Hundehvalpe

I radioavisen hørte jeg en henvisning til en Berlingske artikel

http://www.b.dk/viden/hundehvalpe-mod-eksamensangst

Emnet var, at et universitet havde henvist nervøse studerende til at lege med hundehvalpe. Det kalder jo på en kommentar!

Selvfølgelig: Hvorfor har vi ikke tænkt på det? Vi er nabo til en vuggestue og et fritidshjem. Visse økonomer laver eksperimenter om børns økonomiske intuition, så hvorfor ikke forene det nyttige med det gavmilde? Lad os dog passe vuggestuebørnene en times tid og give dem små spil økonomiske spil om vingummibamser? Lad os dog lokke fritidshjems børnene væk fracigaretrygning under halvtaget ved parkeringspladsen i retning af den akademiske verden. Vi kan fx forklare dem om uddannelsens betydning for livsindkomsten - ØH - har det gang på jord?

Nå men artiklens budskab er selvfølgelig, at studerende har brug for ømhed og adspredelse. Lad os kalde det en opsang til alle kærester.

Jeg havde til mit første hold i SAS-programmeringskurset en deltager på kun tre uger. Han forstyrrede ikke, han blev skiftet og ammet i pauserne. Moderen sagde, at hun ville gøre ham til en SAS-haj i tidlig alder. Det var i øvrigt hendes andet barn, uden at hun dog var ældre end så mange andre deltagere fra kandidatstudiet. Jeg så mange blikke hen imod barnet - den slags smitter vist.

Opsummerende vil jeg sige, at studiet behøver lidt nærvær. Druk i form af fisk-drikning etc. gør det altså ikke alene, for der andre behov. Så stryg læsningen, ønsk i stedeten hundehvalp til Jul, tag den med til CSS og lån den ud til vennerne.

    Kommentarer

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk