Student i konsulenthuset Simon-Kucher: Varieret arbejdsdag og stort ansvar

Marcus Bransholm læser sin kandidat i økonomi på Købnehavns Universitet og arbejder derudover som Student Assistant hos Simon-Kucher. Marcus giver her et indblik i hverdagen hos et af verdens førende konsulenthuse inden for kommercielle strategier, herunder salg, marketing og pricing.

 

Kan du fortælle lidt om din egen baggrund?

Jeg færdiggjorde min bachelor i økonomi i sommeren 2021. Generelt har mine valgfag været fokuseret på strategi eller dataanalyse. I løbet af studiet har jeg arbejdet med kommerciel strategi på et Google-specialiseret digitalt marketingbureau. På andet semester af min kandidat startede jeg som intern hos Simon-Kucher, hvorefter jeg begyndte at arbejde for dem som studentermedhjælper.

Hvorfor valgte du at arbejde i consulting?

Min største interesse arbejdsmæssigt er virksomheder, specielt hvordan virksomheder kan vækste og overkomme komplicerede problemstillinger. Her passer consulting rigtig godt, da consulting giver et bredt indblik i forskellige brancher og virksomheder. Desuden får man mulighed for at udarbejde løsninger, som adresserer de udfordringer, virksomhederne står overfor. Det indebærer også en utroligt varieret arbejdsdag, hvilket jeg synes er rigtig fedt, og selv som student har jeg faktisk ingen rutineopgaver.

Hvad fik dig til at vælge lige netop Simon-Kucher?

Overordnet set er der primært to aspekter, som fik mig til at vælge Simon-Kucher.

Det første var helt klart Simon-Kucher som virksomhed. Hos Simon-Kucher bliver man en del af et hurtigt voksende nordisk kontor i en globalt etableret virksomhed. Det var især det internationale aspekt, der for mig gjorde det endnu mere interessant, og jeg har faktisk allerede været i kontakt med kollegaer og kunder helt fra Canada til Japan. Som konsulent kan man også få mulighed for at rotere til et af de 41 andre kontorer i 26 forskellige lande, hvilket jeg synes lød virkelig spændende.

For det andet synes jeg, at de områder, som Simon-Kucher rådgiver indenfor, passer godt til mine interesser. Simon-Kucher beskæftiger sig næsten udelukkende med vækst på toplinjen for private virksomheder ved at hjælpe med blandt andet vækststrategier og pricing. Med min interesse for virksomheder og med de kvantitative færdigheder, man får på studiet, er de områder, Simon-Kucher rådgiver indenfor, meget relevante for mig, og derfor var Simon-Kucher et godt match.

Hvordan anvender du dine kompetencer som polit-studerende i din hverdag?

Overordnet set bruger jeg nok mest den helt generelle tilgang til problemløsning, som man får med sig fra studiet. Den optimale løsning i en teoretisk økonomisk sammenhæng finder man ikke på samme måde for en virksomhed i den rigtige verden. Men selve fremgangsmåden, når man f.eks. argumenterer logisk og ved, hvilke grundlag man kan drage konklusioner på, er noget, man helt klart kan bruge fra studiet.

Derudover er Simon-Kucher et meget fakta- og tal-baseret konsulenthus, så det er kun en fordel at være skarp på tal og i Excel. Nogle projekter relateret til pricing kan også være kvantitativt tunge, hvor man bruger større prismodeller, og her er det godt at have den matematiske og statistiske viden, som man har fået igennem studiet. 

Hvad kan man forvente sig af en karriere i Simon-Kucher?

For det første har vi et helt vildt fedt arbejdsmiljø. Arbejdsmæssigt får man rigtig meget ansvar. Man bliver involveret i nærmest alle aspekter af de projekter, man er tilknyttet, hvilket gør, at man lærer utrolig meget. Derudover har vi også mange sociale events, så der går ikke lang tid, før man kender alle på kontoret.

På længere sigt vil man også lære meget om både de områder, som Simon-Kucher rådgiver indenfor, og om de brancher, som man gennemfører projekter i. Jeg er selv i vores Life Science-afdeling, hvor jeg allerede har fået et stort indblik i en branche, jeg slet ikke vidste noget om før. På den måde kan man specialisere sig inden for et område, man synes er spændende, f.eks. financial services eller medical technology.

Virksomheder

Hvad skal man gøre, hvis man er interesseret i et job hos Simon-Kucher?

Man kan altid holde sig opdateret på ledige stillinger, som blandt andet lægges op her på altandetlige.dk, men vi modtager også altid gerne ansøgninger gennem vores hjemmeside på https://www.simon-kucher.com/en/join-us. Her kan man også læse mere om selve rekrutteringsprocessen. Hvis du har specifikke spørgsmål til mig, så send mig endelig en mail på marcus.bransholm@simon-kucher.com eller fang mig på Linkedin.

Har man mere generelle spørgsmål til ansættelsesprocessen eller lignende, fang da vores HR-manager, Rikke Henningsen, på telefon 41786825 eller mail rikke.henningsen@simon-kucher.com.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk