Student i Inviso

Virksomheder

Hvor arbejder du?
Jeg arbejder som Data & Analytics Konsulent for Inviso by Devoteam, en konsulentvirksomhed der specialiserer sig i at gøre virksomheder mere datadrevne.

Hvad består dit job i?
Jeg hjælper vores kunder med at forstå og bruge deres data bedre. Opgaverne er sjældent ens og de kan til tider føles som at lægge et puslespil, når man skal udvikle løsninger, der harmonerer med eksisterender data-miljøer. Det er super spændende og giver mig lov til at være kreativ, tænke ud af boksen og finde på nye løsninger.

I vores daglige arbejde benytter vi primært tre programmer; Alteryx, Tableau og Power BI.

Alteryx bruger vi til databehandling. Denne fase består typisk i at hive data ud fra flere kilder, rense det og eventuelt lave nogle beregninger. Herefter er data klar til brug, f.eks. i visualiseringer i Tableau eller Power BI.

I Tableau og Power BI skaber vi interaktive dashboards. Disse består oftest af forskellige nøgletal og grafer, men det varierer meget fra opgave til opgave. Det kan være alt fra produktions-oversigt til en salgsrapport til ledelsen.

Udover at levere færdige løsninger til kunderne tilbyder vi også undervisning i Alteryx, Tableau og Power BI, så vores kunder selv bliver i stand til at løse opgaverne.

Kræver jobbet så erfaring inden for disse programmer?
Nej.
Jeg søgte jobbet på 3. semester uden endnu at have forstået en brøkdel af faget “Sandsynlighed og Statistik” og uden nogen som helst erfaring inden for hverken IT eller konsulentbranchen. Indtil da havde mit studiejob været at servere kaffe i Cafelitten.

Når man bliver ansat i Inviso, bliver man straks kastet ud i et gennemgående onboarding-forløb, hvor man bliver lært op i alle programmerne, så man føler sig godt klædt på. Jobbet kræver derfor ikke nødvendigvis erfaring. Viljen og evnen til at lære er dog nødvendig.

Man bliver hurtigt udfordret og skal derfor være klar på at kaste sig ud i noget nyt.

Hvorfor valgte du at søge stillingen - og hvordan fik du den?
Jeg hørte for første gang om Inviso igennem en kollegie-nabo, som arbejder der. Jeg havde ingen data-erfaring, men blev hurtigt nysgerrig af, at man ved brug af Alteryx på få sekunder kunne køre flere millioner rækker data igennem og hjælpe med at skabe et let fortolkeligt output.

Efter i et par måneder at have hørt om hvad min nabo lavede, besluttede jeg mig sammen med et par venner for at tilmelde os Inviso Case Competition. En case competition arrangeret af Inviso i samarbejde med deres kunde Adidas, hvor vi i løbet af en weekend skulle løse en business case i flere forskellige datasæt.

Det blev ikke til noget stort resultat, men vi blev alligevel inviteret ind til en samtale bagefter. Den første samtale var meget afslappet og handlede mest af alt om, jeg kunne være et godt fit med Inviso. Det gik godt, og efter samtalen blev jeg inviteret videre til anden samtale. Dette var dog mere krævende. En uge inden samtalen fik jeg udleveret et datasæt, som jeg skulle visualisere i Tableau. Til selve samtalen blev jeg lidt overrasket over, hvor meget jeg blev udfordret. Overraskelsen skyldtes nok, at det var min første ‘rigtige’ jobsamtale, og i retrospekt var det også en spændende og lærerig oplevelse. Jeg var heldigvis over den seneste uge blevet relativt gode venner med Tableau og må trods alt have klaret samtalen nogenlunde.

Efter den anden samtale blev jeg tilbudt et job med tiltrædelse på Invisos næste onboarding-hold, hvor vi var en gruppe på ni, der startede sammen. Det var super rart, at være flere sammen, så man kunne hjælpe hinanden i gang. Vi startede dagen efter, jeg kom hjem fra skitur med CSS, men selv efter 24 timer i bus, kom jeg godt fra start. Og jeg havde endda mødt et par af mine nye kollegaer på turen.

Hvordan kan du bruge studiet i dit job?
På trods af at jeg endnu ikke er kommet ud for at skulle regne et integrale, synes jeg alligevel, at der er meget der kan bruges.

Den overordnede økonomiske intuition og forståelse jeg har opbygget kombineret med forståelsen for, hvordan man griber opgaver an er helt klart vigtige værktøjer, jeg har taget med fra studiet.

Rent praktisk bruger jeg desuden hver dag ting fra første semester, hvor Metode-Kasper lærte os om de basale beregninger. Jeg føler også at den indsigt, man har fået i alt det bagvedliggende, når der laves regressioner og lign. er brugbar til at få en dybere forståelse for arbejdet.

Hvad er det vigtigste, du har lært gennem dit job?
Mit job hos Inviso har allerede lært mig utrolig meget. Igennem onboarding-forløbet bliver man oplært i de tre ovennævnte programmer, og man bliver på kort tid ret habil i at bruge dem. Ud over det rent tekniske har jeg også lært meget om det med at være konsulent og begå mig ude i den “virkelige verden”. Ligesom at man til tider kan have svært ved at forstå, hvad man bliver spurgt om i en skoleopgave, kan det også være udfordrende at forstå en kundes ønske og forsøge at omsætte dette til virkelighed. Det er klart noget, man får trænet og løbende bliver bedre til.

Hvad har overrasket dig mest?
Det der har overrasket mig mest, er hvor meget der bliver investeret i mig som medarbejder. Graden af ansvar jeg har, og det at jeg kan få lov til selv at bestemme i hvilken retning, jeg vil udvikle mig, er helt klart også noget, der har overrasket mig positivt. Generelt er der hos Inviso et utrolig godt lærings-miljø, og der bliver gjort meget ud af personlig udvikling og feedback.

Jeg havde også forventet nogle problemer med at få fri omkring eksamener, men på trods af at december er vores højsæson, er der fuld forståelse for, at man er studerende. Jeg har derfor kunnet tage fuldkommen fri omkring eksamenerne.

Hvordan er det sociale, og er der fryns og personalegoder?
På trods af at en stor del af min tid hos Inviso har været præget af Corona, og hvad der deraf følger, står det alligevel klart, at det sociale vægter højt.

Der er både et festudvalg, et sportsudvalg og et aktivitetsudvalg, der alle arrangerer indslag i sådan en grad, at der hele tiden sker noget. Der er derfor både fredagsbarer, fester, kulturelle indslag og et hav af forskellige sportsaktiviteter. Det er selvfølgelig ikke obligatorisk at deltage, men der er noget for alle typer, og det bidrager klart til en fed stemning på kontoret.

Top Inviso oplevelse:
Hvert år tager hele kontoret i august afsted på en tre dage lang udflugt. Denne skulle i år have været til Stedsans i Sverige, men blev grundet Corona flyttet til Mols. Dette var dog bestemt ikke negativt. Vi havde tre dage fyldt med oplevelser. Dagene bød både på faglige diskussioner om fremtiden for Inviso (Inviso er for nyligt blevet opkøbt af ‘Devoteam’ der er en stor international konsulentvirksomhed. Vi fungerer dog stadig ret uafhængigt, og dagligdagen er stort set uændret. ) men også på sociale aktiviteter såsom mountain bike-tur, havjagt, god mad og stor fest den sidste aften. Det var en super fed oplevelse at være samlet alle sammen og møde sine kollegaer i en mere uformel setting.

Inviso søger lige nu nye studenter og fuldtidskonsulenter. Læs mere her

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk