Ny pris på politstudiet
Det er første år at Boston Consulting Group (BCG) uddeler prisen 'Student of the Year' på polit, som erstatter den tidligere pris for bedste BA opgave. Baggrunden for dette er at man fra BCGs side ønsker at fejre den bedste studerende på polit på baggrund af flere parametre end blot én enkelt opgave. Prisen for 'Student of the Year' er derfor blevet vurderet på baggrund af tre kriterier:
- Akademiske resultater (herunder karakterer, udlandsophold og videnskabelige udgivelser)
- Professionel erhvervserfaring
- Frivillige aktiviteter på og udenfor studiet
Og vinderen blev…
BCG modtog et overvældende antal gode ansøgninger fra kandidater, som alle sammen udmærkede sig et ved et utrolig højt fagligt niveau og imponerende erhvervserfaring. Det var derfor en næsten umulig opgave at udvælge blot én studerende som vinderen af 'Student of the Year'. Der var dog én kandidat, som i højere grand end resten af feltet udmærkede sig indenfor alle tre felter… Vinderen var Laura Nielsen.
Prisen gik til Laura, da BCG særligt var imponerede over hendes:
- Stærke akademiske resultater
- Erhvervserfaring fra klassiske polit studiejob i DØRS og Kraka
- Stort engagement i de frivillige organisationer på studiet – RUKO, SøS, mentor, tutor (you name it …)
Laura havde desværre ikke mulighed for at deltage ved prisuddelingen, da hun ikke var hjemvendt fra hendes studieophold i USA. Laura var dog forbi BCG's kontor d. 1. juli, hvor hun udover blomster og champagne fik overrakt en check på 20.000 kr.
BCG: Vi var som sagt meget imponerede over dine bedrifter indenfor en bred række områder. Har du aktivt fokuseret på at skabe dig et CV med gode akademiske resultater, studiejob og en masse frivilligt arbejde på polit eller er det kommet naturligt?
Laura: Jeg har aktivt forsøgt at klare mig så godt som muligt akademisk – særligt i eksamensperioderne. Med hensyn til studiejob har jeg tidligt haft lyst til at prøve mine evner af, men det var nu mest, fordi jeg var inspireret af ældre studerende, som havde nået meget på kort tid. Det ville jeg også gerne. Det frivillige arbejde har opsuget al den energi, der var tilovers og har ofte været resultatet af, at jeg ikke kunne sige nej – og heldigvis for det! Frivilligt arbejde er ikke en del af en karriereplan, og det bør det heller ikke være i min optik. Når jeg ser tilbage, har det frivillige liv været langt vigtigere end forskellen på et 7- og et 12-tal, selvom jeg nogle gange har set anderledes på det i situationen.
BCG: Har du det næste projekt planlagt i forhold til studiet, job eller andet frivilligt arbejde?
Laura: Jeg kommer hjem til et job i Struensee & Co. som studentermedhjælper. Jeg fik jobbet efter flere interview- og caserunder over Skype, da jeg boede i Boston i foråret, og jeg starter til august. Derudover er jeg blevet trukket ind som kandidattutor for nye kandidater på polit – et nyt tiltag, som jeg virkelig gerne vil bakke op om. Jeg er glad og stolt over, at Økonomisk Institut endelig sætter ressourcer af til et forløb som dette, og det er også derfor, jeg sagde ja tak til en sidste runde som frivillig tutor.
BCG: Hvad skal pengene bruges på?
Laura: Pengene skal dække et hul i budgettet for mit seneste års udlandsophold i Boston – der er lavvande i kassen efter 11 måneder i USA. Ellers håber jeg, at der bliver nok til at dække en gulvslibning i lejligheden – det lyder ikke så sexet, men jeg glæder mig til det!
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2