Film anbefaling til efterårsferien

Dagene er blevet kortere, temperaturen er dalende, og de grønne blade er malet over med smukke røde og gule nuancer. Efteråret er her. Selvom semesteret er godt i gang og forvirringen er total, så er vi polit-studerende, dog alligevel blevet skænket en velfortjent efterårsferie. Og her på redaktionen kan vi ikke finde en bedre start på efterårsferien, end en god film, der giver dit hoved en pause og tager dig med ned i dybet.

Hop med i bølgen blå og svøm. Svøm dybere og dybere, du mærker trykken for ørene stige, og mørket kvæler de sidste skygger solen kaster. Stilheden er det eneste arsenal, du har tilbage for igen at se overfladen. Det er netop den nyere franske thriller ”Le chant du loup”, eller på dansk ”Ulvehylet” jeg refererer til, som udkom i 2019, og er til at finde på streaming-tjenesten Netflix. 
Ulvehylet skildrer en maritim magtkamp, mellem Frankrig og Rusland, efter det annonceres at russiske militærsoldater har invaderet Finland. Hvortil, det store spørgsmål er om den franske præsident skal reagere?


Den første scene udspilles i Middelhavet ud for Syriens kyst, hvor en fransk frømands-enhed forsøger at snige sig ud af fjendtligt territorium mod kysten, hvor ubåden, Titanium, skal samle soldaterne op og sejle dem sikkert hjem til Frankrig. Om bord på ubåden befinder sonareksperten Chanteraide sig. Han er filmens omdejningspunkt og en fabelagtig karakter, man hurtigt forelsker sig i. Han går under kælenavnet ”The golden ear”, da han har en evne til at kunne tyde, hvad der befinder sig i dybet, ud fra sin hørelse. 

De nærmer sig opsamlingspunktet, hvor den franske frømands enhed skal samles op. Pludselig hører Chanteraide en unaturlig lyd gennem sonarsystemet. ”Måske er det en syg hval?”, bliver der sagt med røst i stemmen. Mængden af svedperler stiger eksponentielt med tvivlen, om de er alene i mørket flere hundrede meter under Middelhavets overflade. 


Find Netflix frem og se om det lykkedes Titanium, at få samlet den franske frømands-enhed op, og sejlet sikkert tilbage til fransk territorium. 

Hvis du har en aften i efterårsferien, hvor vinden suser udenfor og regnen slår mod vinduet, så kryb under dynen og smid Ulvehylet på, hvor du kan opleve den franske skuespiller Omar Sy som du kender fra filmen De urørlige og serien Lupin

Rigtig god efterårsferie.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk