har allerede flere gange krydset klinger i den offentlige debat. Til at styre slagets gang har vi inviteret Morten Jeppesen, finansredaktør for Børsen, som ordstyrer.

Det hele vil foregå

Mandag den 13. maj kl. 17.30 i lokale 1.1.18 på CSS.

Tjek eventet på facebook:

https://www.facebook.com/#!/events/564839730222272/?fref=ts

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Se eventuelt Kristians Weises blogindlæg om emnet her på Alt Andet Lige: http://altandetlige.dk/blog/kristianweise/finansskatter-styrke-oekonomien-542

Og Carsten Koch og Peter Birch Sørensens indlæg på:

http://www.information.dk/453210

I anledning af EU-kommissionens forslag om en skat på finansielle transaktioner inviterer Socialøkonomisk Samfund til debat om emnet med Carsten Koch og Kristian Weise som duellanter.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk