Stud.polit i Inviso

Sherine Rolin

Hvordan er det at være student hos Inviso? Vi har talt med Mads Berner Bruun, der går på 7. semester på økonomi og ved siden af studiet arbejder med dataanalyse hos Inviso.

Hvor arbejder du?
Jeg arbejder som Data & Analytics konsulent i det data-drevne konsulenthus, Inviso.

Hvad består dit job i?
Mit arbejde består grundlæggende set i at løse vores kunders udfordringer ved brug af data. De projekter/cases vi arbejder med, starter typisk ved at identificere en værdiskabende use-case. Såfremt projektet eller casen bliver solgt ind, starter det ‘rigtige’ arbejde.

Omend denne process aldrig er ens, vil den som regel altid bestå af 3 elementer:

  1. Første del består i at samle relevant data og strukturere denne, således vi kan besvare og optimere de udfordringer vores kunde må stå overfor.
  2. Anden del består i at visualisere alle disse insights i et format, der giver mening, således de medarbejdere der skal bruge hurtigt og effektivt kan få besvaret deres spørgsmål.
  3. Tredje del består i overlevering og implementering af vores løsninger ude hos kunderne.

Al dette betyder også at jeg er med gennem hele processen - fra salg til implementering.

Udover selve konsulentrollen bruger jeg også en del tid på at undervise i de værktøjer vi bruger i vores daglige arbejde, nemlig Tableau og Alteryx.

Forud for at blive underviser i Inviso-regi bliver man sendt på en uges intensivt kursus, hvor man bliver certificeret Tableau underviser. Det betyder helt konkret, at man ikke længere kun træner på vegne af Inviso, men også underviser for Tableau.  

TESTKonference i Austin 2016.

Hvorfor valgte du at søge stillingen - og hvordan fik du den?
Jeg startede på polit i februar 2016. Da jeg i sommerferien til 2. Semester så et opslag omkring Emilie (link) tænkte jeg, at det lød utroligt fedt, så jeg søgte stillingen. Jeg regnede egentligt ikke med at blive inviteret til interview, da jeg ikke var længere på studie. Det er dog ikke nødvendigvis afgørende. Da jeg allerede i gymnasiet havde stiftet bekendtskab med VBA og makroer i excel, fandt de min profil interessant. Derfor blev jeg inviteret til et interview.

Hos Inviso er ansættelsesprocessen delt op i 3 forskellige interview. Det første går grundlæggende set ud på at finde ud af hvem jeg er, hvad Inviso er og hvorvidt vi kunne blive et match.

Jeg blev ringet op et par dage senere og fik nyheden om at jeg var videre til case-samtalen. Her fik jeg 48 timer til at visualisere et ukendt datasæt i Tableau, samt bygge en historie/use-case op omkring dette. På trods af aldrig at have åbnet Tableau før, gik de to døgn virkeligt hurtigt, og case-interviewet var heldigvis også god oplevelse. Derfra var der et partner interview tilbage før jeg fik tilbudt jobbet.

Hvordan kan du bruge studiet i dit job?
Da hele vores forretning er bygget op omkring brugen af data, er en god talforståelse en forudsætning for at være god til arbejdet. Det synes jeg særligt de første 2 semestre af polit bidrager godt til. Udover dette vil jeg fremhæve fagene sandsynlighedsteori og statistik (SOS) økonometri I og econometrics II. På trods af at det er ikke hver dag vi laver regressioner, føler jeg mig godt klædt på til de gange vi gør.

Til sidst vil jeg fremhæve (og anbefale!) sommerskolekurset Social Data Science. Her får man 14 dages intensivt crash-course i datastrukturer, Python og Machine-Learning. Alle disse kompetencer er nogle, som jeg i mere eller mindre grad har kunne bruge i mit daglige arbejde.

Hvad er det vigtigste, du har lært gennem dit job?
Det, som de fleste oplever, når man starter hos Inviso, er en relativt stor mængde ansvar. Da man bliver ansat som konsulent betyder det, at man, efter et omfattende onboarding forløb, er konsulent på lige fod med alle de andre konsulenter på kontoret. Man oplever derfor en høj grad af selvstændighed og ansvar, hvilket både inkluderer selvstændigt arbejde og møder kunder, hvor din mening/holdning også er med på agendaen. Derfor er den vigtigste evne jeg har lært gennem min tid i Inviso været at omfavne, påtage og vokse med det ansvar der bliver kastet i ens retning.

Hvad har overrasket dig mest?
Det der har overrasket mig mest er den grad af ansvar man får kastet efter sig. Helt konkret kan jeg nævne at jeg i løbet af det seneste halve år har rejst rundt i alle skandinaviske lande, både alene og sammen med et par kollegaer, for at undervise og rådgive nogle af de førende banker og management konsulenthuse. Ydermere har jeg i samme periode også været med til drive et projekt hos VW i Tyskland, hvor vi helt fundamentalt hjælper dem med måden hvorpå de bruger data.

Fisketur efteråret 2018 med flotte hatte og højt humørFisketur efteråret 2018 med flotte hatte og højt humør.

Hvordan er det sociale, og er der fryns og personalegoder?
Det sociale er noget der i meget høj grad bliver prioriteret på kontoret. Det betyder også at det langt fra er usædvanligt at man bliver hængende på kontoret efter arbejdstid om fredagen. Foruden de lange fredage har vi også et par sunde alternativer: Hver onsdag mødes vi i Butchers Lab kl.07 på vores eget cross-fit hold, mens vi hver fredag har muligheden for at strække ud på vores eget yoga hold. Vi holder en større fredagsbar én gang om måneden. Udover er der naturligvis sommerfester og julefrokoster og alt derimellem. Alt dette bidrager til at jeg ikke kun har fået 45 kloge og ambitiøse kollegaer, men også 45 helt vildt dejlige venner.

Hvad angår fryns og personalegoder er der også rigeligt at dette. Vi er bosiddende meget centralt på Gammel kongevej, hvor vi er flyttet ind i et flot og inspirerende kontorfællesskab. Her deler vi en god kantine med de andre virksomheder, mens vi hos os selv har fået opbygget en snackbar som har alt hvad hjertet begærer. Udover at være på kontoret er vi et par gange om året afsted som virksomhed på konferencer og teambuilding ture. Det betyder at jeg i løbet af min tid bl.a. har været på konferencer med hele teamet til Austin, London (af flere omgange) og om 1,5 måned drager vi mod Berlin til konference. Herudover tog hele kontoret på inspirationstur til San Francisco og Silicon Valley i september sidste år.

Top 3 Inviso oplevelser:

  • 3 uger efter min første arbejdsdag tog hele teamet på konference i London. Sikke en start på sit første studiejob!
  • Hele kontoret var i efteråret inviteret ud på en større fiskekutter for at fange torsk. På trods af det ikke lyder som et særligt fancy arrangement var det altså helt ekstremt også at se sine kollegaer i sådan en setting.
  • Vi var til konference i Austin (Texas) henover den sidste præsidentvalgkamp. Udfaldet taget i betragtning var det et spændende sted at være på daværende tidspunkt. 

Inviso - 5 års fødselsdag.

Inviso søger lige nu nye studenter. Læs mere her

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger