Et glædeligt farvel til studielivet under corona

Eksamensperioden er over os, stærkt efterfulgt af sommerferien med kolde fadøl og varme dage lige i hælene. Med regeringens genåbning af de videregående uddannelser pr. 21. maj samt udsigten til en snarligt færdigvaccineret befolkning på den anden side af sommeren, ser corona-mareridtet ud til at lakke mod enden. Vi siger farvel til et studieår med nedlukninger, Zoom og kreative døgnrytmer. Redaktionen har været ude og tage temperaturen på politternes erfaringer med det forgangne studieår; vi har interviewet Oskar, Rosemarie og Rasmine fra 2. Semester og Emilie fra 6. semester. De er blevet quizzet i hvordan deres sociale liv har været, hvordan de har oplevet undervisningen gennem en skærm, og hvilken slags fredagsbar de tror de skal møde i det kommende semester (og hvor den ligger).

DET SOCIALE

Tror du at rusturen ville havde haft/havde en indflydelse på sammenholdet på dit hold?

Garvet polit

Ja, det har haft kæmpe indflydelse. Man mødte andre mennesker på en anden måde sammenlignet med de rigide 8-15 skemaer. Under rusturen er der 5 dages intensiv samvær hvor alle har paraderne nede - men kan ikke gemme sig eller opretholde en facade. Man ser folks gode og dårlige sider, og ser hinanden brække sig.

Nybegyndere

Oskar: Der er ikke rigtig nogen som sidder alene, selv vi ikke har haft en rustur.
Men en rustur havde helt sikkert gjort det bedre, ting havde været lidt anderledes, når første gang man møder hinanden er i beruset tilstand, i forhold til når man møder dem ædru.

Rosemarie: Føler slet ikke man har snakket nok med alle på holdet, det havde det helt sikkert hjulpet på.

Rasmine: Men vi kan stadig nå at få den connection!

Har du overvejet at droppe ud under corona?

Garvet polit

I perioder har jeg haft en følelse af tvivl - er polit virkeligt det jeg vil? Det har jeg da overvejet. Og man har jo gode og dårlige dage. I starten var det meget vigtigt for mig at jeg havde mine venner, og de studiekammerater jeg sås med. Det, at man møder op og ses med sine venner, gør at man hænger i. Selvom man ikke lige fattede pensum, så var der lys for enden af tunnellen - og det er jo hyggeligt. Studiejob har også gjort, at man hænger i. 

Nybegyndere

Oskar: Overvejer man ikke lidt det hver dag? 

Rosemarie: Haha ej, jeg har ikke overvejet det.

Oskar: Ej, spøg til side, der har altid været noget at glæde sig til, selvom studiet er hårdt og dagene er træls. så har der altid været en dag at se frem til. 

Har du følt dig ensom under corona?

Garvede polit

Emilie: Ja, det har jeg. Det har været en meget kontrastfuld oplevelse, fordi at man gik fra at mødes 3-4 gange om ugen til slet ikke at ses. Man bor jo ikke med ens studiekammerater, så en stor del af ens omgangskreds blev cuttet fra. Det var en pludselig omvæltning fra alt til ingenting, og det var hårdt. Det var lidt bedre på 4.-5. semester (red.: foråret 2020 og efteråret 2020), fordi man har fag der er gruppeprojekt. Jeg er dog virkeligt glad for at bo på kollegie, så ensomheden bunder nok mere i en studiemæssig ensomhed - fordi at man i perioder kun var sig selv i det.

Nybegyndere

Rosemarie: Nej, man har mange venner at kunne være sammen med.

Skole-wise har det været røv, man har følt sig lidt ensom.

Oskar: Jeg har nok ikke altid været så god til at overholde de der begrænsninger, så jeg har kunne mødes med nogle venner en gang om ugen. Men jeg har helt sikkert haft nogle perioder eller nogen dage hvor jeg bare har ligget derhjemme og tænkt ‘lort’. Jeg har sikkert følt mig ensom, jeg har bare ikke tænkt det. 


DET FAGLIGE

Hvad synes du om breakout-rooms?

Garvede polit

Dem til forelæsningerne er godt nok akavet. Ingen har kameraer på, ingen har mikrofoner - mig selv inklusiv. Man kender ikke hinanden. Det er OK til holdundervisningerne.

Nybegyndere

Oskar: *sukker dybt*

Rasmine og Rosemarie (enstemmigt): Hader dem!

Rasmine: Undtagen når jeg er sammen med folk jeg kender, så er det okay

Oskar: Det er noget lort til forelæsninger. Men det fungerer godt til holdundervisninger, fordi man kan komme i gruppe med ens læsegruppe, som gør man kommer lidt væk fra plenum. Det har til gengæld været virkelig fedt at forelæsningerne er blevet optaget - det håber jeg fortsætter efter genåbningen.

Føler du at du er med i fagene? 

Garvede polit

Føler jeg har været 3 skridt bagud - men skyldes at da efteråret kom, så skete der mange private og sociale ting - mange ting der fyldte. Mange deadlines, og jeg var glad for ting der holdt mig til ilden ift. f.eks. afleveringer. Så jeg lærte en masse i løbet af semesteret selvom jeg har været bagud. Jeg fungerer bedst under pres - diamonds are made under pressure. Jeg har haft skyldfølelse, og også negliceret mine 2 fag udover BA. Men jeg har altid godt vidst, at det nok skulle gå - det har aldrig været helt skidt. Jeg har haft en slags accepteret “jeg-kan-ikke-alt” følelse, og at jeg nok skal indhente alt efter.

Nybegyndere

Oskar: Jeg er ikke alt for langt bagud i forhold til hvad man kunne have forventet under corona. Der er generel tendens til at man ikke er lige så godt med, jeg føler de fleste er sådan nogenlunde med, og får afleveret de hjemmeopgaver som skal godkendes. Meget af det catcher man også op på når man er på læseferie.



Hvordan har det været at følge forelæsningerne online?

Garvede polit

Jeg har lige afleveret BA - så jeg havde fokus på BA. Men jeg har samme forelæser i begge fag, og ingen af forelæserne vil lave live-forelæsninger. Så alle optagelser er optaget på forhånd, så det er basically podcast-forelæsninger. Ift. sidste år, så har det været demotiverende - ingen grund til at komme ud om morgenen, og man savner vennerne. Jeg føler at jeg har en forpligtelse overfor mig selv, hvis jeg ved, at mine venner er på skolen. Og man er mere “klar” når at der er en underviser der kigger på en. Der er desuden alt for mange distraktioner derhjemme.

Nybegyndere

Oskar: Det fungerer ikke lige så godt som at følge forelæsningerne fysisk - man kommer ikke ind i det samme mindset med, at man skal ind og lytte til noget relevant, fx har man ikke samme følelse af, at man skal tage noter, derhjemme er der tv og alt andet ved siden af.

Rosemarie: Men det har virkelig været fedt at de blev optaget!



DET SJOVE

Hvordan tror/ved du en fredagsbar er?

Nybegyndere

Red: Alt hvad nybegynderne siger er rent gætteri (eller hørt fra andre studerende), så det er forventninger til fredagsbar.

Oskar: Jeg forestiller mig, at man mødes 17:30 til forfest hos en eller anden, også står der lige akkurat 36 tuborg classic, og en flaske spiritus og et eller andet opblanding, og man bestiller et eller andet at spise, noget snasket. 

Rasmine: Ja man har været til forfest inden, den er startet omkring 16-17, også åbner festen klokken 21 (red. det er et gæt), og jeg tror den lukker tidligt.

Rosemarie: Jeg tror den starter kl 22, og gætter på den lukker kl 3, når man kommer er der lang kø for at komme ind.

Rasmine: Ja, der går måske 30 min før man kommer ind, man har nok taget nogle øl med og står og pimper imens. Jakken bliver smidt i hjørnet når man kommer ind. Også tror jeg der er massere af beerpong, og måske også en ølbong.

Oskar: Hvornår er det den starter, kl 22 eller sådan noget? Men man kommer aldrig til tiden, man kommer halv 11 eller kvart i 11 eller hvad det er. Også kommer man derind og gulvet er klistret og man hygger sig. Jeg håber inderligt der er 1 eller 2 lækre beerpong borde. Der kan nok være 100 mennesker i kommunen, sådan plus minus.

Rasmine: Ja der kan nok være en 200 mand, når man også kan stå udenfor. Der bliver serveret øl og breezers i baren, og shots!!

Garvede polit

Først og fremmest: Jeg savner det så sindssygt meget. En typisk fredagsbar forløber således: Man har haft forelæsninger, og hele dagen har man tænkt på, at man skal på kommunen om aftenen. Pigerne gør sig klar, hvilket indebærer at man tager sine kommunesko på; gulvet på kommunen er meget klistret. Dresscode er bar/bodega tøj - ikke alt for fancy, men heller ikke underdressed. Fredagsbarerne er med tema - uden udklædning. Warm hos en fra holdet 18:30-19:00 ish. Festen starter ved en 20-21 tiden, men man er der først 22-22:30. Køen er lang, og man bliver gang på gang forbløffet over, at der kan være 400 mennesker i kommunen. (Oscar: 400???? Hvad? I det der mini-lokale??). Der er beerpong i små plastikglas, som er sjovt, indtil at man mister bolden og skal ud på kommunens floor blandt svedige politter for at finde den. Folk danser meget tæt, og der er absurd varmt. Det er også en evig kamp om optimal temperaturregulering, for der er ofte for koldt udenfor. Kl. 3 peaker festen, hvor lyset tændes, men kommunens folk går ikke hjem! Alle skråler med på Ray Dee Ohh’s 90’er storhit “Jeg Vil La’ Lyset Brænde”, der efterhånden er blevet synonym med fulde politter, der står side om side og skråler med.


Hvor på det her CSS-kort tror du bygning 12 er?

(Red.: bygning 12 er kommunen :)) )

Nybegyndernes krydser er blå

Rasmine: Jeg har da ingen ide, den der i midten måske? (Red: Rasmine er den eneste som gættede rigtigt).

Emilies kryds er gult. 



Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk