Hvornår blev du færdiguddannet cand.polit, og hvilke områder fokuserede du på i din uddannelse?
I foråret 2014 afsluttede jeg mit studie med fokus på mikroøkonomi, regulering og adfærdsøkonomi. Jeg havde en stor interesse for den finansielle sektor, som jeg bl.a. fik gennem en øvelse i emnet reguleringsmæssig opfølgning på den finansielle krise samt speciale om fortrængningseffekter mellem forskellige pensionsopsparingsformer. Jeg var bevist om, at jeg søgte en kombination af faglige udfordringer og interessevaretagelse, da jeg i høj grad motiveres af en dynamisk hverdag.
Hvilken stilling i Forsikring & Pension besidder du, og hvordan fik du denne?
Jeg er konsulent på området for økonomisk regulering af forsikring- og pensionsselskaberne. Nærmere bestemt arbejder jeg med den kommende Solvens II regulering, der stiller risikobaserede krav til selskabernes kapital.
Under min kandidat var jeg student i Forsikring & Pensions analyseafdeling, hvor jeg beskæftigede mig med samfundsrelevante analyser af branchen. Da jeg afsluttede min uddannelse blev min nuværende stilling slået op, og på trods af det nye område for mig, valgte jeg at søge om stillingen. Eftersom jeg på forhånd havde et kendskab til branchen og organisationen, ville stillingen give mig lov til at starte med et væsentligt større ansvarsområde og flere arbejdsopgaver, som jeg nødvendigvis ikke havde fået på andre arbejdspladser.
Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?
Mine arbejdsdage varierer meget, så en typisk arbejdsdag er der ikke mange af. En stor del af mit arbejde består af udvalgsarbejde, medlemsvaretagelse, dialog med relevante myndigheder samt interessevaretagelse på EU-plan. Dette betyder, at jeg ofte er i kontakt med selskabsrepræsentanter i vores branche gennem møder i vores kontorer, hos selskaberne, samt i Finanstilsynet. Derudover deltager jeg i møder i vores europæiske brancheorganisation, Insurance Europe, i Bruxelles samt konferencer i bl.a. Frankfurt, Luxemburg og London.
Hvad er det bedste ved dit job?
Det må være de faglige og personlige udfordringer, der følger med mine arbejdsopgaver. Jeg arbejder sammen med aktuarer, jurister og andre faggrupper om komplicerede problemstillinger, hvilke gør min indlæringskurve stejl. Samtidig skal jeg prioritere at skabe kontakter på tværs af interessentgrupper, som omfatter alt fra ansvarlige for risikostyring, som har arbejdet i 40 år med regulering, til forsikringsmæglere for hesteforsikring. At være bindeled mellem mange aktører kræver rigtig god forberedelse og et godt overblik indenfor mange ekspertiseområder.
Hvordan er det sociale miljø på din arbejdsplads?
I vores afdeling, og på tværs af huset, har vi et bredt udbud af sociale og faglige aktiviteter, såvel på som uden for arbejdspladsen. De er med til at give os indsigt i de forskellige berøringsflader branchen arbejder med. De giver også mulighed for, at nye - såvel som eksisterende – ansatte har en mulighed for at møde de andre kollegaer i mere afslappede rammer.
I min egen afdeling er vi ret uformelle og den daglige stemning går meget på onkel-jokes, kagespisning og dark’n’stormy fredage. Eftersom størstedelen af medarbejderne i afdelingen er økonomer, kan man altid drage nytte af den faglige viden eller få hjælp til komplicerede opgaver, når man altså ikke lige bliver tacklet i bordfodbold fra de tidligere Cafelitten champions.
Hvis du skulle give et råd til nyuddannede, der skulle ud og finde deres første fuldtidsjob, hvad skulle det så være?
Find inspiration i eksisterende jobopslag til den stilling du finder attraktiv. Det kan være svært at finde sit ønskejob, uden at have kendskab til hvad der faktisk er muligt på jobmarkedet. Ved at se opslag igennem, selv lang tid før man reelt søger, kan du få en bedre forståelse for hvad dit første job skal indeholde.
Hvis du synes Christines job lyder spændende, har Forsikring & Pension netop en stilling i Økonomiske Forhold. Læs mere her.
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2