Partner nummer 3: Zangenberg Analytics

Altandetlige.dk kan med glæde fortælle at Zangenberg Analytics joiner Altandetlige.dk's konkurrenceaften på torsdag. Her vil de fortælle, hvordan de arbejder med konkurrence, alt imens de vil udfordre dig med en case, som kunne ligge på deres bord. I løbet af aftenen vil de komme ind på følgende:

  • Generel introduktion til Zangenberg Analytics

  • IT-markedet set med en polits øjne (monopoler & oligopoler, prissætning, megatrends)

  • Case-eksempel fra vores virkelighed (eksempel på, hvordan vi løser en opgave)

I redaktionen på Altandetlige.dk har vi været i gemmerne og fundet en spændende artikel frem om Zangenbergs perspektiv og syn på, hvordan økonomisk viden kan give bidrage til løsninger af komplekse IT-problemstillinger.

Zangenberg: Der mangler økonomer i spændet mellem it og økonomi

Mads Sigurd, Mads og Mathilde er henholdsvis junior konsulenter og konsulent hos Zangenberg Analytics og har sammen givet deres perspektiv på at arbejde i et konsulenthus, hvor man både skal holde styr på tal, strategi og teknologi.

IT er blevet et centralt strategisk emne på topledelsesniveau

I takt med digitaliseringen, er der opstået et øget behov og en stigende interesse for IT på topledelsesniveau hos Nordens største offentlige og private virksomheder. IT-budgetterne vokser gennemsnitligt 5-8% om året, og særligt finansielle virksomheder oplever, at IT kan udgøre 80% af de årlige indkøb. Samtidig spiller IT en afgørende rolle i virksomhedernes fremtid – både i forhold konkurrencedygtighed og effektivitet, men også for den grønne omstilling.

Hos Zangenberg Analytics er vi finansielle IT-konsulenter. Det betyder, at vi besvarer spørgsmål såsom, hvad det koster at ændre sin sourcingmodel, rykke i cloud eller at implementere en IoT-løsning, der kan forudsige energiforbruget i Danmark. Vi rådgiver større virksomheder i forbindelse med M&A-transaktioner for at sikre at fusionering af de eksisterende it-landskaber optimeres økonomisk. Vi hjælper med at sikre transparens og konkurrencedygtige priser i både software og øvrige IT-forhandlinger. Det gør vi både gennem benchmarking, men vi udarbejder også konkrete forhandlingsstrategier, hvor vi definerer battlecards og hovedargumenter i forhandlingen. Kort sagt, beskæftiger vi os med centrale strategiske beslutninger for virksomheder i hele Norden. Her bruger vi vores økonomiske forståelse til at splitte komplekse problemstillinger ad, skabe overblik og i sidste ende skabe resultater, man kan se på bundlinjen. Det giver virksomhederne fleksibilitet og frihed til at gribe relevante teknologiske muligheder.

Hos Zangenberg består vi primært af økonomer og dataloger

Vi arbejder i krydsfeltet mellem IT, økonomi og strategi, og består primært består af økonomer og dataloger. Derfor er der en stejl læringskurve til det IT-mæssige, hvis du kommer med en økonomisk baggrund. Til gengæld er der mulighed for at blive ekspert på et område, der får en fortsat større betydning for alle virksomheder og offentlige institutioner.

Vi arbejder datadrevent, og vores anbefalinger er altid talbaserede og rodfæstet i vores omfattende benchmarkdatabase. IT er komplekst og det kan være svært at gennemskue, hvad man får for pengene. Hos Zangenberg skærer vi igennem den kompleksitet og skaber transparensen. Over de sidste 10-15 år har vi arbejdet tæt sammen med de største offentlige og private virksomheder i Norden, herunder en stor del af C25-indekset, men også en række mindre og mellemstore virksomheder. Det betyder, at vi er dem med bedst data på IT-økonomi i Norden og dem med de mest præcise modeller, som vi bruger til at benchmarke og rådgive om indkøb, sourcing, forhandling og optimering af store og komplekse software- cloud-, udvikling og driftsaftaler.

Det betyder, at vi kan yde noget enestående rådgivning. Det er desuden enormt interessant at få lov til at arbejde med modeller og data, der kan estimere, hvad et tilbud fra en IT-leverandør til en kunde kommer til at være og samtidig gennemskue hvad kunden skal gøre for at få skabt de bedste aftaler. 

Vi er i øvrigt utrolig glade for den gode og uformelle stemning, der hersker på kontoret i Pilestræde samt de fredagsbarer, middage og øvrige sociale arrangementer, vi jævnligt holder– men det vil vi hellere tale om over en kop kaffe på vores kontor.

 

Læs mere på:

https://zangenberg.biz/en/careers/

Virksomheder

Altandetlige.dk's Konkurrenceaften

Læs mere om vores konkurrenceaften her.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk