Cand.polit i Struensee & Co.

Hvornår startede du hos Struensee & Co., og hvordan var din vej dertil?

Jeg blev færdig med mit speciale i februar 2018 og byttede straks læsesalen ud med Sydamerika. Efter en måneds ferie startede jeg som Associate Consultant i marts. Før det havde jeg været ansat som Analyst i ca. 3 år

Mit første møde med Struensee & Co. var et fagligt oplæg på mit tidligere arbejde i CEPOS, hvor de to founding partners fortalte om muligheden for forbedringer i den offentlige sektor i dagens Danmark: Udviklingen af den offentlige sektor kan fremadrettet ikke alene bæres af strukturelle ændringer, men skal suppleres af knivskarpe analyser for at hjælpe topledelsen i den offentlige sektor med at prioritere. Jeg var solgt og sendte min ansøgning dagen efter. 

Hvorfor valgte du at søge ind i konsulentbranchen, og hvad var dine tanker omkring at vælge den vej frem for mere traditionelle polit-jobs?

Jeg synes ikke, at konsulentbranchen nødvendigvis adskiller sig fra andre traditionelle polit-jobs, og der er rigtig mange politter i konsulentbranchen – ikke mindst i Struensee & Co. Vores opgaver minder meget om de problemstillinger man vil møde til dagligt i ministerier, styrelser og offentlige virksomheder, men vi angriber dem fra en anden vinkel. Man arbejder i højt tempo, har virkelig gode og dygtige kollegaer og opgaverne varierer hele tiden. Det synes jeg gør det rigtig interessant. 

Hvorfor valgte du at arbejde hos Struensee & Co. frem for andre i samme branche? 

Danmark har en unik offentlig sektor, og jeg vil gerne være med til at gøre den endnu bedre. Det har jeg mulighed for hos Struensee & Co. Struensee & Co. giver en unik mulighed for at beskæftige sig med mange forskellige dele af den offentlige sektor. Der er ingen andre konsulenthuse som udelukkende tilbyder strategisk rådgivning inden for det område. 

Vi har en kultur, hvor man ikke kun ser frem mod det næste karrieskridt, men også værdsætter spændende og helstøbte mennesker. Eksempelvis har vi ugentlige feedbacks på projektet, så ledelsen kan sikre, at alle har en rimelig arbejdsbyrde. 

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?

Dagen starter typisk med et check-in hos klienten, hvor vi gennemgår dagens møder og to dos. Når man er på projekt, arbejder man sort set altid hos klienten. Derudover er der ikke mange faste rammer, da arbejdsugen varierer rigtig meget. Teamet består af to til tre konsulenter samt en projektleder. Typisk vil man producere både kvalitative og kvantitative analyser på projektet samt have stor klientkontakt. På mit nuværende projekt har jeg eksempelvis lige afholdt en række workshops i en styrelse, hvor vi sammen har estimeret effekten af en række forbedringsforslag. Dem har jeg efterfølgende koblet med økonomidata. Arbejdet giver derfor mange muligheder for at tænke kreativt i analyserne og kombinere en række forskellige metoder, som man ikke nødvendigvis lærer på studiet. Det kan ofte være udfordrende for politter, som er vant til at arbejde meget kvantitativt, men det er for mig noget af det bedste ved arbejdet. Derudover er evnen til at tænke kreativt i dine analyser for at tage dem til det næste niveau virkelig noget der skaber værdi for klienten. 

I løbet af ugen vil jeg have et par sene dage og spise aftensmad på kontoret. Her får jeg også mulighed for at snakke med de kollegaer, som er på andre projekter, og som jeg ikke får set så tit. Om fredagen er vi typisk alle samlet på kontoret. Derudover vil man løbende blive involveret i forskellige interne projekter, alt afhængig af ens egne interesser. Det kan være opsøgende arbejde inden for udvalgte faglige områder, fx justitsområdet, eller udvikling af træningskoncepter. 

Hvilke fag fra uddannelsen anvender du i dit arbejde?

Der er lidt en kliché, men jeg bruger meget få fag fra polit i dagligdagen. Det vigtigste er en struktureret tilgang til problemløsning, som også er en forudsætning ved mange af de teoretiske fag, således at man nedbryder de komplekse problemstillinger, som vi møder i den offentlige sektor, i overskuelige bidder. Mit speciale var meget datadrevet, hvor jeg bl.a. scrapede en masse data og brugte til at estimere en strukturel økonometrisk model. Evnen til at tænke kreativt i dataindsamlingen og analysen er særlig brugbart. I arbejdet som konsulent vil man sjældent foretage de samme rigide og datatunge analyser, som man gør på polit. Det handler i stedet om at identificere de relevante problemstillinger og foretage de netop tilstrækkelige analyser for at påvise dine hypoteser. I sidste instans er det netop det, som topledelsen skal bruge for at træffe de rette beslutninger. 

Hvad er det bedste ved dit job?

Alle arbejdsdage er forskellige, og der er ingen opgaver, hvor mange bare slår autopiloten til. Man får et enormt stort ansvar fra første dag i forhold til klienter, analyser og internt arbejde. Derudover betyder vores kultur meget. Uanset din erfaring og stilling bliver dit input værdsat og taget til efterretning, hvad enten du er analyst eller partner. Derudover var arbejdet super fleksibelt mens jeg læste, og jeg fik bl.a. orlov da jeg tog på udveksling.

For mig er det fedt at have været med på en stor del af Struensee & Co.’s rejse. Vi er fortsat en lille virksomhed, men vi er vokset utrolig meget på 3,5 år, og det står aldrig stille! 

Hvordan er det sociale miljø hos Struensee & Co.?

Vi holder rigtig mange sociale arrangementer og gør meget ud af at samles på trods af relativt lange arbejdsuger. Et rigtig godt eksempel er vores årlige sommertur, hvor manges første møde med fremtidige kollegaer finder sted ved poolen med en kølig øl. Derudover har vi diverse arrangementer i løbet af året, som selvfølgelig også tæller de obligatoriske fredagsbarer, sommerfest og julefrokost. Derudover er der masser af muligheder for selv at komme på banen og skabe sociale arrangementer. Det kan være alt fra en tur på netcafe til litteraturklub.

Generelt er det sociale liv er en stor del af arbejdet hos Struensee & Co. Det gælder både for sociale arrangementer, men også dagligdagen på arbejdet. Dine kollegaer er vildt dygtige, men vigtigst af alt så løfter vi i flok. Det betyder, at vi kan levere det bedst mulige resultat for klienten. 

Hvis du skal give et råd til nyuddannede, der også ønsker at søge ind i konsulentbranchen, hvad skal det så være?

Ansøgningsprocessen er krævende med diverse tests og case interviews. Forbered dig godt og øv cases med en ven, familie eller en kæreste. Når du skal til samtale i Struensee & Co. kan du få en samtale med en af konsulenterne, som kan svare på spørgsmål omkring processen og give tips til forberedelsen.


Vil du blive klogere på, hvordan det er at arbejde som konsulent hos Struensee & Co.? Så kan du sende en ansøgning til The Struensee Day of Public Sector Reform netop nu. Deadline for ansøgninger er tirsdag d. 18. september. 

Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk