Nationalbanken uddeler pris for bedste bacheloropgave i økonomi

Nationalbanken sætter pris på god økonomisk forskning, og også på gode bacheloropgaver i økonomi. Derfor uddeler Nationalbanken hvert år ‘Nationalbankens Bachelorpris’ på 10.000 kr. for den bedste bacheloropgave inden for Nationalbankens område. Det kan både være teoretiske opgaver eller empiriske undersøgelser på basis af makro- eller mikrodata. Emner for opgaven kan være:

  • Penge- og valutakurspolitik samt stabiliseringspolitik

  • Makroøkonomi, monetær økonomi og kreditvæsen

  • Finansiel stabilitet og makroprudentiel politik

  • Finansielle institutioner og finansielle markeder

Nominering til prisen

De økonomiske institutter på Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og Copenhagen Business School indstiller hver op til tre af de bedste bacheloropgaver skrevet i løbet af hele studieåret til prisen. Uddannelsesstedet sender de nominerede opgaver til Nationalbanken senest 15. august 2022. Her bedømmer et udvalg opgaverne, og forfatteren til den bedste vil få overrakt prisen på de 10.000 kr. i forbindelse med Nationalbankens karriereaften i oktober. Alle de nominerede inviteres med til karriereaftenen i Nationalbanken, hvor vinderen også præsenterer sin opgave.

Læs om uddelingen af Nationalbankens Bachelorpris 2021 på Nationalbankens hjemmeside.

Med Nationalbankens Bachelorpris vil vi gerne anerkende høj faglighed på økonomistudiet og samtidig vække interessen for de fagområder, man kan dykke ned i som nyuddannet økonom hos os.

Nationalbankdirektør, Lars Rohde

Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk