Ny casekonkurrence for nudging entusiaster

Stig Nyman Christiansen

Er du interesseret i adfærdsøkonomi? Test og udforsk dine evner på en crowdsourcing platform for adfærds-nørder. Vi har talt med platformen Nudge Crowd, hvor du kan vinde præmier eller måske få adgang til data til din bachelor eller dit speciale.

De seneste år har adfærdsøkonomien fået vind i sejlene. Senest med kåringen af Richard Thaler som modtager af Nobelprisen. Altandetlige.dk har snakket med start-up’en Nudge Crowd, en platform for nysgerrige studerende, forskere og konsulenter med interesse og ekspertise indenfor beslutningsprocesser. Her kan alle få lov til at hjælpe organisationer med at løse konkrete problemstillinger.

Hvordan fungerer Nudge Crowd?
Hvis en organisation har et relevant problem, hjælper Nudge Crowd med at få problemet beskrevet og lagt det ud på platformen sammen med en præmie tilbudt fra problem-sponsor. Hvis Nudge Crowds medlemmer finder udfordringen spændende og præmien attraktiv, kan de enten alene eller i fællesskab med andre udvikle deres idéer og lægge dem op på platformen. I samarbejde med en moderator udvælges de, testes og præmieres.

Hvad kunne et problem være?
Lige nu kører vi en udfordring for Frederikssund Kommune. De har store problemer med hærværk og håber at få nogle idéer til, hvad de kan gøre ved dette problem.

Hvad kan man vinde, hvis man er god?
I udfordringen fra Frederikssund er der 5.000 kr. på højkant, men inden længe håber vi at kunne præsentere endnu større præmier. Måske endnu mere interessant er, at vi arbejder på også at gøre adgang til data fra eksperimenter og mentoring til en del af præmien. Noget vi håber kan hjælpe medlemmer af vores crowd, der håber at lande en PhD eller en karriere i konsulentbranchen.

Er Nudge Crowd kun online?
Nej, en stor del af vores ambition er at skabe et community for adfærdsentusiaster. Vi arrangerer filmaftener, en bogklub og inviterer vores crowd til at mødes til workshops for at samarbejde med andre på at løse udfordringerne. Selv har vi oplevet, at de bedste forbindelser etableres når man arbejder sammen. Derfor håber vi at vores events kan skabe nogle unikke netværksmuligheder samtidig med, at vi forhåbentlig kan hjælpe med løse nogle vigtige problemstillinger.

Hvis man vil vide mere om Nudge Crowd og de events de afholder kan man læse mere om dem på deres hjemmeside samt følge dem på facebookTags: #Adfærdsøkonomi  #NudgeCrowd 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om