Oldies-but-Goldies

Jakob Saugbjerg Kristensen

Kan du huske hvad Altandetlige.dk skrev om i april 2009? Nej ikke? Den 29. april fylder siden 7 år og vi er derfor dykket ned i arkiverne for at finde de bedste artikler frem, der fortjener endnu en tur rundt i manegen.

Hvis du kan huske hvad Altandetlige.dk skrev om i 2009, bør du skamme dig, for så har du nu været mere end 7 år om at blive cand.polit!

Det har de færreste - heldigvis. Men det betyder også, at der er en masse gammelt guld, som du nok er gået glip af. Vi er derfor dykket ned i arkiverne og har fundet nogle af de mest læseværdige artikler frem igen.

Asiens betydning for dansk økonomi
Et af de vigtigste bidrag til forståelsen af asien. Hvis ikke du har læst den endnu, har virkelig noget til gode. Den vel nok mest morsomme artikel på Altandetlige til dato.

Identifikation tak!
I 2012 vandt holdet fra Københavns Universitet VM i økonometri. Læs den gribende beretning fra konkurrencen her.

Peter Brixtofte skrev speciale om kommunernes låntagning
Vidste du at Peter Brixtofte er cand.polit? Og at han skrev speciale om kommunernes låntagning? Hvis ikke, så er der god grund til at læse "Kendt.Polit: Peter Brixtofte".

Kender du typen? En økonom
Livsstilseksperten Emilia van Hauen tog den stereotype økonom under knap så kærlig behandling.

Den eneste ene - Del I og Del II
Hvad er chancen for at møde sin eneste ene? Og hvordan skal du danse i Kommunen for at støde ind i vedkommende ved et tilfælde? Christian Duffau angriber spørgsmålet med modeller, ligninger og simulationer - og du vil aldrig kunne gætte svaret!
(Ok, det vil det du nok, men læs dem alligevel!)

Sommer, distortion og eksamenslæsning
Både distortion og eksamenslæsningen nærmer sig, og er du lige som Christian Duffau, så spørger du sikkert dig selv, hvad alle de ligninger egentlig skal til for.
Heldigvis kan hyperplaner og Edgeworth-bokse også bruges til at løse dilemmaet mellem læsning og øl i solen. 

Vampyrøkonomi
I oktober 2009 svarede Ulrich Beck på det ældgamle spørgsmål: Hvorfor har vampyrerne ikke spist os alle sammen endnu?

Mogens Nørgaard i Stafetten
Har du altid gerne villet vide, hvad Mogens Nørgaard ville bruge en million kr. på? Eller hvilken ligning hans synes er smukkest? Så læs hans svar i 'Stafetten'.

Scient.pol for et semester
En sand gyser. Læs med, da Anne Nylev brugte et semester som scient.pol - i Århus(!)

Økonomisk Institut blokeres
Kan du huske da vi blokerede Økonomisk Institut i protest mod studiefremdriftsreformen? Nej vel? Men kan du så huske hvor sure studerende og professorer blev på blokaden? Polit er bare ikke som andre studier.

Blev du inspireret?
Har du løsningen på Danmarks økonomiske problemer, eller har du bare fundet en top-notch café til eksamenslæsningen, så send os en artikel! Du kan skrive og uploade den direkte her. Det er ret nemt og måske er det din artikel, der bliver Oldie-but-Goldie når Altandetlige fylder 10 år.

Tags: #polit  #altandetlige  #artikler  #arkiv 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om