Cand.polit. hos Simon-Kucher & Partners

William Dybdahl Jørgensen er konsulent hos Simon-Kucher & Partners og giver her et indblik i hverdagen som cand.polit. hos et af verdens førende konsulenthuse inden for commercial excellence.

Lidt om din egen baggrund først:

Jeg er uddannet cand.polit. og færdiggjorde min uddannelse i nytåret 2021. I løbet af politstudiet har jeg siddet i finansafdelingen hos et større digitalt marketingbureau samt arbejdet i den danske interesseorganisation for venture capital og private equity. Jeg blev ansat som student hos Simon-Kucher på det andet semester af min kandidat, og siden blev jeg fastansat som konsulent ved afslutningen af mit studie.

Hvorfor valgte du at arbejde i consulting?

For mig tilbyder consulting en unik mulighed for at kombinere mine kundskaber som polit med en utroligt varieret arbejdsdag og en ekstremt stejl læringskurve. At arbejde projektbaseret betyder, at de færreste dage ligner hinanden, og berøringsfladen med forskellige arbejdsområder og kunder er enorm. Jeg finder det ekstremt motiverende at arbejde blandt så kompetente og engagerede kollegaer, og jeg trives godt i tæt kontinuerlig kontakt med kunder.

Hvorfor valgte du lige netop Simon-Kucher & Partners?

I min optik repræsenterer Simon-Kucher & Partners det mest tiltalende ved livet som konsulent. Vi er et globalt hus i hastig vækst – især her i Norden. Hos Simon-Kucher bliver man en del af et hurtigt voksende nordisk kontor i en globalt etableret virksomhed, hvor utallige års erfaringer og kompetencer helt naturligt bliver delt på tværs af landegrænser. Hos Simon-Kucher er vi ”on the sunny side of consulting”. Vi beskæftiger os næsten udelukkende med vækst på toplinjen og hjælper vores kunder med blandt andet vækststrategier, pricing, salg og marketing. Vi arbejder for store kunder fra hele verden, og vi er aktive på tværs af alle industrier – så om interessen er størst inden for pharma, financial services, software eller noget helt andet, så er der med garanti altid et spændende projekt, der venter.

Hvordan anvender du dine kompetencer som cand.polit. i din hverdag?

Helt overordnet set afhænger vores specifikke arbejdsmetoder meget af, hvilket projekt man arbejder på. Generelt arbejder vi meget databaseret, og min største fordel som cand.polit. er min forståelse for tal og analyse. Det jeg bruger mest, er nok den helt generelle tilgang til problemløsning, som man får med sig helt fra begyndelsen af studiet. Selvom vi ikke sidder med store makroøkonomiske modeller i hverdagen, er der store fordele at drage fra den metodiske fremgangsmåde, som er gennemgående på studiet. Er du glad for at blive præsenteret for nye problemstillinger, bryde dem ned i meningsfulde delelementer og tænke ud af boksen for at komme frem til den bedst mulige løsning, så er consulting klart noget for dig!

Hvad kan man forvente sig af en karriere i Simon-Kucher & Partners?

Da jeg selv startede hos Simon-Kucher som student, kendte jeg ikke noget til hverdagen inden for consulting, og hvad den indebærer. Jeg blev dog meget hurtigt vild med mit arbejde og alt, hvad der fulgte med. Derfor var det også en stor glæde for mig at kunne fortsætte fra studenterjobbet ind i en fuldtidsstilling som konsulent – en oplagt vej ind i branchen, som jeg på det varmeste kan anbefale, og som har mange åbenlyse fordele.  Kontoret er præget af en meget flad struktur med kort afstand til ledere og partnere. Det er en kultur, som understøtter og fordrer en stejl læringskurve, da man altid har værdifuld sparring tæt på. Din karriere udvikler sig hurtigt hos Simon-Kucher, og gør man det godt, vil man hurtigt stige i graderne og i mængden af ansvar og ejerskab. Ud over et fantastisk miljø på det danske kontor er der mulighed for rotation til et af de 40 andre kontorer, som er spredt ud over hele verden. Det er en fantastisk mulighed for at komme ud og opleve andre kulturer, både fra et professionelt og et personligt perspektiv.

Hvad skal man gøre, hvis man er interesseret i et job hos Simon-Kucher & Partners?

Man kan altid holde sig opdateret på ledige stillinger, som blandt andet lægges op her på altandetlige.dk, men vi modtager også altid gerne ansøgninger gennem vores hjemmeside på https://www.simon-kucher.com/en/join-us. Her kan man også læse mere om selve rekrutteringsprocessen. Hvis du har specifikke spørgsmål til mig, så send mig endelig en mail på william.dybdahljorgensen@simon-kucher.com eller fang mig på LinkedIn.

Har man mere generelle spørgsmål til en eventuel ansættelsesproces eller lignende, fang da vores HR-ansvarlige, Rikke Henningsen, på telefon 41786825 eller mail rikke.henningsen@simon-kucher.com.

 

Virksomheder

Hvad skal man gøre, hvis man er interesseret i et job hos Simon-Kucher & Partners?

Man kan altid holde sig opdateret på ledige stillinger, som blandt andet lægges op her på altandetlige.dk, men vi modtager også altid gerne ansøgninger gennem vores hjemmeside på https://www.simon-kucher.com/en/join-us . Her kan man også læse mere om selve rekrutteringsprocessen.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk