Postkort fra Boston University

Vi er nået fire uger ind i forårssemestret på Boston University, hvor jeg har været indskevet som udvekslingsstuderende siden september sidste år. Jeg kom afsted på en almindelig samarbejdsaftale, og selvom det var anstrengende med de uendeligt mange papirer, som skulle sendes frem og tilbage, så har det (vent på klichéen) selvfølgelig været det hele værd. Og mere til... Som studerende på KU er det altså relativt nemt at komme på udveksling, derudover har vi røven fuld af penge (tak til SU-styrelsen og det danske velfærdssystem), og vi taler ganske udmærket engelsk i forhold til de stakkels kinesere, som virkelig prøver at gøre sig forståelige. Jeg har nok ikke rigtig vidst, hvor godt jeg har det som studerende i Danmark, før jeg tog ud - men jeg er blevet klogere. Alt i alt må jeg sige, at hvis man vil afsted, så kan det sagtens lade sig at gøre, og der er ingen undskyldning for ikke at rejse ud for at læse, hvis man har lyst. Bare gør det.

Og når du nu kommer i gang med at planlægge din udveksling, så kig lige lidt nærmere på det nordøstlige hjørne af USA. Boston er, ifølge Wikipedia, USA's største studieby med mere end 250.000 studerende bl.a. fordelt på Harvard University, MIT, Boston University, Boston College og mange flere. Det kan man godt mærke. Du ser sjældent en pensionist, og overalt er byen fyldt med travle studerende fra hele USA og resten af verden. Som udlænding er det fuldstændig umuligt at betale sig til en øl uden at kunne fremvise et gyldigt pas, for byen er proppet med mindreårige college-studerende, som forsøger at snige sig ind på de mange barer, klubber og diskoteker. Boston er ungdommelig og fuld af liv, men skulle man alligevel mangle noget at lave, er der sikkert en baseball-, football-, basket- eller icehokeykamp, som man kan tage ind og se. De er nemlig skide gode til det hele.

I øjeblikket er der dog ikke mange aktiviteter at jonglere med. Vi holder vi snefri for fjerde gang på 14 dage efter et rekordstort snefald på godt og vel 70 tommer i alt (her efter seks måneder er jeg stadig irriteret over, at de ikke arbejder med metriske måleenheder). Den ekstra fritid afspejler dog ikke det ellers meget ambitiøse miljø, som jeg har mødt på BU. Jeg har efterhånden haft fag på både undergraduate, graduate og ph.d. niveau, og overalt møder jeg en hidsig disciplin og mange dygtige studerende. Som udvekslingsstuderende har jeg haft rimelig nemt ved at luske mig ind på de fag, jeg gerne ville have, og alt lige fra tidsserieøkonometri til strategic management er faldet i min smag. Overordnet set vil jeg sige, at lærerne er bedre og i hvert fald mere strukturerede, eleverne er (meget) mere ambitiøse, men kommunehospitalet er nu smukkere end BU's betonhelvede af et campus.

På Boston University er jeg lidt af en gammel kone med mine snart 24 år på bagen, i hvert fald hvis man sammenligner med de målrettede stræbere her i USA (og resten af verden). Alligevel har jeg mødt utroligt mange dejlige mennesker i løbet af de sidste 6 måneder. Min fritid bruger jeg sammen med et par franskmænd, en pige fra Schweiz, en tysk fysiker og en ægte new-yorker, og det føles næsten som om, jeg har rejst verden rundt, selvom jeg kun har set det nordøstlige USA. Det kan godt anbefales. 

Der er nu godt fem måneder til jeg vender næsen hjemad, og jeg glæder mig da også allerede til at få fingrene i en leverpostejsmad igen. Men der er også mange ting, som jeg kommer til at savne. F.eks. den knald gode kaffe, som jeg køber hos min mere end almindeligt hyggelige pusher tæt på universitetsbiblioteket. Og den gode service, som er et grundvilkår og findes overalt, både når du køber tandstikker og når du køber sko. For slet ikke at nævne stoltheden over at have vundet dette års Super Bowl. Og selvfølgelig de mange aflysninger pga. sne. Det er fandeme koldt, men det ser godt ud. 

Vi ses til sommer, København.



Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk