Nu kan du tilmelde dig Polit Case Competition

Anna Cecilie Friis Bach

Ved årets start gik Polit Case Competition (PCC) i luften med egen hjemmeside, og med 2 måneder til eventet er der nu blevet åbnet for tilmeldingen. Her er hvorfor du skal tilmelde dig, og hvad der kommer til at ske d. 14-15 marts.

Bachelor- og kandidatstuderende får til marts en enestående mulighed for at løse en konkret økonomisk problemstilling og anvende den økonomiske teori i praksis. Dette sker, når den nystartede Polit Case Competition i samarbejde med bl.a. Økonomisk Institut og Copenhagen Economics åbner op for den første konkurrence. 

Det hele sker d.14-15 marts. Her får op til 30 hold af 2-4 personer mulighed for at deltage, når Copenhagen Economics præsenterer en case, som skal løses i løbet af weekenden, hvor vinderne ud over æren kan gå hjem med førstepræmien på 20.000 kroner. Ved årets begyndelse blev der så åbnet for tilmeldingen på den nye hjemmeside, og med omkring 2 måneder til startskuddet har vi derfor snakket med partnerne bag projektet for at høre, hvorfor vi skal dukke op til konkurrencen. 

Konsulenthuset som stiller opgaven
Jossi Steen-Knudsen er konsulent hos Copenhagen Economics (CE). Vi har stillet ham fem spørgsmål om eventet:

Hvorfor valgte Copenhagen Economics at støtte op om projektet?
Fordi der mangler en case competition for politter. Der findes mange case competitions, men ingen som er lavet af økonomer til økonomer med formålet at anvende sund økonomisk intuition kombineret med redskaber fra mikro- og økonometri-værktøjskassen. Det gør denne case.

Hvad får Copenhagen Economics ud af at være samarbejdspartner for konkurrencen? 
I Copenhagen Economics er vi kun økonomer. Vi laver analyser for det offentlige og det private. Vi gør i høj grad brug af de værktøjer, som vi har lært på studiet. Men det er ikke alle politter, der kender til os, og det er ikke alle, der ved, at der findes arbejdspladser, hvor man kan fortsætte med at lave hardcore økonomi. Det vil vi gerne vise med en konkret case.

Hvorfor synes I, at man skal man deltage?
På polit er vi rigtig gode til at tale om effekterne for Agent 1 og 2, Firma A og B osv. Men det er sundt af og til at træde ud af det trygge teoretiske univers og anvende samme teorier på den virkelige verden. Jeg tror, at deltagerne vil opleve, at det faktisk ikke er så svært og tilmed er meget sjovere. En anden grund til at deltage er, at det på mange områder er en god erfaring. Politter er ikke trænet i at løse cases og får her mulighed for at prøve og lære uden, at det gælder noget. Desuden bliver man klogere på interesseområder, om man har en konsulent i maven og hvem ved, måske man endda tager 20.000 kr. med hjem.

Kan I eventuelt give et lille hint til de nysgerrige om hvilken type case, der bliver givet? 
Ingen hints, men jeg kan fortælle, at det bliver en nuanceret case, hvor man kan vælge forskellige vinkler alt efter interesse. Der bør være noget for alle.  

Hvad bliver der lagt vægt på I bedømmelsen?
Gode præsentationer, der fremstiller relevante pointer klart og tydeligt samt solidt funderet i korrekt økonomisk teori. Det er noget alle politter har mulighed for – uanset hvor langt man er på studiet. Det handler altså ikke om at lave noget mega avanceret men derimod om at præsentere gode økonomiske argumenter omkring de mest centrale aspekter.  

Et projekt som henvender sig til økonomi-studerende
Bag idéen om Polit Case Competition er de tre stud.politter på tredje år Frederik Wagner, Albert H. Nygård og Christoffer Jessen Weissert, som, startede projektet i efteråret. ”Idéen med at lave en case competition startede for alvor i efteråret, så det er gået stærkt. Det er et projekt, der falder på et tørt sted, idet mulighederne for at anvende teori i praksis har været begrænsede på økonomistudiet. Samtidig ser vi gerne et højere fokus på anvendeligheden af det lærte stof efter studiet. Ser man over på CBS, er de rigtig gode til at skabe netværk mellem studerende og virksomheder, hvilket er noget, vi har prøvet at tage til os med projektet”, fortæller teamet.

Hvordan adskiller konkurrencen sig fra eksempelvis CBS Case Competition?
Den største forskel vil ligge i selve casen. Vores ønske har været at lave et projekt, der henvender sig til økonomistuderende både i arbejdsform og teoretisk baggrund således, at man som polit, mat.øk eller lign. vil møde et mere velkendt fagligt indhold og blive bedømt på parametre, der ligger mere op ad den faglighed, som vi lærer.  

Hvad er fremtidsplanen for Polit Case Competition? 
Set i et længere perspektiv er målsætningen, at arrangementet skal være et årligt kendt fænomen med fortsat spændende cases og foredrag. I første omgang er vores fokus dog udelukkende rettet imod at få stablet et godt projekt på benene til marts.

Hvad glæder I jer mest til under selve konkurrencen? 
Udover selvfølgelig et godt og vellykket fagligt arrangement ser vi frem til at opleve studerende, der samles både på tværs af studier og årgange omkring projektet. Og selvfølgelig til at overrække førstepræmien på 20.000 kr.

Weekenden i marts
Konkurrencen kommer til at foregå på Økonomisk Institut, hvor stud.politter jo føler sig hjemme. Og det ses på programmet for weekenden, at der også er plads til lidt forskelligt undervejs. Det foreløbige program for de to dage kan findes på hjemmesiden, og udover virksomhedsoplæg af bl.a. Økonomi- og Indenrigsministeriet vil der blive serveret mad undervejs samt middag for deltagerne, dommerne og virksomhedspartnerne lørdag aften.

Søndag formiddag skal deltagerne præsentere deres løsning af casen foran dommerpanelet fra Copenhagen Economics, hvorefter der vil blive valgt 3 hold til en finale. Hvis man ikke kan være med som hold til konkurrencen, er det selvfølgelig også muligt at komme og se præmieoverrækkelsen klokken 12.00 om søndagen.

Udover Copenhagen Economics er konkurrencen støttet af Dansk Industri, Nordea, DJØF samt  Økonomi- og Indenrigsministeriet. 


Tags: #polit  #økonomisk Institut  #Case competetion  #PCC  #Copenhagen Ecomics 

Faktaboks

Konkurrencen bliver afholdt på Økonomisk Institut d. 14-15 marts og vil indeholde mad begge dage for de deltagende. Dommerpanelet vil bestå af økonomer fra Copenhagen Economics, og vinderne vil foruden den faglige prestige også kunne gå hjem med konkurrencens hovedpræmie på 20.000 kroner.

Er man på min. 2 år af enten poilit, ha.mat, mat.øk eller lignende, er tilmeldingen nu åben på www.politcasecompetition.com.

Har du spørgsmål kan man skrive til politcc@politcc.com

Udover Copenhagen Economics er konkurrencen støttet af Dansk Industri, Nordea, DJØF samt  Økonomi- og Indenrigsministeriet. 


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Konkurrencen bliver afholdt på Økonomisk Institut d. 14-15 marts og vil indeholde mad begge dage for de deltagende. Dommerpanelet vil bestå af økonomer fra Copenhagen Economics, og vinderne vil foruden den faglige prestige også kunne gå hjem med konkurrencens hovedpræmie på 20.000 kroner.

Er man på min. 2 år af enten poilit, ha.mat, mat.øk eller lignende, er tilmeldingen nu åben på www.politcasecompetition.com.

Har du spørgsmål kan man skrive til politcc@politcc.com

Udover Copenhagen Economics er konkurrencen støttet af Dansk Industri, Nordea, DJØF samt  Økonomi- og Indenrigsministeriet. 


Du vil måske også synes om