Digi-Talks: Morgendagens finansielle system

Altandetlige.dk - Polit Portal

Studenterorganisationen Digi-Talks indleder semestret med et arrangement om fremtidens finansielle system. Her er fokus på digital valuta og centralbankernes rolle.

Hvordan kan en digital valuta anvendes i national skala? Og hvordan ville en sådan digital valuta potentielt påvirke dansk økonomi? Få svar på disse spørgsmål og få indsigt i mulighederne og udfordringerne ved introduktionen af ​​digital valuta udstedt af centralbanker (CBDC) til Digi-Talks første event dette semester. Det løber af stablen den 26. september 2018 fra 17.00-19.00. Arrangementet foregår på CSS i auditorium 35.01.44. 

I dag sker størstedelen af ​​betalinger elektronisk, og transaktioner med fysiske kontanter bliver mindre almindelige. Derfor bliver diskussioner om muligheder og udfordringer ved indførelsen af ​​en CBDC mere og mere relevante.

Allerede i 1987 argumenterede den amerikanske økonom James Tobin for at regeringen burde stille et medium til rådighed for offentligheden, hvor man nemt kan overføre beløb med sikkerhed i valuta. Med CBDC kan dette blive en mulighed. Der er dog betydelige tekniske udfordringer og potentielle negative makroøkonomiske effekter med indførelsen af ​​en CBDC. Det betyder først og fremmest, at alle ville have en konto i centralbanken, og der er risiko for at det kan skabe mindre kredit i økonomien med potentielt mindre investeringer og reduktion af forbruget.

Digi-Talks har inviteret Nationalbanken, den danske tech-start-up ARYZE og forsker Boris Düdder for at diskutere det komplekse problem, der er forbundet med CBDC, og hvordan det potentielt vil påvirke morgendagens finansielle system. Programmet for dagen er:

17.00 – 17.10 Velkomst
17.10 – 17.35 Morten Spange, Nationalbanken
17.35 – 18.00 Morten Christorp Nielsen, ARYZE
18.00 – 18.25 Boris Düdder, KU
18.25 – 18.45 Paneldebat

Der vil være lidt mad og drikke. Tilmelding er gratis, men du skal tilmelde dig på Digi-Talks hjemmeside.

Tags: #Nationalbanken  #cryptovaluta  #digi-talks 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om