Bedste Bachelor Award efteråret 2013

Patrick Kofod Mogensen

Traditionen tro blev prisen for bedste bachelor skrevet i efteråret uddelt af Boston Consulting Group fredag 28. februar. Læs med om prisen, deltagerne og ikke mindst vinderne.

Det er ved at være en tradition på polit, at Boston Consulting Group (BCG) uddeler prisen for bedste bacheloropgave en gang hvert semester. Første gang var i 2011, og begivenheden har dermed nogle år på bagen efterhånden. Opgaverne indstilles af vejlederne og, fra og med denne omgang, deltagerne selv. Med prisen følger et forkromet punkt man kan skrive på sit CV, og en check på 10.000 dejlige, danske kroner. Meget kan man sige om studiet, men incitamentstrukturen er i hvert fald i top når det kommer til bachelorskrivning på polit.

BCG havde vanen tro sendt to medarbejdere med en cand. polit. i bagagen til Økonomisk Institutet, Mette Gørtz repræsenterede for anden gang studiet, og de nominerede studerende var selvfølgelig også tilstede. Prisen gives til en opgave som udviser kreativitet, højt fagligt niveau, evnen til at reflektere, og gode formidlingsevner. De nominerede var dette semester:

  1. Castor Valbum Politicians and Monetary Incentives v. Nikolaj A. Harmon
  2. Camilla Andersen Interconnection mellem netværk v. John Frederiksen
  3. Sophie Wenzel Horsted En huslejeregulering målrettet dårligt stillede lejere? v. Niels Ploug
  4. Valdemar Stentoft-Hansen og Stefan Jungling Et paradoks i dansk klimapolitik v. Claus Thustrup Kreiner (hent opgaven)
  5. Kaspar Pugesgaard Introduktion af negative spillover-effekter på markeder med positive forsknings- og udviklings-spillovers - Samarbejde kontra konkurrence v. Johan Lagerlöf (hent opgaven)
  6. Magnus Tolum Buus og Mathias Tolstrup Wester Kan produktivitetsudviklingen forklare faldet i industribeskæftigelsen? v. Peter Birch Sørensen (hent opgaven)


Vinderopgaven

The winner takes it all, sådan er det, så pengene samt champagnen går naturligvis kun til en opgave. Som altid blev det nævnt, at opgaverne var gode, og at det havde været svært at udvælge en vinder. Alligevel stak en opgave ud, som var lidt skarpere, lidt mere reflekterende, og som var indenfor et område BCG selv har arbejdet med (snydelink til fremtidige fedterøve). Vejlederen på projektet blev citeret for at have udtalt, at opgaven var: "grundig og samvittighedsfuld." De to dygtige modtagere af årets pris blev afsløret, og der var tale om Magnus Buus og Mathias Wester for deres opgave om produktivitetsudviklingen i industrien. Et stort tillykke herfra.

På billedet ses fra venstre: Louise Herrup Nielsen (BCG), Magnus Tolum Buus, Mathias Tolstrup Wester, og Erik Kofoed (BCG)

De to vindere var så søde, at de gerne ville dele nogle guldkorn med fremtidige bachelorskrivere, og svarede derfor på nogle få spørgsmål.

Jeres opgave handler om produktivitetsudviklingen i industrien i forhold til serviceerhvervene, og især dette forholds betydning for beskæftigelsen i industrien. Hvad var jeres motivation for at vælge dette emne?

Ved at vælge det emne, havde vi mulighed for at arbejde både empirisk og analytisk med et emne, der var oppe i tiden og omdiskuteret. Det betød meget for os, at få begge dele med i analysen og det faktum, at vi var to om opgaven gjorde, at vi havde pladsen til at gøre det.

Hvad blev konklusionen?

Konklusionen blev todelt. Empirisk var det muligt at konkludere, at der vitterligt er en negativ sammenhæng mellem industriens produktivitetsvækst og beskæftigelsesudvikling (relativt til servicesektoren) i de industrialiserede lande. Analytisk konkludere vi, at en tosektor-model med immobil kapital til fulde formåede at forklare denne udvikling - overraskende nok var dette ikke tilfældet med en tilsvarende model med perfekt kapitalmobilitet.

I fik glæden af at dele 10.000 danske kroner. To unge rationelle mænd som jer vælger vel at forbrugsudjævne og bruge pengene stille og roligt over de næste 60 år, ikke sandt? Eller trækker i kreditrationeringskortet?

Vi har selvfølgelig allerede sat pengene ind på vores respektive pensionsopsparinger.... Ej, vi brugte alle pengene i fredags og hældte champagnen i vasken!

Hvis I skal give et godt råd til kommende bachelorskrivere, hvad skulle det så være?

Vind BCG-prisen - det er for nice.

Tags: #bcg  #bedste bachelor  #Boston Consulting Group  #award  #best bachelor award  #økonomisk insitut 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om