Waldemar Schuppli er Senior Analyst hos Compass Lexecon og fortæller i artiklen om hvad Compass Lexecon laver og hvordan hverdagen ser ud, når man arbejder hos Compass Lexecon.
Hvor længe har du haft jobbet, og hvor har du arbejdet før din nuværende stilling?
Jeg færdiggjorde politstudiet i begyndelsen af 2020, og jeg startede i Compass Lexecon i august 2020 på vores kontor i København. Jeg har tidligere arbejdet i Deloitte Consulting, både under og efter studiet, hvortil jeg har været holdunderviser på polit.
Compass Lexecon – hvad er det?
Compass Lexecon er et førende, globalt økonomisk konsulenthus med fokus på mikroøkonomi og konkurrence. I min afdeling arbejder vi på de største konkurrencesager inden for mergers, virksomhedsadfærd (f.eks. dominans eller karteller) og erstatningssager.
Vi arbejder på tværs af industrier og brancher for kunder som f.eks. Google, Fiat, Spotify og Deutsche Borse Group for blot at nævne nogle stykker. På mange sager arbejder vi tæt sammen med de store advoktathuse for at bidrage med økonomisk ekspertviden og analyser.
Stort set alle ansatte hos Compass Lexecon er økonomer af forskellig art med én bestemt fælles interesse: at anvende mikroøkonomi i komplekse analyser. Der er ansat alt fra stærke teoretikere, økometrikere, til data scientists og alt derimellem.
Hvorfor valgte du at søge jobbet?
Compass Lexecon tilbyder en unik mulighed for politter, som er interesserede i konsulentbranchen, men som stadig gerne vil anvende økonomisk teori og redskaber i deres hverdag. I mine tidligere stillinger har jeg savnet at anvende økonomiske metoder, hvilket der netop er rig mulighed for hos Compass Lexecon. Samtidig bliver man eksponeret til forskellige kunder og industrier fra dag ét, så man får også den stejle læringskurve fra den tradtionelle konsulentbranche, hvilket også tiltalte mig rigtigt meget.
Derudover arbejder man i Compass Lexecon ofte i projektteams med kollegaer på tværs af kontorerne i Europa, hvilket giver høj grad af international eksponering – endda med mulighed for udstationering til de andre kontorer i f.eks. London eller Paris.
Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?
Ens arbejdsdag kommer meget an på det projekt, man sidder på, og hvilken fase projektet er i. Samtidig har man også til en vis grad mulighed for at strukturere ens arbejdsdag efter egne præferencer (f.eks. forestrækker jeg selv at starte tidligt om morgenen og så også slutte tidligt – andre har det omvendt). I lighed med andet konsulentarbejde, så arbejder vi i et højt tempo med korte deadlines, hvor man er i tæt dialog med ens kollegaer og også med kunderne.
Mine hverdage spænder over alt fra interne projektstrategimøder, til fordybning og kodning non-stop på et komplekst problem i flere dage, til kundeinterviews om konkurrencen i et niche marked, til rapportskrivning, til intern udvikling af visualiseringstools etc. Fælles for alle dage er, at jeg hele tiden arbejder med komplekse analyser, og at ens udvikling er i højsædet. Samtidig er der utroligt mange dygtige kollegaer og en flad struktur, så man har rig mulighed for at blive inspireret og hjulpet med på vejen.
Hvilke fag og kompetencer fra studiet kan du bruge i arbejdet?
Jeg benytter dagligt økonomisk viden fra de obligatoriske mikrofag samt overbygningerne som IO og auktionsteori – det er særligt den økonimiske intuition, som er vigtig at have med, og som man virkelig kan bidrage med som konsulent. Jeg har altid også haft fokus på data science under både mit studie og også i mit arbejde, og jeg har stor glæde af de metodiske redskaber og fundament fra Social Data Science fagene.
Hvad er dit råd til polit’er, der gerne vil arbejde i Compass Lexecon?
Søg søg søg! Vi leder løbende efter nye, dygtige kollegaer til vores kontor i Købenavh – både til praktik- og fuldtidsstillinger. Så læs mere på linkene her (Intern og Analyst stillinger), hvis du er blevet mere interesseret Compass Lexecon og din vej ind på vores kontor i København, eller tag direkte kontakt til mig på LinkedIn, hvis du har nogle spørgsmål!
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2