Bliv Visiting Associate i BCG

Altandetlige.dk - Polit Portal

Er du nysgerrig på, hvordan livet som management konsulent ser ud? Så bliv Visiting Associate hos BCG. Som VA bliver du en integreret del af et BCG-team i 6-8 uger og får derved den bedste introduktion til hverdagen som konsulent i BCG.

Ansøgningsfristen til BCGs VA program er lige rundt om hjørnet, og i den forbindelse har Altandetlige snakket med tre tidligere VAs om deres internships, og hvordan deres forskellige baggrunde blev bragt i spil som konsulent i BCG.


Mathias Christensen
Cand.polit., Københavns Universitet


Hvad er din baggrund?
”Jeg læser Økonomi på Københavns Universitet, og jeg var VA på 1. semester af min kandidat. Inden mit internship havde jeg haft et par studiejobs som analytiker i den finansielle sektor.”

Hvilket projekt var du med på som VA?
”Mit projekt var en del af en større transformation, som BCG hjalp en dansk fødevarer virksomhed med. Klienten solgte lignende produkter på tværs af lande, men næsten hvert land havde brugt deres egen underkomponenter, hvilket vi så havde til opgave at strømline. I løbet af mine 6 uger på projektet arbejdede jeg bl.a. på designet af den nye produktportefølje, samt beregninger af de indirekte gevinster ved at samle produktionen af produkterne.”

Hvordan var din uddannelse og dine erhvervserfaringer anvendelige under dit internship hos BCG?
”Det meste af min tid blev brugt med diverse datafiler af forskellige størrelse, hvilket jeg både gennem mit studie og studiejobs var vant til at arbejde med, som helt klart hjalp mig med at komme godt fra start. Fra økonomistudiet var jeg også vant til at have en struktureret tilgang til opgaver, hvilket man hurtigt finder ud af er vigtigt, for at kunne afgrænse sine opgaver og mindst lige så vigtigt for at kunne forklare sit team og klienten, hvordan man er kommet frem til de løsninger, man foreslår ”

Hvad var det mest lærerige ved at være VA?
”Som VA bliver man allerede fra dag et kastet ud på dybt vand, og man får tillagt sig et stort ansvar. Du går hurtigt fra at hjælpe dit team med delelementer af deres analyser til at strukturere og udføre dine egne analyser, til at holde møde alene med klienter og til at drive et helt delelement af projektet selv. Det er kun muligt at flytte sig så hurtigt, fordi man samtidigt er omgivet af et team, som altid er klar til at give sparring. De ugentlige feedback-sessioner er også værdifulde, fordi de giver en klarhed over, hvor man skal forbedre sig.”

Hvorfor vil du anbefale andre at søge stillingen som VA hos BCG?
”Man skal søge stillingen, fordi man som VA får det fulde indblik i, hvordan det er at være konsulent. At være VA er en fed oplevelse. Selvom det ”kun” varer 6-8 uger, så når man at prøve en masse typer af arbejdsformer, som giver et godt indblik i, hvad man kan forvente at arbejder med, hvis man får en fuldtidsstilling. Samtidigt er du omgivet af super fede kollegaer både i dit team og på kontoret i København.”

Hvordan vil du opsummere dit internship med få ord?
”En unik, sjov og lærerig oplevelse, som giver et godt indblik i, hvad det vil sige at være konsulent.”

Giv tre gode råd til, hvordan man bedst forbereder sig til VA interview i BCG?
”Til VA interview bliver du vurderet på tre ting: En kvantitativ del, en case og så en mere traditionel samtale. Sørg for at være godt forberedt på det hele.”

  1. ”Vær stærk i den kvantitative del. Som økonomistuderende troede jeg selv, at den kvantitative del ville være let, men man skal alligevel igennem mange opgaver på kort tid. Der findes masser af GMAT apps, som man kan bruge.
  2. Øv dig på cases. Lav en masse typer af cases, gerne sammen nogle som har prøvet det før og ved, hvad der skal lægges vægt på.
  3. Vis, hvorfor de skal vælge dig. Sørg for at lade det skinne igennem, hvorfor du vil prøve livet som konsulent, og hvorfor du har evnerne, der skal til.”


Trine de Nully
Dobbelt kandidatgrad i International Management, Fudan Universitet & Bocconi

Hvad er din baggrund?
”Jeg har en bachelor i International Business fra CBS og havde et halvt års udveksling i Singapore på Nanyang Technological University. Under min bachelor havde jeg forskellige studiejobs, blandt andet inden for marketing. Efter min bachelor arbejdede jeg ét år fuldtid hos en mindre analyse og konsulentvirksomhed. På min master har jeg taget en Double Degree i International Management med første år på Fudan University i Shanghai og andet år på Università Bocconi i Milano.”

Hvilket projekt var du med på som VA?
”Jeg nåede to projekter i løbet af mine 10 uger som VA i sommeren 2017. Det første var en vendor due diligence for en udenlandsk shipping virksomhed, og det andet var en pre-due diligence for en større dansk industrivirksomhed. Under første projekt arbejdede vi fra klientens hovedkontor i Estland mandag til torsdag. Jeg fik derved mulighed for at arbejde fra både det danske, svenske og finske BCG-kontor om fredagen. Det var en fantastisk mulighed for at møde mange forskellige kollegaer og dele af BCG.

Den efterfølgende sommer fik jeg mulighed for at være VA to måneder hos BCG Milano, hvor jeg arbejdede med Risk Management og Compliance for en stor Italiensk bank. Det var et stort team på 20 mand primært fra Italien, men også med BCG-eksperter fra fx Tyskland.”

Hvordan var din uddannelse og dine erhvervserfaringer anvendelige under dit internship hos BCG?
”På min bachelor lærte jeg at tænke logisk og struktureret omkring problemstillinger samt fik en basis forståelse for forretningsverdenen. På min kandidatgrad lærte jeg mere anvendelige færdigheder ved casestudies i strategi og finansiel analyse. Derudover var min tidligere arbejdserfaring en force i forhold til at kommunikere med klienter og bruge værktøjer som Excel og PowerPoint.”

Hvad var det mest lærerige ved at være VA?
”Du vil få stort ansvar allerede fra første dag, hvilket gør, at man udvikler sig hurtigt og kontinuerligt prøver kræfter med nye arbejdsopgaver. Derudover er kollegaerne fantastiske til at tage sig tid til at give feedback og lære fra sig. For mig har det derudover været lærerigt at arbejde både i forskellige lande og med kollegaer med forskellige nationaliteter og baggrunde, hvilket giver en spændende og god dynamik i et team.”

Hvorfor vil du anbefale andre at søge stillingen som VA hos BCG?
”I min optik er det klart den bedste måde at forstå, hvorvidt konsulentlivet er det rigtige for en. Derudover er der en stor chance for at få et full-time offer. Jeg skal starte i BCG til september, og jeg føler mig bedre forberedt og sikker på, at BCG er det rette sted for mig.”

Hvordan vil du opsummere dit internship med få ord?
”Udfordrende, lærerigt, sjovt og givende. Det er en god følelse at komme fra bøgerne på studiet til at opleve, at man på kort tid leverer brugbare resultater, der faktisk gør en forskel for både ens team, klienten og samfundet generelt. Samtidig gør gode kollegaer og varierende dage det altid sjovt og spændende at komme på arbejde.”

Giv tre gode råd til, hvordan man bedst forbereder sig til VA interview i BCG?

1.  ”Søg! Jeg kan selv huske, at det føltes overvældende, hvor mange dygtige studerende, som søger. Men en af de bedste ting ved BCG er, at mange forskellige profiler og personligheder passer ind.

2.  Find en partner at øve case interviews med fra starten. Hvis du ikke kender andre som søger, kan BCG typisk matche dig med en partner og ellers findes der forskellige online portaler, hvor man kan øve med kandidater over Skype.

3.  Udnyt dit netværk. Jeg talte med flere nuværende konsulenter, og de havde også øvet interviews hos BCG inden. Det giver et godt indblik, både i arbejdslivet som konsulent, men også en rettesnor i forhold til, hvordan du bedst forbereder dig.”

Theodor Lundberg 
Kandidat i Nanoteknologi, University of Cambridge

Hvad er din baggrund?
”Jeg er bachelor i fysik fra Københavns Universitet og er nu næsten færdig med min kandidat i nanoteknologi fra University of Cambridge. I forbindelse med mit studie har jeg forsket på Harvard og UC Berkeley, og studeret på Singularity University i Silicon Valley. Ved siden af studiet er jeg President i Nordic Study Abroad Community (NSAC) samt formand for Cambridge University Technology and Enterprise Club (CUTEC).”

Hvilket projekt var du med på som VA?
”I løbet af mine 6 uger hos BCG arbejdede jeg sammen med et relativt stort team på et projekt for en større dansk pharma virksomhed. Min workstream omhandlede lanceringen af et nyt produkt og inkluderede blandt andet modellering af forskellige prissætningsstrategier. Det var en fornøjelse at arbejde sammen med resten af BCG teamet på projektet, fordi selvom jeg var VA, så havde jeg ligeså meget at skulle have sagt.”

Hvordan var din uddannelse og dine erhvervserfaringer anvendelige under dit internship hos BCG?
”Igennem NSAC har jeg arbejdet sammen med både store og små teams på alt fra projektledelse og partner relations til PR og event planlægning. Det har givet mig solid erfaring i et bredt spektrum af færdigheder, som jeg er sikker på medvirkede til et succesfuldt internship hos BCG. Min naturvidenskabelige baggrund gjorde det også en anelse nemmere for mig hurtigt at sætte mig ind i og forstå de forskellige pharma produkter.”

Hvad var det mest lærerige ved at være VA?
”Når man arbejder på et projekt er der altid et hav af ting som man kan give sig i kast med, og når man kommer fra forskningsverdenen, så går man gerne i dybden med de fleste. I løbet af mit internship fik jeg virkelig finpudset min evne til prioritere og arbejde effektivt med specifikke mål, så når jeg ser tilbage har dette klart været det mest lærerige.”

Hvorfor vil du anbefale andre at søge stillingen som VA hos BCG?
”Som VA får man en lynhurtig, intens og super lærerig introduktion til konsulentverdenen i omgivelse med søde og særdeles dygtige kolleger. Udover det, så er der også tid til sjov med gokart ræs, hestepolo, slotsmiddag og Nordic Outing i Kroatien!”

Hvordan vil du opsummere dit internship med få ord?
”En gennemført sjov og lærerig oplevelse, og skulle jeg vælge igen, ville jeg ikke vælge om.”

Giv tre gode råd til, hvordan man bedst forbereder sig til VA interview i BCG?

1.  ”Få 100% styr på matematikken. Så kan du fokusere på alt det som jobtilbuddet i sidste ende afgøres af.

2.  Sørg for at køre in-person practice cases. Øv dig med personer, som enten har fået tilbud om fuldtid eller arbejder fuldtid som konsulent.

3.  Find din personlige vinkel. Have styr på, hvorfor du kan blive en god konsulent/VA, og sørg for, at du kan fortælle en fangende historie med rød tråd om det.”

Tags: #bcg  #VA  #Visiting Associate  #The Boston Consulting Group 

Faktaboks

The Boston Consulting Group (BCG) er et verdens førende management konsulenthus med 90 kontorer fordelt på 50 lande. BCG rådgiver klienter i hele verden, inden for alle industrier, og løser komplekse problemstillinger lige fra optimering af produktionsprocesser til M&A. BCG kontoret i København er i stærk vækst og leder efter dygtige og ambitiøse studerende til fuldtidsstillinger.

Et VA Internship er betalt og varer typisk 6-8 uger. Ansøgningsfristen er den 30. september. Læs mere om ansøgningsprocessen og upload din ansøgning uploades her.


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

The Boston Consulting Group (BCG) er et verdens førende management konsulenthus med 90 kontorer fordelt på 50 lande. BCG rådgiver klienter i hele verden, inden for alle industrier, og løser komplekse problemstillinger lige fra optimering af produktionsprocesser til M&A. BCG kontoret i København er i stærk vækst og leder efter dygtige og ambitiøse studerende til fuldtidsstillinger.

Et VA Internship er betalt og varer typisk 6-8 uger. Ansøgningsfristen er den 30. september. Læs mere om ansøgningsprocessen og upload din ansøgning uploades her.


Du vil måske også synes om