Cand.polit i EY

Bella Vinzents

Nicolai Valentin Nordstrøm er Senior Analyst hos EY Transaction Advisory Services og fortæller i artiklen, hvordan hverdagen ser ud, når man arbejder hos EY.

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund, og hvad er din tidligere joberfaring? 

Jeg blev færdiguddannet som cand.polit i 2017 og blev allerede tilbage i 2016 ansat som Student Assistant i EY Transaction Advisory Services – hvor jeg stadig har min daglig gang den dag i dag, nu som Senior Analyst. Før jeg fik muligheden hos EY havde jeg 3 gode år som Student Assistant i Danske Capital. 

Hvad består dit arbejde i hos EY? 

Jeg sidder i afdelingen EY’s Transaction Advisory Services, hvor vi rådgiver og assisterer både kunder som ønsker at sælge og købe virksomheder (bedre kendt som M&A). Vores kunder er som oftest kapitalfonde eller industrielle kunder der ønsker at udvide deres forretning. Jobbet er projekt baseret, og der kan derfor være stor variation mellem projekternes ’levetid’ og fremgangsmåde, alt afhængig af den bestemte transaktion. Vores kundebase strækker sig over mange forskellige industrier, lige fra softwarevirksomheder til diverse produktionsvirksomheder. Ingen virksomheder er ens, hvilket betyder, at hver eneste transaktion er forskellig. Min hverdag og arbejdsopgaver varierer derfor meget, hvilket er med til, at jeg finder mit arbejde meget interessant og stadigt udfordrende.

Kort sagt er selve ”produktet” vi leverer oftest en rapport med finansielle analyser, der undersøger, hvad der driver virksomhedens vækst eller tilbagegang, som så skal være med til at understøtte værdiansættelsen af virksomheden

Hvilke fag og kompetencer fra studiet kan du bruge i arbejdet?

De specifikke fag jeg kan bruge fra polit-studiet er Regnskabsanalyse og Aktievurdering, samt alle fag der sætter fokus på accounting eller finance. Kompetencemæssigt vil jeg sige, at man blot skal have flair for analyse og formidling, da det ikke kun er vigtigt at identificere problemet, men også at kunne kommunikere det til kunden – hvilket jeg mener alle tager med fra polit-uddannelsen. 

Var der nogen forskel mellem stillingen som student og fuldtidsansat? 

I EY får man meget ansvar som Student Assistant. Jobbet er ligeledes projektbaseret og man kommer i store træk til at lave de samme opgaver som en fuldtidsansat Analyst – blot på deltid. Dette betyder, at man er godt rustet, hvis man på et senere tidspunkt ønsker at fortsætte i EY.

Hvorfor valgte du at søge ind i konsulentbranchen og hvad anser du for at være det mest udfordrende ved denne branche? 

Jeg valgte specifikt konsulentbranchen, da den tilbyder meget afvekslende arbejdsopgaver. Sammen med et højt arbejdstempo og stejl læringskurve, finder jeg mig godt tilpas i et miljø, hvor opgaverne aldrig er de samme som dagen før, hvor man konstant bliver udfordret og på den måde lærer noget nyt hver eneste dag.

Hvor meget fylder det sociale på dit arbejde?

EY er en meget social arbejdsplads, og der er et stort fokus på, at vi skal have det godt sammen. Vi har både fredagsbare, strategiture og ikke mindst en årlig Nordisk konference til udlandet, hvor turen i år går til Rom. Alle vores sociale initiativer er med til at ryste os bedre sammen som afdeling, hvilket er en kæmpe fordel, da vi oftest arbejder i nye teams. Under hårde deadlines er det også rart, at man kender sine kollegaer godt, da det nogle gange kan munde ud i sene aftener, og så er det rart, at man også har nogle at grine med. 

Hvad er dit råd til studerende, der gerne vil ind i EY? 

Jeg vil anbefale studerende, der er interesseret i at vide mere om hvad EY har at tilbyde, til at møde op til de arrangementer, som EY afholder. Ved at deltage i vores in-house arrangementer eller komme forbi, når vi tropper op på diverse karrieremesser på Universiteterne, kan man blive klogere på EY, og hvad vi kan tilbyde dig.

Jeg kan også anbefale vores ”Er du en problemsolver?”-event, der lige nu søger ambitiøse polit-studerende, som er interesseret i at få mere at vide om, hvordan det er at være konsulent i EY. Det bliver en aften med oplæg og mini-cases, hvor vi slutter aftenen af med mad, drinks og networking. Det hele foregår den 7. november fra 18-22, og du kan læse mere om det her. Hvis det lyder som noget for dig, og du ønsker at deltage, så send en mail til events@dk.ey.com.

Tags: #consulting  #cand.polit  #EY 

Faktaboks

Om EY
Hos EY beskæftiger vi os med revision, skat, transaktioner og rådgivning. Vi hjælper virksomheder, organisationer og offentlige institutioner over hele verden. Vi tilbyder vores medarbejdere alsidige karrieremuligheder og en stejl læringskurve, og vi tror på, at mangfoldighed gør os stærkere. Building a better working world er EY’s globale purpose og et fundament og en drivkraft i alt, hvad vi gør – for vores kunder, medarbejdere og omverdenen. 


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Om EY
Hos EY beskæftiger vi os med revision, skat, transaktioner og rådgivning. Vi hjælper virksomheder, organisationer og offentlige institutioner over hele verden. Vi tilbyder vores medarbejdere alsidige karrieremuligheder og en stejl læringskurve, og vi tror på, at mangfoldighed gør os stærkere. Building a better working world er EY’s globale purpose og et fundament og en drivkraft i alt, hvad vi gør – for vores kunder, medarbejdere og omverdenen. 


Du vil måske også synes om