Ét hus - mange muligheder

Når Anne Pontoppidan Sørensen ser tilbage på sine otte år i Finansministeriet, har de budt på mange forskellige opgaver og bidraget med mange gode erfaringer.

Virksomheder

Når Anne Pontoppidan Sørensen ser tilbage på sine otte år i Finansministeriet, har de budt på mange forskellige opgaver og bidraget med mange gode erfaringer.

Hun har været med til at gennemføre et stort kapitalindskud i det daværende DONG Energy (i folkemunde salget af DONG), været helt tæt på to finansministre som ministersekretær og har arbejdet med reformer på undervisningsområdet. I dag er hun tilbage i det kontor, hvor det hele startede – dog i en ny rolle som souschef.

"Det er enormt værdifuldt, at der i Finansministeriet er så mange forskellige områder og opgaver, man kan fordybe sig i. Jeg har siddet med vidt forskellige politiske områder, og jeg synes, at huset giver et utal af muligheder for at lære, udfordre og udvikle sig selv. Det er helt sikkert noget af det, som gør, at jeg bliver ved med at synes, det er sjovt at være her."

Hele vejen har hun haft nytte af sin økonombaggrund fra Københavns Universitet, som hun har brugt på forskellige måder. Fx for at kunne forstå konsekvenser for arbejdsudbuddet i forbindelse med reformer på undervisningsområdet og til at give en bred forståelse af de sager, hun skulle håndtere som ministersekretær.

Når Anne skal beskrive Finansministeriet, fremhæver hun også den faglige tyngde og kollegaernes ambition om at gøre en forskel, der gennemsyrer huset.

"Det er i høj grad lysten til at gøre en forskel, der driver værket i Finansministeriet. Der er en velvilje og et fællesskab om at skabe meningsfulde resultater af høj kvalitet. Man får lov til at lære en helt masse, og man får lov til at gøre det sammen med søde og dygtige kollegaer. Vi har et højt bundniveau, som motiverer alle til at blive bedre og skarpere. Vi har hele tiden fokus på at spille hinanden gode, og det giver energi og overskud til at bidrage ekstra."

I dag skal Anne som souschef spille sine medarbejdere gode i Center for konkurrence, selskaber og forsyning. Anne har arbejdet systematisk med ledelse og personlig udvikling dels gennem løbende samtaler med sine chefer og dels gennem Finansministeriets talentudviklingsprogram, FM Xcellence, og Talent for ledelse, der er et lederkursus i staten.

Indtil videre har Anne fået stillet sin appetit på faglige udfordringer og personaleledelse i Finansministeriet. Hun er sikker på, at hendes kompetencer fra Finansministeriet vil være i høj kurs andre steder, og dermed et godt springbræt videre, den dag hun skulle få lyst til at prøve noget andet.

"Vi bliver dygtige af at være herinde, og vi lærer nogle arbejdsmetoder, som har en værdi andre steder, fx at kvalificere beslutningsoplæg og tage tværgående hensyn. Dem, der er skiftet, siger også, at de kan mærke, at de har en systematik og en grundighed, som de virkelig trækker på."

    Kommentarer

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk