På studiejob i Inviso

Lene Troen Lundgaard

Hvordan er det at være studentermedarbejder i en lille, nyopstartet virksomhed? Simon Kjær Bjerg fortæller her om hvordan det er at være studentermedhjælper i den dataorienterede konsulentvirksomhed Inviso.

Hvor arbejder du?
Jeg arbejder hos Inviso, en mindre konsulentvirksomhed der hovedsageligt udarbejder dataanalyser og datavisualiseringer. Inviso arbejder med alt fra at assistere DONG Energy med at opnå højere indsigt i deres kundebase til at hjælpe monteringsvirksomheder med at effektivisere deres medarbejdere.

Hvor mange timer arbejder du om ugen?

Ligesom for så mange andre er det utrolig forskelligt. Lige nu er der eksamensperiode og jeg har derfor bedt om at kunne arbejde mindre, hvilket gør at jeg pt. arbejder mellem 0 og 10 timer om ugen.
Omvendt var sidste måned enormt presset og vi havde mange bolde i luften, der arbejdede jeg nok gennemsnitsligt 30 timer om ugen.

Stillingen er officielt sat til 20 timer om ugen, dog er timesatsen alligevel fleksibel i forhold til når studiet er travlt og tilsvarende når kontoret har travlt.

Hvor længe har du haft jobbet og hvor langt var du på studiet da du fik jobbet?
Jeg har efterhånden haft jobbet i 8 måneder og fik jobbet i begyndelsen af 4. semester.

Hvordan fik du jobbet og hvad består dit job i?
Jeg havde læst opslaget på altandetlige.dk og sendte en ansøgning.

Jeg blev herefter ringet op og fik lov til at komme til samtale. Efter samtalen fik jeg en opringning. Jeg var nu kommet med i 2. runde af ansøgere. Her skulle der løses en opgave bestående i at lave en interaktiv analyse af et valgfrit datasæt i Tableau (det software vi til daglig benytter på kontoret).

Opgaven var på sin vis meget løst formuleret og jeg endte med at lave en analyse af IMDB’s top 250 film.

Opgaven fik man 24 timer til at løse og herefter blev jeg ansat.

Jobbet består i bund og grund i at give vores kunder indsigt i en given problemstilling, ud fra det data de har tilgængeligt. Et normalt projekt har flere faser og arbejdsdagen varierer derfor meget, afhængig af hvor i forløbet man er, og hvor mange andre projekter der er på skrivebordet. I den indledende fase er man i dialog med kunden om hvad scope, målsætninger og tidsperspektiv for projektet er. Efter den indledende fase, skal der etableres adgang og forståelse for virksomhedens data. Til tider er det en helt smertefri proces, andre gange er det nødvendigt med meget forberedelse. Det kan skyldes at data enten er meget komplekst eller rodet. Afslutningsvist køres en række forskellige analyser på data alt afhængig af hvad opgaven konkret har fokus på. Hvor avancerede analyserne bliver er meget varierende. For nogle kunder er det nødvendigt med større regressioner og for andre handler det fx blot om at finde ud af hvilke regioner eller medarbejder der bidrager mest/mindst til bundlinjen.

Vores projekter bliver altid afleveret på en simpel visuel facon, hvilket betyder at den færdige analyse udarbejdes som et dashboard. Her har kunden mulighed for at klikke rundt og derigennem filtrere eller uddybe analysen med en dybere detaljeringsgrad.

Havde du relevant erhvervserfaring da du fik jobbet?

Mit arbejde hos Inviso er mit første rigtige studiejob. Som nævnt fik jeg først jobbet i begyndelsen af 4. semester. Personligt var det først efter 3. semester at jeg rigtig følte at studiet havde givet mig nok til at jeg kunne søge et relevant studiejob.

Hvordan er jobbet relevant for en stud.polit og hvilke fag har været mest relevante for dig?
Jobbet er relevant i den forstand at det er meget talorienteret. Polit giver en god forståelse for hvornår det giver mening at se og analysere tal på én måde og hvornår det ikke gør. På den måde supplerer arbejdet og studiet utrolig godt hinanden. Muligheden for at arbejde sammen med en bred vifte af forskellige virksomheder giver en forretningsforståelse jeg er glad for at kunne tage med mig.

De fag jeg har haft størst glæde af at tage med mig til Inviso har i høj grad været rækken af økonometri-fag, samt Anders Milhøjs ”Programmering og statistik i SAS”. Selvom spilteori (mikro C) har en meget teoretisk indgangsvinkel på polit føler jeg også at jeg tit kan drage paralleller fra arbejdet til pensum.

I forhold til studiet er jeg især blevet overrasket over hvor rodet og komplekst data til tider kan være.

Det er mildest talt en sjældenhed at opleve tal i samme pæne struktur som det vi arbejder med på Polit.

Hvad er det bedste ved jobbet?
Det bedste ved jobbet er uden tvivl den store mængde af ansvar. Da Inviso er en mindre virksomhed, er der ikke langt fra bund til top og når der er travlt på kontoret har alle travlt. Det betyder at jeg i min hverdag er omgivet en stor grad af personlig kundekontakt og ofte har at gøre med opgaver der udelukkende er mine egne. At være involveret i et projekt fra det første møde med kunden, til projektet bliver afleveret giver en dybdegående forståelse for de forskellige forretninger vi arbejder med. Samtidig er det en kæmpe glæde at se ens arbejde blive taget i brug ude blandt vores kunder.

Yderligere har det selvfølgelig stor betydning at vi er en lille virksomhed hvorfor alle kender hinanden godt og stemningen på kontoret er god.

Er det fryns og sociale arrangementer på jobbet?
Det kan man nok ikke komme udenom at der er. Vores kontor befinder sig i Soho i Kødbyen, og på trods af at være noget så kedeligt som et kontorhotel er det på ingen måde følelsen man oplever når man er her. Soho har en utrolig lækker kantine som serverer varm mad hver dag, samt en tagterrasse hvor fredagsbarerne bliver holdt om sommeren. Det er heller ikke en sjældenhed at vi tager ud at spise sammen når arbejdet trækker ud til de sene timer.

En af de helt store glæder ved at arbejde for Inviso er også de forholdsvis mange arbejdsrelaterede rejser vi er på. I løbet af de kun 8 måneder jeg har været i virksomheden, har jeg både været med kontoret i Haag og London. For den nærmere fremtid er der planlagt endnu en tur til London og sågar en tur til Las Vegas.

At jeg yderligere er blevet udstyret med både firmatelefon og computer, som må bruges privat, kan jeg kun være taknemmelig for.

Kan du se dig selv arbejde videre på denne arbejdsplads eller i dette arbejdsområde, når du er færdig?
Ja. Jeg nyder i stor grad den store mængde af kundekontakt og synes i al almindelighed at konsulentbranchen er utrolig både spændende og sjov at være i.

Tags: #inviso 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om