Copenhagen Economics Talent Day 2013

Det er mandag, og vækkeuret ringer derfor per definition for tidligt. Jeg er inviteret til Talent Day 2013 hos Copenhagen Economics, og på trods af regn i stride strømme, findes skjorten frem. Dagen står i fremtidens tegn, og der er måske mulighed for at blive lidt skarpere på jobdrømmene. Der er mange måder at forme sin karriere med en cand. polit. i hipsterrygsækken, men hvad er lige fidusen ved Finansministeriet frem for Dansk Industri, Dansk Industri frem for Copenhagen Economics eller BCG frem for Copenhagen Economics? Modsat Walras bedste ønsker, om at gøre generelle betragtninger, vil denne dag, 21. oktober i vandslangens, det-siger-du-ikke-med-det-vejr, år 2013, give et partielt indspark i at undersøge præferencerne hos en række potentielle medarbejdere. Dagen skulle egentligt være afholdt i Stockholm, men er blevet rykket til lokalerne på Sankt Annæ Plads - centralt placeret i en dyr del af København. Man kunne håbe på, at vejret da så i det mindste er værre på den anden side af Øresundsbron. Et hurtigt kig på smartphonen giver negativ feedback. Stockholm: høj sol.

Sankt Annæ Plads 13 - Part 1

Driv våd, og et nødforbrug af offentlig transport, grundet flad cykel, senere, befinder jeg mig på lokalionen. En ejendom med en offentlig vurdering i underkanten af tohundrede millioner, ejet af Jeudan, som resten af pladsen i øvrigt (www.ois.dk). Fornemt ser det ud, og der er da sidder da også en receptionist i en fin reception, som guider videre op på anden sal. Copenhagen Economics (CE) - show me what you've got.

I et mødelokale sidder halvdelen af selskabet allerede parat. Jeg tjekker uret - nej, ikke for sent. En tak ryger ud til det ellers udskældte rejsekort og den (efterhånden) fintfungerende metro. En kop kaffe varmer, og imens de fremmødte får hilst på hinanden, dukker de resterende op. Flere kendte ansigter, men også nogle nye. Der er noget så eksotisk som økonomer fra Sverige og endda også Aarhus! 

Let the games begin

Dagens program står i præsentationen og casens tegn. En række personer, fra forskellige steder på rangstigen i CE, vil i løbet af dagen præsentere, og desuden vil der være to cases. Disse skal laves i grupper opkaldt efter lokalerne i huset - jeg har trukket Engle & Granger, andre har for eksempel fået Krugman. Et tegn på, at CE ønsker, selvom de lever i en verden med højt tempo, at holde fast i den gode metode, og den økonomiske faglighed.

I løbet af formiddagen er der en række præsentationer, som - modsat mine tidligere erfaringer ville have forudsagt - er informative og gode. Man får hurtigt en ide om, atvirksomheden har en klar profil. De laver økonomisk konsulentarbejde - ikke management consulting. Der arbejdes i teams, man kan blive udfordret indenfor forskellige fagområder og ikke mindst få tal under neglene og få løst nogle økonomiske problemstillinger for kunderne.

Snak kan hurtigt blive til mere snak - men der er en tidsplan, som skal holdes. Derfor introduceres den første case kort: et svensk flyselskab mener, at der er indført konkurrenceforvridende særbehandling af et andet selskab. Vi bliver bedt om at komme med et bud på, hvordan man med økonomiske argumenter kan opbygge en sag, hvis der overhovedet er nogen. Tiden går hurtigt, men alle grupper kommer med interessante bud, som får konstruktiv kritik fra partner Henrik Ballebye Okholm.

Intermezzo - Frokost

Den første case har trukket kegler ud, og derfor må vi naturligvis bevæge os ud i Københavns gader. Det er stoppet med at regne, men vi skal alligevel ikke så langt. Rundt om hjørnet og hen til en dejlig burger med tilstrækkeligt snask ved på MASH. Mandsopdækket af folk fra Copenhagen Economics bliver hver gruppe skilt fra hinanden - effektiviteten ville gøre en hyrdehund misundelig. Resultatet af frokosten er en formidabel genoptankning af energi og mulighed for at spørge lidt nærmere ind til arbejdslivet i Copenhagen Economics.

Sankt Annæ Plads 13 - Part 2

Ingen tid at spilde: tomme tallerkener betyder tilbage til kontoret. Resten af dagen byder på endnu et par præsentationer, mere spørgetid og en lille case mere. Svenske Amanda Stefansdotter fortæller blandt andet om sit karriereforløb i Copenhagen Economics, og hvordan det er at arbejde i en skandinavisk virksomhed. 

Den anden case er noget anderledes end den første. Vi får udleveret en artikel fra et videnskabeligt tidsskrift, og bliver bedt om at forklare en række tabeller, og at tyde om artiklen kan bruges til at udtale sig om krydspriselasticiter mellem ost og skinke - kort fortalt. Problemet består naturligvis i at forstå en, for de fleste, meget fremmed mikroøkonomisk og økonometrisk model, men samtidigt kunne forklare pointerne i lægmandstermer. Med sved på panden kommer alle igennem, og dette sætter mere eller mindre et punktum for dagen. Lidt bobler og snacks bliver sat på bordet, small talk begynder, nogle folk forsvinder ind til bordfodboldbordet, og min dag slutter.

Alt i alt en super dag hos Copenhagen Economics, og et arrangement, som i høj grad kan anbefales karriereforvirrede, spirende økonomer. 

Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk