Cand.polit og graduate i Novo Nordisk

Altandetlige.dk - Polit Portal

Du kan nu søge om at blive en af efterårets 30 nye graduates hos Novo Nordisk. Cand.polit Christian Schönwandt fortæller her om hans oplevelser som Global Procurement Graduate. Læs med og hør hvorfor du skal sende din ansøgning inden den 12. februar.

Hvornår blev du færdiguddannet cand.polit, og hvilke områder fokuserede du på i din uddannelse?

Jeg blev færdig med studiet i marts 2016. På kandidaten tog jeg meget blandede fag efter interesse, men med et overvejende fokus på finansiering. Dog endte jeg med at skrive speciale indenfor udviklingsøkonomi.

Hvorfor valgte du at søge en graduate stilling hos Novo Nordisk?

Jeg havde længe været interesseret i graduate programmet hos Novo Nordisk. Det er en unik virksomhed indenfor sit felt, som givet sin størrelse kan noget andre danske virksomheder ikke kan. Det er en virksomhed i vækst og det er en virksomhed der bygger på viden. Det betyder, at mulighederne er mange, og at der bliver investeret betydeligt i medarbejderudvikling.

Graduate programmet tiltalte mig, da jeg ikke selv er helt afklaret med, hvilken karrierevej jeg ønsker. Derfor er det enormt spændende at få lov til at rotere rundt mellem fire forskellige afdelinger. Jeg vil desuden gerne fremhæve den internationale rotation som et væsentligt tiltrækningselement ved graduate programmet og noget jeg personligt ser frem til. Det betyder meget for mig at arbejde for en international virksomhed. Det er fantastisk at arbejde sammen med folk fra hele verden både på kontoret i Bagsværd, men også via daglig kontakt med kollegaer i udlandet. Det giver et interessant twist på hverdagen og en god forståelse for andre kulturer.

Hvad er procurement, og hvorfor fangede det din interesse?

Procurement består grundlæggende af to elementer - sourcing og purchasing. Basalt set er det indkøb med alt hvad det indebærer af forretningsmæssige- og finansielle analyser, udvælgelse og evaluering af leverandører, forhandlinger af kontrakter, NPV-beregninger af investeringscases mv. Procurement har en væsentlig rolle i at drive profitabiliteten i Novo Nordisk, og forvalter årligt indkøb af varer og serviceydelser for omtrent 35 milliarder kroner.

Jeg valgte at søge procurement programmet da jeg følte, at jeg som polit kunne bidrage med en god økonomisk og finansieringsteoretisk ballast samtidig med, at jeg kunne tilegne mig en bredere forretningforståelse samt udvikle nogle helt konkrete kompetencer indenfor bl.a. forhandlingsteknik og projektledelse. Jeg tror generelt jeg havde et ønske om at prøve noget mere praktisk og businessorienteret ovenpå et relativt teoretisk-tungt studie.

Det unikke ved at rotere rundt indenfor procurement er at man agerer som bindeled mellem forretningen og det eksterne leveradørlandskab. I min nuværende rotation er jeg for eksempel en del af et projekt-team der dykker ned i måden vi i Novo Nordisk køber marketing services på. Her får jeg en forståelse for vores brug af eksterne kreative og digitale bureauer, sundhedsøkonomiske konsulenthuse, databureauer osv. Min kommende rotation er i en helt anden afdeling hvor fokus er på indkøb af materialer der går direkte i produkterne. Her skal jeg sidde i teamet Needles & Devices hvilket jeg forventer giver et anderledes og unikt indblik i driftssiden af virksomheden.

Hvilke fag fra din uddannelse anvender du i dit daglige arbejde i Novo Nordisk?

Det er svært at pege på et specifikt fag fra studiet der er ekstra gavnligt – i hvert fald i forbindelse med min nuværende rotation, men det kan hurtigt ændre sig. Jeg tror den generelle måde at tænke analytisk på og tilgå problemstillinger metodisk er noget af det essentielle man tager med sig fra politstudiet. Ligesom en almindelig sund talforståelse heller ikke er noget man skal undervurdere.

Hvad er det bedste ved at være en del af graduate programmet hos Novo Nordisk?

Udover rotationsprincippet, som giver dig mulighed for at få en bred berøringsflade til virksomheden med fire forskellige jobs i løbet af to år, vil jeg især gerne fremhæve det fokus der er på din læring hele vejen igennem.

Derudover får du opbygget et stærkt netværk. Både i form af det hold af andre graduates man starter med, men i ligeså høj grad grundet den eksponering man får til de medarbejdere/ledere, man arbejder sammen med i sine rotationer.

Endelig er jeg glad for at arbejde for Novo Nordisk som virksomhed. Novo Nordisk er en spændende virksomhed der er til stede i hele verden. Samtidig føler jeg, at virksomheden gør en forskel for mange mennesker med diabetes og andre kroniske lidelser.

Hvis du skulle give et råd til nyuddannede, der også ønsker at søge graduate programmet hos Novo Nordisk, hvad skulle det så være? 

Gør dig tanker omkring, hvorfor du er interesseret i et graduate program hos Novo Nordisk, og hvad du kan bidrage med - og reflekter meget gerne dette i din ansøgning.

Du kan også blive en del af graduate programmet i Novo Nordisk. Læs mere om programmet og send din ansøgning inden den 12. februar her.


Tags: #Karriere  #Graduate  #Novo Nordisk  #global  #cand.polit  #Procurement 

Faktaboks

Global Procurement programmet er et to årigt program designet til at udvikle den næste generation af ledere og talenter i Novo Nordisk. Din udvikling er i højsædet når du som en del af programmet får 4 rotationer i forskellige procurement-afdelinger både i Danmark og internationalt, suppleret med løbende adgang til mentorer og uddannelse. Global Procurement programmet er således en unik mulighed for at få international erfaring og gøre en forskel i en af verdens førende pharma virksomheder.


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Global Procurement programmet er et to årigt program designet til at udvikle den næste generation af ledere og talenter i Novo Nordisk. Din udvikling er i højsædet når du som en del af programmet får 4 rotationer i forskellige procurement-afdelinger både i Danmark og internationalt, suppleret med løbende adgang til mentorer og uddannelse. Global Procurement programmet er således en unik mulighed for at få international erfaring og gøre en forskel i en af verdens førende pharma virksomheder.


Du vil måske også synes om