Stafet: Hjarn von Zernichow Borberg

Stafetten er opstartet igen på Altandetlige.dk, hvor Hjarn von Zernichow Borberg har fået æren af at starte.

Af: Hjarn v. Zernichow Borberg

Har du altid vidst, at du skulle læse økonomi? og hvad fik dig til at interessere dig for økonomi?

Nej, som barn ville jeg gerne være dyrelæge, men det kom jeg fra (hvorfor ved jeg ikke lige). Og da jeg igen kom til at tænke på, hvad jeg skulle være, så var jeg begyndt at interessere mig for samfundsforhold. Min farfars bror var cand.polit., og da jeg på den etårige hhx mødte en dygtig underviser, som også var cand.polit., så var det bare det, som jeg ville være. 

 

Hvilken kendt økonom ville du helst tilbringe en eftermiddag i selskab med og hvorfor?

Daniel Kahneman, selvom han ikke er økonom, men har modtaget Nobelprisen i økonomi. Han har skrevet en super god bog ”Thinking Fast and Slow”, herunder om Småtals lov, som jeg er meget optaget af at finde hverdagseksempler på, når medier og politikkerne udtaler sig her og der om statistik. 

 

Gennem din tid som økonom og forsker, hvad er det mest mærkværdige resultat/studie du er stødt på?

Negative renter, det er helt vildt, for selvom man godt kan forstå det i den konkrete situation, så er det ulogisk og ikke hensigtsmæssigt på den lange bane. 

 

Hvad husker du bedst fra din studietid? Og har du et godt råd til, hvad de studerende skal huske i deres studietid?

En skøn tid, med masser af tid til både det faglige og det festlige. Hamsterhjulpet var nok i støbeskeen, men endnu kunne jeg selv stoppe og styre det, hvilket jeg gjorde, da vi med vores første søn, som jeg fik mens jeg studerende, tog til Frankrig for at studere. En skøn, skøn tid, så mit råd er, tag ud i verdenen og nyd både det faglige og det festlige. 

 

Hvad er den bedste del af dit job?

Som ekstern lektor elsker jeg at forelæse og som partner i det rådgivnings- og videnhus, så er der en masse spændende opgaver, der udfordrer mig, fordi de er så forskellige både i forhold til valg af metoder, kundetilgang og afrapportering. 

 

Har du en yndlingspodcast, du vil anbefale til læserne?

Hvad er der nu galt med et kassettebånd???  Spøg til side, det er jo en fantastisk oase, og jeg nyder selv meget de skattebetalte Danmarks Radios mange podcast, og p.t. hører jeg Djævlen i detaljen, som jeg gerne vil anbefale. Det handler om historiske mordsager.

 

Hvem vil du sende stafetten videre til?

Til min gode kollega, professor Henrik Hansen, som opfandt det skønne ord ”Bladerunner Model” for den demografiske udvikling, hvor flere og flere bliver ældre indtil en vis maksimumalder, hvor (næsten) alle dør. 

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk