Cand.polit i DI

Hvornår blev du færdiguddannet cand.polit, og hvilke områder af økonomien fokuserede du på i din uddannelse?
Jeg blev færdig som polit. i 1994. Under min uddannelse fik jeg tidligt i forløbet et studierelevant arbejde. Her konstaterede jeg hurtigt, at der var en stor efterspørgsel efter medarbejdere, der kunne analysere store datamængder. Derfor valgte jeg at specialisere mig i statistik og økonometri.

Hvilken stilling i DI besidder du, og hvordan har din vej til denne stilling formet sig?
Dansk Industri er en medlemsorganisation med mere 10.000 danske virksomheder, hvor de fleste i dag arbejder meget internationalt. Vores medlemsvirksomheder beskæftiger ca. 1,2 mio. medarbejdere, hvoraf mere end halvdelen er i udlandet. Det team, som jeg er ansvarlig for, arbejder med afsætningspolitiske problemstillinger som globaliseringens muligheder, handels- og udviklingspolitik samt turismepolitik mv. Stort set lige siden jeg blev færdig som polit. har jeg arbejdet med international politik. Først i Udenrigsministeriet - siden i DI.

Hvorfor valgte du netop at arbejde i DI?
Efter mange år i udlandet så ønskede jeg af familiemæssige årsager at få fast base i Danmark. Derfor var jobbet i DI det perfekte match for mig: Et job med globalt udsyn, men med fast bopæl i Danmark.

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?
I mit team rejser vi en del, især til Bruxelles. Vi har også en kollega, der er placeret i Washington, DC. Vi er også ofte ude og besøge vores medlemmer i både ind- og udland. Det giver en masse nye indtryk hver eneste dag, og det betyder i praksis, at hver dag byder på nye spændende indtryk.

Hvilke fag fra din uddannelse anvender du i dit daglige arbejde i organisationen?
På polit. lærer vi at være meget analytiske, og det er en kæmpe fordel uanset, hvilken problemstilling du støder på. Det er også min erfaring, at det er en stor fordel at kunne udarbejde statistiske analyser, også selvom de ofte er forholdsvis simple. Det er der overraskende mange dygtige akademikere, der er knap så gode til.

Hvis du skulle give et råd til studerende og nyuddannede, hvad skulle det så være?
Jeg vil varmt anbefale, at man får et studierelevant arbejde, især efter de første 2 år på studiet. Man lærer meget af det, og ofte kan det såmænd også føre til en fastansættelse, når studierne er færdige. De seneste to konsulenter, som jeg har ansat er tidligere studenter. Til de nyuddannede vil mit råd være: Man skal ikke være alt for kræsen, når man skal søge job. Der er mange jobs, der er langt mere spændende, end man umiddelbart skulle tro. Og hvis du er dygtig, så får du de fleste steder lov til at præge dit jobindhold. Det er mit indtryk, at de fleste er enige med Steve Jobs, som engang udtalte: ”It doesn't make sense to hire smart people and then tell them what to do; we hire smart people so they can tell us what to do.”

Lige nu søger DI tre studenter til området for afsætningspolitik, se opslag her.

Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk