Han har ansvaret for forskningen. Han er bindeled til fakultetet. Det er hans ansvar, at vores undervisning er af høj kvalitet. Og så skal han sikre, at Økonomisk Institut er synlig.
Cand.oecon Peder Andersen er i dag polits øverste mand. Den rolle som institutleder har han siddet på siden februar 2007. Men hvem er han egentlig?
Lad os tage de grove træk.
Peder Andersen er uddannet cand.oecon fra Århus i 1979 og ph.d. fra 1983. Det blev fortsat af en karriere på Århus Universitet, inden konens jobskifte til København også trak Peder Andersen med til København, hvor han først var konsulent og siden forskningschef i det daværende Fiskeriministeriet.
Fra 1992 og de næste femten år frem - inden skiftet til institutleder - hed arbejdspladsen Det Økonomiske Råd, som henholdsvis sekretariatschef og kontorchef. Det betyder blandt andet, at Peder Andersen har omkring 30 vismandsrapporter bag sig.
Peder Andersen er formand for Nationaløkonomisk Forening og har senest siddet med i Skattekommissionen.
Hjerteområdet er miljø-ressourcer, men i sin tid i DØRS har Peder Andersen nået det økonomiske kompas rundt og beskæftiget sig med alle tænkelige områder.
Men er det ikke svært at føle sig klog, når man er omgivet af nogle af Danmarks bedste økonomer?
- Jeg har det fin med at omgås folk, der er klogere end mig, smiler Peder Andersen, der trives godt med at skabe gode rammer for forskningen og undervisningen.
Peder Andersen er tilknyttet på en fem-årig kontrakt som institutleder. Det betyder, at den til den tid 60-årige Peder Andersen i 2012 skal beslutte, om han vil fortsætte som institutleder, videnskabelig medarbejder eller noget helt andet.
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2