Podcastanbefalinger

Redaktionen anbefaler følgende 5 podcasts til dig, der ønsker en aktuel og dybdegående viden om økonomiens mange aspekter. Fælles for alle anbefalingerne er, at de omhandler økonomiske forhold og tendenser - lige fra pengepolitik og nationaløkonomi til aktieinvesteringer og start-ups. De fem podcasts differentierer sig ved længden, indholdet og tonen. Med andre ord er der en podcast, der passer til enhver smag. Vi opfordrer alle læsere til at skrive titlen på den podcast, I selv anbefaler til jeres medstuderende i kommentarsporet under artiklen.

Fremtidsfabrikken af Eske Gerup og Lars Horsbøl

Er du fast seer af Løvens Hule, eller går du med iværksætterdrømme i maven? Så bør du lytte til Fremtidsfabrikken af Eske Gerup og Lars Horsbøl. For selvom både Gerup og Horsbøl har en iørefaldende jysk dialekt, er tonen energisk og humoristisk, når lytteren bliver en del af samtalen hos blandt andet lakridskongen Johan Bülow, serieiværksætteren Lars Tvede og Freeway-koncernens tidligere administrerende direktør Mia Wagner. Fremtidsfabrikken er en podcast, der dækker nye teknologier og tendenser med afsæt i danske iværksættere og investorer.

Podcasten er til dig, der ønsker et større indblik i start-ups, teknologier og nye tendenser baseret på samtaler med nogle af tidens største kanoner.

 

Nationalbankens podcast af Danmarks Nationalbank

Nationalbankens podcast bør indgå som obligatorisk pensum i makroøkonomi. For i podcastens små afsnit på 15-20 minutter taler Nationalbankens presserådgiver Ole Mikkelsen med nogle af bankens fremmeste økonomer om deres arbejde med at analysere og overvåge den finansielle stabilitet. I ét afsnit fortæller chef for afdelingen for økonomi og pengepolitik Signe Krogstrup om pengepolitikken og centralbankernes rolle under coronakrisen, mens hvidvask, momssvindel og anden økonomisk kriminalitet analyseres af chef for dataanalyse og science Thais Lærkholm Jensen i et andet afsnit. I et tredje afsnit analyserer økonom Asger Grønlund, hvordan de monotære og finansielle tendenser påvirker dansk økonomi.

Nationalbankens podcast er højaktuel for enhver politstuderende, da du på ganske kort tid får yderst kvalificerede inputs fra nogle af landets dygtigste økonomer.

 

Overskud af Sofie Østergaard

I podcasten Overskud fyldes ørerne af Sofie Østergaards stemme i hendes søgen efter svar på alle hverdagens økonomiske udfordringer. Sammen med en række forskellige gæster diskuteres emner som inflation, årsopgørelse, investeringsstrategier og Bitcoins på et niveau, hvor alle kan være med. Østergaard stiller nemlig alle de spørgsmål, som mange ikke tør stille grundet frygten for at lyde mere eller mindre tilbagestående. Og du bliver klogere. Ikke nødvendigvis oplyst på en kulturradikal måde, men oplyst om voksenlivet, boliglånet og hverdagens udfordringer på en helt lavpraktisk måde. For podcasten er til dig, som gerne vil i gang med at investere - både i aktier og bolig – og har brug for en rolig stemme i ørerne.

 

Rig på viden af André Thormann, Benjamin Zumofen og Henrik Foged Rasmussen

Rig på viden er en podcast om forskning i investeringer, finans og økonomi lavet af Thormann, Zumofen og Rasmussen under samtale med forskere, lektorer og professorer fra blandt andet Københavns Universitet og CBS. Med andre ord er gæsterne dygtige formidlere, der formår at fremsætte komplicerede pointer på en letfordøjelig og elegant måde. I podcasten går de tre værter i dybden med emner som bankernes kapitalomkostninger, regnskabsmanipulation og indeksfonde.

Podcasten er ikke til dig, der kun lytter til podcasts med et halv øre, men hvis du formår at samle tankerne og koncentrere dig om podcasten, kan du virkelig opnå stor viden indenfor områder, du sjældent selv magter at kaste dig over.

 

Millionærklubben af Euroinvestor

Ordene flyver hurtigt og tonen er skarp, når journalist og akademiøkonom Pernille Enggaard, cand.polit Lau Svensen og finansøkonom og journalist Bodel Gantzel giver et dagligt indblik i aktiemarkedet i programmet. Millionærklubben sender alle hverdage mellem kl. 09.00 og kl. 10.00. I programmet gæster blandt andet selvudnævnte kapitalistiske hippie og grundlægger af websiden MatematikFessor Kasper Holst Hansen, der nu arbejder som investor og rådgiver i start-up virksomheder. I programmet vejleder han lytterne i, hvordan de spotter nystartede virksomheder med gode fremtidsudgifter. Ligeledes gæster folkekendte investeringshajer som Lars Tvede programmet, og fælles for alle gæsterne er, at de forsøger at give lytteren en pejling om aktiemarkedets tendenser. 

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk