En hel sal er sprængfyldt med talent. Der kæmpes om de kloge hoveder, som bringer værdi til enhver virksomhed. De kæmpende parter er konsulenthuset A.T. Kearney og Danske Bank Corporate Finance. Det helt store spørgsmål denne aften er, hvorvidt det er management consulting eller corporate finance der vinder tilhørernes gunst.
I forhallen spottes straks den altoverskyggende forskel på aftenens tilhørere. Politterne har iført sig skjorte, hvor enkelte folder dog bærer præg af en lang dags arbejde. Den lidt større gruppe CBS’ere, har tyet til det lidt mere stilfulde jakkesæt.
Aftenens kamp begynder med at tage temperaturen i salen. Ved arrangementets start er der mange tvivlere der ikke ved, hvorvidt det er management consulting eller corporate finance, der skal være første trin op ad karrierestigen. A.T. Kearney trækker i første omgang det længste strå, hvor flest hælder til at starte karrieren som analyst og arbejde med kunder rundtomkring i Danmark og udlandet.
Herefter går turen til præsentation af de to virksomheder som henholdsvis partner i A.T Kearney, Lars Eismark og Global Head of Corporate Finance, Anders Bønding står for. Her er det ikke småt med muligheder for udvikling, springbræt til andre virksomheder og internationalt arbejde.
Allerede her er der spørgsmålstegn i ansigtet hos undertegnede. Buzzwords som best-foot-forward flyver gennem luften og man fornemmer at et par politter sidder med et smil på læben – vi ved jo godt, at sidemanden har et højere snit, men politter lærer hurtigt, så et nyt ordforråd er vel en smal sag.
Der tegner sig et billede af forskellene på de to arbejdspladser om end der også er en del ligheder. Hos A.T. Kearney udføres opgaven ude hos kunden, hvilket betyder at man arbejder på opgaven i felten 4 dage om ugen. Den sidste dag, fredag, kaldes også friday-at-the-office. Her arbejder alle konsulenter på kontoret. Weekendarbejde er uhørt, dog er der ifølge A.T’s tilfredshedsbarometer få gange at nogen arbejder en halv times tid i weekenden. Selvsamme barometer afslører også at medarbejderne er gladere jo mere de arbejder – det må da være enhver chefs drøm.
Allerede her kridtes den første forskel op. Hos Danske Bank er der somme tider weekendarbejde, hvis der fx er en handel der skal lukkes. Gennemførte handler er det, der giver det største kick, hvorfor lysten til at arbejde omkring disse deadlines ligeledes er stor. Arbejdet Danske Bank Corporate Finance udføres på kontoret, dog med møder hos kunden.
Paneldebatten overtager nu scenen, hvor emner som work/life balance, kvalifikationer, arbejdstider osv. bliver diskuteret.
Der er særlig interesse fra salen omkring kvalifikationer til jobbet. Hertil har Lars Eismark et råd; man skal være en person folk gider at arbejde sammen med. Fælles for de to arbejdspladser er, at man i gennemsnit arbejder 55-65 timer om ugen, derfor er det vigtigt at man ansætter folk som man kan lide at arbejde sammen med. Gode karakterer, udlandsophold og studiejob er dog også kvalifikationer der prioriteres højt.
Aftenen slutter med networking og buffet – hvor vi alle ved hvad der er vigtigst. Ansatte i de to virksomheder mingler og der er mulighed for at stille mere direkte spørgsmål. Skulder ved skulder arbejdes der hårdt fra de studerendes side på at stille kvalificerede spørgsmål uden at tale med mad i munden.
Resultatet af kampen ender med en smal sejr til A.T. Kearney. Dog har en del tvivlere bevæget sig over i enten den ene eller den anden lejr, hvilket må ses som en sejr for giganterne.
Giganternes kamp
Partnervirksomheder
Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2