Få perfekt information om Kulturnatten

Når Kulturnatten løber af stablen fredag d. 13. oktober vil hele 230 museer, teatre, virksomheder, ministerier, kirker, parker og pladser byde publikum indenfor. Det kan være et overvældende program at sætte sig ind i, så derfor bringer Altandetlige.dk en guide til de mest polit-relevante arrangmenter, så du kan blive fuldt informeret med minimale omkostninger. 

"Når du skal rådgive ministeren, så ..."
For at opnå fuld information om de forskellige ministerier du som polit kan arbejde i, kan du tage en rundtur på kulturnatten. 

Finansministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Erhvervsministeriet, Forsvarsministeriet og Kulturministeriet byder på rundvisning i de historiske bygninger og indblik i den travle hverdag. Lidt mere kreative har de været hos Miljø- og Fødevareministeriet, hvor de vil tale om cirkulær økonomi og genanvendelse og hos Uddannelses- og Forskningsministriet loves der bæredygtige øl, droneflyvning og kemishow. Hos Transport-, Bygnings- og Boligministeriet kan du blive klogere på infrastruktur og overvågning af luftrummet.

Licens er noget vi giver til hinanden - og så endda lump sum
Men hvad bliver den uforvridende skat egentlig brugt til? DR Byen åbner dørene, og du kan komme til liveoptagelser, besøge kostumekælderen, møde Clement Kjersgaard, Adam Price og Kåre Qvist, få indblik i teknikkens maskinrum, rundvisning i koncertsalen og meget mere. 

There is no such thing as a free lunch!
Det lader til at det berømte citat, der indprintes på første år, efterhånden også er nået ud i bredere kredse, for "gratis" mad skal man lede længe efter. Til rimelige priser kan du dog få "mad som på oldemors tid" hos Brumleby Museum. Også hos Nationalmuseet og Tøjhusmuseet loves der mad til en rimelig pris. 

Ganske "gratis" kan du også få lov til at sætte tænderne i insekter hos Hotel- og Restaurantskolen. Sammen med smagsprøverne får du tilmeld information om avl af insekter, sundhedsmæssige egenskaber og lovgivning. Velbekommen!

Masser af matematik
Hvis du længes tilbage til første år med matematik og Mogens, kan du tage en tur på Institut for Matematiske Fag. Her er der program for hele aftenen, og du kan blandt andet kan blive klogere på hvordan matematik kan modellere menneskelig (irrationel) adfærd, høre om paradokset når to undersøgelser giver modsatrettede resultater, og hvordan en rund kage præcis kan halveres i to. 

Big Data is like teenage sex
Hvis du synes, at alle de andre virker så erfarne, og du er bange for at udstille din uvidenhed, når det kommer til machine learning, hacking og programmering, så besøg IDA, Datalogisk Institut eller IT-Universitetet, der alle holder åbent hus. På Datalogisk Institut kan du blandt andet høre om hvordan machine learning kan anvendes i kræftforskning, og hos både IDA og IT-Universitet kan du udfordre dig selv med Virtual Reality, 3D-printere og robotter. 

Danske komparative fordele
Hvis du ofte ligger søvnløs og tænker på handelsbalancen og hvilke sektorer, der nu er med til at forbedre den, så fortvivl ej. Hos både Dansk Industri og State of Green kan du høre om de danske løsninger og produkter, der eksporteres. DI åbner dørene til Industriens Hus, hvor du kan møde nogle af de danske virksomheder, der klarer sig godt i udlandet. State of Green inviterer til oplæg om grøn omstilling i København, hvor du kan lære mere om danske løsninger og sammenligne Danmarks grønne omstilling med resten af verden.

Hvis denne guide kun udgør en nødvendig men ikke tilstrækkelig betingelse for at få dig til Kulturnatten, kan du finde hele programmet her. 

Virksomheder

Faktaboks

For at få adgang til arrangementerne, skal du have et Kulturpas.

Et Kulturpas koster 95 kr. og giver fri adgang til alle Kulturnattens arrangementer og fri transport med tog, S-tog, Metro og bus i hele Hovedstadsregionen kl. 17-05. 

Kulturpasset kan købes online her.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk